• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladost za budućnost Borca

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Prozivkom koju je izvršio šef stručnog štaba Vlado Jagodić, zvanično su počele pripreme fudbalera banjalučkog Borca. U odnosu na prethodnu sezonu, crveno-plavi ostali bez nekoliko veoma bitnih igrača, koje će zamijeniti mladi fudbaleri.

 FK Borac počeo pripreme, prozivka Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Borac iz Banjaluke u novu takmičarsku sezonu ući će sa znatno izmijenjenim i podmlađenim igračkim kadrom.

SPISAK IGRAČA

Prozivci su prisustvovali: Branislav Ružić, Luka Gajić, Stefan Pupovac, Srđan Bečelić, Ilija Danilović, Nebojša Runić, Aleksandar Subić, Ajdin Redžić, Uglješa Radinović, Nikola Dujaković, Petar Ilić, Mihajlo Savanović, Toni Jović, Siniša Dujaković, Bojan Macanović, Stefan Savić, Vladimir Tučić, Jovica Pejaković, Draško Lolić, Ognjen Petrović, Predrag Zekanović, Miloš Kukić, Stefan Dujaković, te novajlije Stojko Kikić, Demir Jakupović, Haris Međedović, Slobodan Lalić, koji će pokušati da se izbore za ugovore sa Borcem. Opravdano odsutni bili su Mladen Ilić, Fedor Predragović, Elvir Koljić i Aleksandar Srdić.

Kao što je poznato, ekipu su napustili Miloš Žeravica, Ivan Kostić, Boris Pilipović, Marko Jevtić, Vladan Grujić i Asmir Avdukić, kojima su istekli ugovori. Isti slučaj je i sa Jocom Stokićem, koji je u potrazi za inostranim angažmanom, a ukoliko do njega ne dođe, rukovodstvo kluba sa Gradskog stadiona nastojaće da zadrži najbolje strijelca crveno-plavih.

Cilj će biti plasman što dalje od opasne zone, odnosno posljednjih šest mjesta koja će voditi u niži rang takmičenja, s obzirom da će Premijer ligu BiH od sezone 2016/17 umjesto dosadašnjih 16 činiti 12 ekipa.

To je poručeno na današnjoj prozivci fudbalera koju je izvršio još uvijek aktuelni šef stručnog štaba Borca Vlado Jagodić.

"Današnjom prozivkom 'palimo motore' za naredno prvenstvo, koje će biti specifično. Veoma ozbiljan posao je pred nama. Organizaciono i kadrovski Borac je precrtan od svih i vide nas kao glavnog kandidata za ispadanje. Mi ćemo nastojati da budemo na poziciji koja nam garantuje sigurnost", svjestan je Jagodić da četu sa Gradskog stadiona čeka težak zadatak u predstojećoj sezoni, ali predaje ne smije i neće biti.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević


Poznat je i kompletan plan priprema.

BILBIJA

I u stručnom štabu došlo je do osvježenja. Ponovo će sa Jagodićem raditi Milorad Bilbija, stručnjak sa kojim je šef stručnog štaba Borca sarađivao i 2011. godine. Bilbija će obavljati funkciju trenera asistenta i skauta.

"Ljetne pripreme su veoma kratke. Prva faza biće obavljena na Balkani od 24. do 29. ili 30. juna, zatim druga faza od 2. jula četrnaestodnevne pripreme u Sloveniji, gdje ćemo odigrati pet kvalitetnih kontrolnih mečeva i u posljednjoj fazi, kada se vratimo kući, planirana je i generalna proba", rekao je Jagodić.

Predsjednik Borca Draško Ilić upoznao je prisutne sa aktuelnom situacijom u klubu i planovima za naredni period.

"Današnju prozivku iskoristićemo da porazgovaramo sa našim igračima i trenerima o politici Borca za narednu takmičarsku sezonu. U fazi smo transformacije. Prethodnih dana, tokom kratke pauze, radili smo na tome da Borac vratimo na mjesto koje mu realno pripada. Ponosni smo na ono što je Borac uradio prošle sezone promovišući svoje mlade fudbalere. Pokazali smo, možda i jedini u Premijer ligi BiH, da smo bili hrabri da pružimo povjerenje tim momcima", poručio je Ilić i pojasnio ciljeve u bliskoj budućnosti:

ZRILIĆ

"Očekuje nas izuzetno teška sezona. Vjerujem da smo svi toga svjesni. Čeka nas red, rad i disciplina. Uprava će nastojati da obezbijedi sve ono što je potrebno za normalno funkcionisanje kluba", bio je kratak direktor Borca Robert Zrilić.

"Nećemo vršiti pritisak na mlade igrače. Želja nam je da naredne sezonu završimo u gornjem dijelu tabele, a ne da razmišljamo o borbi za opstanak. Nastojaćemo da formiramo ekipu koja će za dvije sezone igrati smanjenu ligu i to je cilj koji ćemo staviti pred igrače i stručni štab".

Iz Borca su poručili da imaju konkretne ponude drugih klubova za tri njihova igrača, za koje se nadaju da će ubrzo biti finalizovane, kako bi u klub stigla potrebna finansijska injekcija.

U isto vrijeme, u planu je dovođenje određenih pojačanja. Želja Jagodića je da se do polaska u Sloveniju formira ekipa, kako bi što spremnije dočekala start prvenstva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC