• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arslanagić: "Zmajeve" pratim manje nego Borac

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Legendarni golman i nekadašnji trener Borca Abas Arslanagić kao rukometni stručnjak svjetskog renomea nije propustio završni turnir Kupa Bosne i Hercegovine.

 Arslanagić: "Zmajeve" pratim manje nego Borac Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Rukometaši Borca po peti put su podigli trofej namijenjen pobjedniku Kupa BiH i definitivno potvrdili da je Banjaluka ostala rukometni grad.

A jedan od najzaslužnijih Banjalučana za tu činjenicu je Abas Arslanagić, čovjek koji je s crveno-plavima pokorio Evropu, a sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio i zlatnu medalju sa Olimpijskih igara.

Rukometna legenda u pravom smislu te riječi!

Prije finalnog dvoboja Borca i Čelika, između ostalih, sjedio je u društvu sa gradonačelnikom Slobodanom Gavranovićem i članom uprave crveno-plavih Vladimirom Brankovićem s kojima je razmjenio koju riječ o očekivanjima i ishodu finala.



Nakon pobjede Borca i odbranjene "duple krune" po treći uzastopni put, Arslanagić je za MONDO prenio svoje utiske.

"Bila je ovo utakmica dostojna finala. Iskreno razlika je u kvalitetu na strani banjalučkog kluba iako ne bih želio da potcjenjujem niti omalovažim igrače Čelika. Stekao sam utisak da je Borac igrao onoliko koliko mu je trebalo za pobjedu kako bi osvojio osvojio trofej i vjerujem da je to najvažnije", rekao je legendarni Ako.

Prema njegovim riječima, u finišu se bespotrebno stvorila gužva i naguravanje igrača oba tima, kojem su "kumovali" arbitri.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

"U jednom momentu i igrači i publika su bili naelektrisaniji nego obično, kod incidenta pred kraj utakmice, ali mislim da su za to krive sudije jer nisu na vrijeme sankcionisale oštru i na trenutke grubu igru".

ARSLANAGIĆ MODERNIZOVAO SVJETSKI RUKOMET

Iako je rođen u Derventi, Abas je najviše dao gradu na Vrbasu i banjalučkom klubu, s kojim je osvojio i evropsku krunu 1976. godine. Za Borac je odigrao 232 zvanične utakmice, na kojima je postigao i 18 golova i to kao golman. U dresu Jugoslavije osvojio je zlato na Olimpijadi u Minhenu 1972, dvije bronze na svjetskim prvenstvima 1970. i 1974. godine. Imao je i dva nastupa za selekciju Svijeta. Arslanagić je uveo novine u načinu kako se brane sedmerci i šutevi s krila. Prvi je počeo izlaziti s linije pri branjenju tih udaraca s krila i penala kako bi smanjio ugao. Njegovom metodom i danas se koriste praktično svi svjetski golmani.

Arslanagić je dodao da se takve stvari događaju u "žaru borbe", ali je razočaran najviše odzivom ljubitelja rukometa, kojih je bilo oko 1.000 u "Boriku".

"Odzivom publike nisam nikako zadovoljan! Sramota je za grad Banjaluku da je u polufinalu i finalu bila poluprazna dvorana".

Kao vrsni stručnjak pomenuo je i nekoliko rukometaša "Velikana iz Gospodske" koji su po njegovom ukusu.

"Stefan Janković je odličan, lijevo krilo Mirko Mikić, takođe...Milan Đukić je isto dobar, ali je pomalo kockar, a sviđa mi se i mladi golman Petar Jokanović".

Arslanagić je praktično nabrojao Borčeve reprezentativce BiH, koje s klupe vodi takođe Banjalučanin Dragan Marković.

"Reprezentaciju manje pratim nego Borac! Naravno, nadam se da će 'Marka' uspjeti da posloži ekipu koja će da pobijedi Bjelorusiju i da će BiH nastaviti kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima. Poslije Mundijala u Kataru, bila bi velika stvar i veliki rezultat da 'zmajevi' zaigraju i na Evropskom prvenstvu u Poljskoj", naglasio je Arslanagić.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC