• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi trofej krasi vitrine Bijelih zečeva

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Novu recku u kratkoj, ali izuzetno bogatoj istoriji, upisali su ragbisti banjalučkih Bijelih zečeva osvajanjem trofeja u Kupu Republike Srpske. U finalu su savladani Novi gromovi iz Novog Grada 26:12.

U finalu četvrtog Kupa Republike Srpske, Bijeli zečevi iz Banjaluke opravdali su ulogu favorita i savladali Nove gromove iz Novog Grada 26:12 (12:0), čime su stigli do šestog domaćeg, a ukupno sedmog trofeja u klupskoj istoriji.

Na stadionu FK Krajina u Banjaluci, u sudaru ekipa koje su jedine do sada osvajale najmasovnije takmičenje Republike Srpske (Novi Gromovi 2012, a Bijeli zečevi 2013. i 2014. godine), sve je bilo riješeno već nakon prvog poluvremena, kada su Banjalučani stigli do prednosti 12:0.

TROFEJI BIJELIH ZEČEVA


2015

Osvajači Kupa RS

2014
Šampioni RS
Osvajači Kupa RS
Osvajači Kupa BiH

2013
Šampioni Druge lige Srbije
Šampioni RS
Osvajači Kupa RS

U nastavku su se probudili i Novljani, ali bilo je to nedovoljno da se sustigne velika prednost branioca trofeja, koji je tako po treći put podigrao trofej u Kupu Republike Srpske.

"Iako to možda rezultat ne pokazuje, bila je ovo teška utakmica za nas. Poveli smo 12:0 u prvom poluvremenu, ali su se Novi gromovi pokazali u dobrom svjetlu, iako su na ovom meču nastupili nekompletni. Ipak, pokazali smo da smo bolja ekipa i zasluženo smo trijumfovali", istakao je za MONDO Sreten Zec, kapiten banjalučkog tima.

Kod Bijelih zečeva Aleksandar Sakan postigao je dva eseja, Đuro Benić imao je esej i gol, Milan Vasić i Elvis Martić po esej, dok je dva uspješna pretvaranja zabilježio Ognjen Dedić.

Nedeljko Suvajčević i Duško Đurić u redovima Novih gromova postigli su po esej, a Petar Praštalo dva gola.

Nakon osvojenog trofeja u Kupu RS, Bijeli zečevi čekaju rivala u finalu Kupa BiH, koje će igrati protiv osvajača Kupa Federacije BiH (Vitez ili novoformirani klub, Vikinzi iz Novog Travnika koji igraju u finalu).

U premijernom izdanju ragbi 13 Lige BiH, nakon tri odigrana kola Bijeli zečevi drže lidersku poziciju sa maksimalnim učinkom. Prema riječima Zeca, pokretanje zajedničke lige pun je pogodak.

"Očekivano smo prvi na tabeli nakon polusezone sa sve tri pobjede. Zadovoljni smo, iako kuburimo sa finansijama i igračkim kadrom. Formiranjem lige na nivou cijele BiH, kvalitet ragbija 13 na našim prostorima se poboljšao i sigurno je ovo najkvalitetnija sezona do sada. Uvjeren sam da će iz sezone u sezonu to biti još bolje", smatra Zec.

Banjalučki žuto-crveni očekivano su eliminisani iz Kupa Srbije. U polufinalu poraženi su od najbolje ragbi ekipe na našim prostorima, Dorćola iz Beograda 18:48.

"S obzirom da smo taj meč igrali samo dan nakon 1. maja, gdje smo očigledno slavili malo više, nastupili smo bez tri, četiri najbolja igrača. U prvom poluvremenu držali smo se dobro, gubili 12:20, ali smo kažnjeni za svaku propuštenu priliku da postignemo esej. U nastavku smo pali psihički i Dorćol je zasluženo slavio".

Vrijedi istaći da od osnivanja Kupa Srbije 2001. godine niti jedna ekipa osim Dorćola nije osvajala ovo takmičenje, a izvjesno je da će tako biti i ove sezone.

Narednog vikenda Bijeli zečevi učestvovaće na međunarodnom turniru u Budimpešti.

"Igra se turnirska verzija ragbija 13, ragbi 9. Osim nas, nastupiće dvije ekipe iz Mađarske i jedna iz Srbije", rekao je na kraju osnivač Bijelih zečeva i jedan od najzaslužnijih ljudi za ekspanziju ragbija 13 u BiH.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC