• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija 20 godina bez Evropskog prvenstva!

Autor mondo.rs

Ne pomaže nam ni proširen broj učesnika sa 16 na 24, EURO 2016. u Francuskoj gledaćemo na televiziji...

 Srbija 20 godina bez Evropskog prvenstva!  Izvor: MN PRESS

Pobeda nas je koliko-toliko ostavljala u trci za plasman na Evropsko prvenstvo 2016, ali ništa od nje. Čak ni remi...

Danska - Srbija 2:0 (1:0).

Po gol u oba poluvremena daju najbolju sliku utakmice. Srbija je "kao" napadala, ali je Danska bila bolja. Ponovo, kao i u Beogradu kada je lako došla do 3:1.

"Orlovi" će, dakle, propustiti i četvrto uzastopno Evropsko prvenstvo, koje će se dogodine igrati u Francuskoj. Od 2000. i smotre najboljih evropskih reprezentacija odražene u Holandiji i Belgiji promenili smo 14 selektora, ali uzalud...

Još jedno očajno izdanje našeg nacionalnog tima viđeno je u Kopenhagenu, a domaćin je to umeo da iskoristi.

Danci su prepustili loptu našim fudbalerima, ali su znalački zatvorili prilaze svom golu, što pokazuje podatak da je Srbija prvi šut u okvir uputila tek posle 20 minuta igre.

Na suprotnoj strani, Jusuf Poulsen je iskoristio prvu dobru akciju svog tima i sjajnu asistenciju Niklasa Bendtnera u 13. minutu.

...
Izvor: YouTube


"Orlove" nije trgao ni odbranjeni penal Vladimira Stojkovića u 33. minutu. Tek po povratku sa odmora uspeli su da stvore par opasnih napada, ali nedovoljno da bi izjednačili.

Tačka na ne mnogo uzbudljiv meč stavljena je u 88. minutu, kada je Jakob Poulsen iskoristio grešku Fejse, driblingom prevario Maksimovića i matirao Stojkovića za 2:0.

...
Izvor: YouTube


Zasluženo, Danci ostaju u trci sa Portugalom i Albanijom za put u Francusku, a Srbija ostaje na začelju tabele sa Jermenijom. Samo jedan bod iz pet utamkica je sramno malo za tim sastavljen od igrača nekih od najboljih evropskih klubova.

Izvor: MN PRESS

DANSKA: Šmajhel - Jakobsen, Kjer, Ager, S. Poulsen - Kvist (78. Kristensen), Kron-Deli (61. Jakob Poulsen), Hojbjerg, Jusuf Poulsen (73. Vibe), Eriksen - Bendtner.

SRBIJA: Stojković - Ivanović, Maksimović, Nastasić, Kolarov - Matić, Fejsa - Marković, Ljajić (81. Đuričić), Tošić (65. Kostić) - Mitrović (90. Škuletić).

Pre utakmice postojala je neizvesnost da li će na tribinama stadiona Parken biti navijača Srbije, ali oni su bili tu da pruže podršku našim fudbalerima. Policija ih je tokom dana legitimisala i savetovala da se uzdrže od navijanja.

TOK UTAKMICE (Danska - Srbija 2:0):

Kraj.

- Još tri minuta pa da se razilazimo (nadamo se sa ovakvim partijama i načinom igre).

- Petar Škuletić menja Aleksandra Mitrovića u 90. minutu, ako to ikoga zanima, pošto teško da se i samom Škuletiću izlazilo na teren...

- GOOOL! Danska vodi 2:0 od 88. minuta, tako da je sve gotovo. Ova utakmice, ove kvalifikacije, verovatno i ova generacija srpskih reprezentativaca... Fejsa je izgubio loptu, Jakob Poulsen bio mudriji od Maksimovića, a potom i preciznim udarcem savladao Stojkovića.

- Sjajan šut Eriksena u 83. minutu, ali još bolja intervencija Stojkovića koji je "izvadio" loptu iz rašlji.

- Filip Đuričić će od 81. minuta igrati umesto Adema Ljajića.

- Kolarov je imao dobru ideju da uposli Mitrovića u 79. minutu, ali je Daniel Ager to pročitao i sprečio opasnost pred svojim golom.

- Konačno nešto ofanzivnija igra Srbije, a u 69. minutu nedostajalo je i sreće pa da Aleksandar Mitrović izjednači. Dobro je šutirao na centaršut Branislava Ivanovića sa desne strane, ali malo iznad prečke.

- Prva izmena u našem timu. Filip Kostić će od 65. minuta igrati umesto Zorana Tošića.

- Dobra šansa u 57. minutu za naš tim, ali je Adem Ljajić šutirao pravo u Kaspera Šmajhela posle prodora Lazara Markovića po desnoj strani. Šteta, da je ovo bio gol bilo bi mnogo zanimljivije...

- U toku je 55. minut, ali slika se nije promenila... Srbija "kao" napada, ali je Danska konkretnija i sigurnija.

- Prečka je sačuvala gol Danske u 48. minutu! Mitrović je snažno šutirao glavom na centaršut Kolarova iz prekida, ali je Šmajhel stigao da podigne ruke i skrene loptu...

- Tek što se lopta zakotrljala sa centra, Lazar Marković je krenuo u prodor kroz sredinu, ali ga je Kjer oštro zaustavio i zaradio žuti karton. Adem Ljajić je potom pokušao iz slobodnog udarca sa nekih 18 metara, međutim, neprecizno.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Teško da ćemo dogodine gledati Srbiju na Evropskom prvenstvu u Francuskoj... Osim, "čuda da se dese..."

- Još jedna šansa za Dansku da povede 2:0, ali opet je Stojković bio odlično postavljen. Jusuf Poulsen je šutirao glavom na centaršut sa leve strane, međutim, pravo u našeg golmana.

- Penal za Dansku u 33. minutu. Još jedna brza akcija i loša procena Nastasića doneli su domaćoj reprezentaciji jedanaesterac. Štoper Šalkea oborio je Hojbjerga, ali je Vladimir Stojković ODBRANIO šut Daniela Agera sa bele tačke!



- Umalo 2:0 za Dansku u 29. minutu posle prekida i centaršuta sa desne strane, ali je Niklas Bendner bio neprecizan. Probao je snalažnjivo, iz prve, da "ćušne" loptu u mrežu ispred Aleksandra Kolarova i golmana Stojkovića, međutim, šutirao je preko gola.

- Prva šansa za Srbiju u 21. minutu. Šutirao je Zoran Tošić, ali je Kasper Šmajhel uspeo da odbrani.

- GOOOL! Danska vodi 1:0 od 13. minuta golom Jusufa Poulsena... Bila je to prva šansa u meču, a Danci su do nje došli posle jedne promene strane dugačkim dodavanjem sa sredine terena na levu stranu, gde je Bendtner iz prve proigrao Jusufa Poulsena, koji je preciznim udarcem po zemlji u bliži ugao matirao Stojkovića. Naivno je ispala naša odbrana u ovoj akciji...

 - Srbija u prvih 10 minuta, bar po postavci na terenu i posedu lopte, deluje ofanzivnije, ali moraće naši fudbaleri da zaigraju mnogo brže ukoliko misle da stvore neku šansu.

- Visok pritisak "orlova" u trenucima kada protivnik ima loptu. Za sada uspeva...

- U Kopenhagenu lije kiša, videćemo kome će to više odgovarati.

- Utakmicu sudi Holanđanin Bjorn Kujpers.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Navija?

Ufff, kad stvarno pogledaš, 20 godina se ne možemo plasirati na evropsko prvenstvo. Poražavajuće, stvarno. U čemu je problem, greška? Imamo igrače koji igraju za top klubove i opet ništa. 14 selektora i džaba. Možda riba stvarno smrdi od glave a ne od repa i peraja. Ma neka nama Noleta Đokovića, ikone naše sportske, da imamo šta gledati, zbog čega uživati i za koga navijati. Noletova slika u svaku učionicu u Srbiji i RS!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC