• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijedor slavi, ''rudari'' ponovo u Premijer ligi!

Autor mondo.ba

Rudar Prijedor, uprkos porazu u posljednjem kolu Prve lige Republike Srpske, zadržao je prvo mjesto sa dva boda prednosti u odnosu na Leotar, te tako nakon jedne sezone u prvoligaškom društvu izborio povratak u Premijer ligu BiH.

Rudar Prijedor novi je šampion Republike Srpske i od naredne sezone učesnik Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prijedorčani su sezonu završili sa 50 bodova, dva više od trebinjskog Leotara, a zanimljivo je da su obje ekipu na zatvaranju prvenstva doživjele identične poraze minimalnim rezultatom 0:1.

"Rudari" su poraženi u Tesliću od Proletera, dok je Leotar razočarao svoje navijače u duelu sa Podrinjem, koje je trijumfom na "Policama" sačuvalo status prvoligaša.

Ipak, ekipa Rudar Prijedora uspjela je da sačuva vrh tabele i stigne do druge titule u šampionatu Srpske, prve od sezone 2008/09. Upravo su Rudar Prijedor i Leotar prošle sezone napustili bh. elitu, a Prijedorčanima je sada pošlo za rukom da se ekspresno vrate u Premijer ligu BiH.

Novi drugoligaši su Napredak (Donji Šepak), Mladost (Gacko), Drina HE (Višegrad) i Sloboda iz Mrkonjić Grada, koja je imala slabiji međusobni skor u odnosu na tim iz Janje. Obje ekipe sezonu su okončale sa po 33 boda.

Dakle, prvoligaško društvo napušta čak pet ekipa, uz šampiona Rudar Prijedor. Od naredne sezone Prva liga Republike Srpske brojaće 12 ekipa, a novi članovi su dosadašnji premijerligaš Mladost iz Velike Obarske, te šampioni Drugih liga "Istok" i "Zapad", Zvijezda Brgule iz Etno sela Stanišići, odnosno šamački Borac.

Posljednjeg člana Premijer lige BiH za sezonu 2015/16. saznaćemo u nedjelju, kada se u Prvoj ligi Federacije BiH igra odlučujući meč između Mladosti (Doboj-Kakanj) i GOŠK-a iz Gabele.

Sve utakmice posljednjeg, 30. kola Prve lige FBiH zakazane su za nedjelju zbog dolaska pape Franje u BiH.

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

направи паузу

Алкоси видимо се ускоро

dik

Slazem se, vise mi je muka od Srpskog fudbala,sve je tacno,80% utakmica je ,,namesteno"".Dno dna.!!!!!!

pop73

Cista namjestaljka. Leotar nema novaca za ligu BiH, a dobio je pare od Podrinja kojem su trebali bodovi da ostane u ligi. Naravno i Rudar, cisto reda radi, gubi od Proletera. Takodje, Rudar moze dobiti licencu za ligu BiH, a Leotar ni blizu. Sve u svemu dobro poznato na ovim nasim prostorima.

u tunule

@pop73 U tunelu u sred mraka .... Lešinari spremajte se, vraća se najveći RS derbi na veliku pozornicu

Miro

@pop73 Leotar je pustio Podrinje, ali nije to razlog nego što su prekinuli utakmicu u tesliću 20 minuta da bi znali rezultat u Trebinju i da bi Rudar osvojio ligu, a Proleter izborio opstanak. I samo da kažem da je najveći derbi u RS Borac - Leotar , a ispred Rudara su i Radnik i Slavija. Ne znam odkud ovome da je Borac - Rudar najveći derbi.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC