• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIBA priznala ABA ligu, uskoro i Druga liga...

Autor mondo.rs

Nezvanično, u Budimpešti je dogovoreno da od sezone 2016/17 startuje i Druga ABA liga...

  ABA liga nastavlja da postoji, ali tek nakon što je ispunjena svaka stavka iz uslova koji su stigli iz Minhena.

Prema pisanju beogradskih medija, FIBA Evropa je nakon poslednjeg u nizu sastanaka, ovog puta održanog u Budimpešti, prihvatila da povuče sopstvenu odluku o oduzimanju licence ABA ligi donetu proletos na sastanku Borda u sedištu evropske "Kuće košarke".

"Postoji provizorno priznanje, dok se ne usklade svi pravni akti koji treba da se usklade u tim novim. Kada se to bude usvojilo, mislim da neće postojati nijedna prepreka. Dakle, postoji provizorno priznanje, najkraće rečeno, dok se ne usklade ostale stvari. Pravna akta su dostavile sve lige, od VTB lige, da je iskoristim kao primer, pa do svih ostalih. Praktično, sve lige su priznate i u strukturi FIBA. To je ono ka čemu se išlo. Došli smo do toga da ABA liga bude konačno priznata u obliku koji su želeli klubovi - da oni sami budu vlasnici", rekao je Dejan Bodiroga, predsednik takmičarske komisije FIBA.

"Išlo se ka tom konceptu, da oni odrede ko će da vodi ligu. Nije bilo sporno da će se ispoštovati želja klubova i nacionalnih federacija, ali je i to išlo uz neophodno usklađivanje sa FIBA standardima", dodao je on,

U međuvremenu, izvršena je korekcija upravljackih i vlasničkih elemenata u ABA ligi, što su čelnici FIBA prihvatili. Klubovi će tako, posle današnje odluke moći i dalje da traže plasman u evropska takmičenja preko ABA lige.

U isto vreme, nezvanično, usvojen je predlog da od sezone 2016/17 startuje i Druga ABA liga, u kojoj će takođe učestvovati klubovi sa prostora bivše SFRJ, ali nije za sada precizirano da li po sistemu grupa Istok i grupa Zapad ili kao jedinstvena liga.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC