• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" bez Zukanovića i Cimirota

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Prvog dana priprema za meč sa Izraelom selektor "zmajeva" Mehmed Baždarević suočio se sa problemima, jer je ostao bez povrijeđenih igrača Ervina Zukanovića i Gojka Cimirota.

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine okupljaju se na Ilidži tokom dana, a stručni štab predvođen selektorom Mehmedom Baždarevićem prvog dana priprema suočio se sa problemima.

U utakmici kvalifikacija za EURO 2016 s Izraelom neće moći računati na povrijeđene Ervina Zukanovića i Gojka Cimirota.

Cimirot, koji je naknadno pozvan, danas se odazvao na okupljanje, ali je fudbaler Sarajeva nedugo zatim napustio hotel "Hercegovina", nakon što je ljekarski tim ustanovio da zbog povrede ne može konkurisati za tim.

"Nažalost, otpala su nam dva igrača. Tokom dana očekujem da 21 fudbaler bude sa nama. Kasniće golman Ibrahim Šehić koji će nam se zbog klupskih obaveza priključiti naknadno. Imaćemo prvi trening. Moramo raditi ozbiljno i dobro. Moramo stvoriti atmosferu i sve uslove za dobar rad, kako bismo u konačnici u meču sa Izraelom došli do cilja", rekao je Baždarević, koji je sa nekolicinom reprezentativaca prisustvovao Izboru najboljeg fudbalera Premijer lige BiH održanog u organizaciji Fudbalskog saveza BiH.

Reprezentativci BiH će se za susret, koji može biti jedan od odlučujućih u borbi za plasman na naredno Evropsko prvenstvo, u Sarajevu pripremati do petka. Potom, u subotu i nedjelju imaće slobodne dane, a od ponedjeljka spremaće se u Trening kampu FS BiH u Zenici, gdje će im se priključiti Stojan Vranješ i Semir Štilić.

Utakmica šestog kola Grupe B kvalifikacija za EURO 2016 između BiH i Izraela igra se 12. juna na stadionu "Bilino polje" u 20.45 sati.

Na tabeli poslije pet kola vodi Belgija sa 11 bodova, koliko ima i Vels. Treći je Izrael sa devet, Kipar ima šest, BiH pet, a Andora je bez bodova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC