• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HNS: Sabotaža!

Autor mondo.rs

Kukasti krst koji se nalazio na travnjaku tokom meča sa Italijom ispisan je unapred specijalnim sredstvom. "Reč je o sabotaži i kaznenom delu, očekujemo da će policija otkriti krivca", poručuju iz hrvatske "kuće fudbala".

Možda se nekom činilo, možda su Italijani preterivali, ali i Hrvati su priznali da je na travnjaku Poljuda tokom utakmice kvalifikacija za EURO 2016 stajala "svastika".

Znak od nekoliko metara, koji je nedvosmisleno podsećao na nacistički kukasti krst, primećen je tokom prvog poluvremena meča Hrvatska - Italija na južnom delu splitskog stadiona.

Odmah na poluvremenu redari su pokušali da "poprave stvar" i podšišaju travu, ali je "svastika" i dalje stajala na terenu.

Hrvatski nogometni savez nedugo nakon završetka meča saopštio je da je neko namerno nacrtao kukaksti krst na terenu.

"Izvinjavamo se svim gledaosima pred televizijskim ekranima, igračima obe reprezentacije i gostima iz Italije zbog nacističkog simbola. Koliko smo uspeli da saznamo nekakvo sredstvo je 24 do 48 sati ranije aplicirano na travnjak kako bi se videlo tokom utakmice. Reč je o sabotaži i kaznenom delu i očekujemo da će policija otkriti počinitelja. Slučaj smo prijavili i UEFA. Ovo nije samo sramota za HNS nego i za celu Hrvatsku. O kukakstom krstu neće se oglašavati ni selektor ni igrači Hrvatske", jasno i glasno je objasnio portparol HNS Tomislav Pacak, prenose hrvatski mediji.

Tim skandalom na Poljudu Hrvati su sami sebi dali autogol. Oni su i taj meč u Splitu igrali bez prisustva publike jer ih je UEFA kaznila zbog skandala navijača na prvom susretu protiv Italije u Milanu, pa je gotovo izvesno da su novim gafom semi sebi obezbedili novu kaznu koja može imati daleko teže posledice (oduzimanje bodova ili eliminacija iz takmičenja).

Budući da su trenutno prvi u grupi H, to bi moglo mnogo da boli...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC