• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo: Idemo dalje

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Fudbaleri sarajevskog Željezničara u četvrtak igraju revanš utakmicu drugog pretkola Lige Evrope protiv malteškog Balzana

 Željezničar očekuje prolaz u narednu rundu Lige Evrope Izvor: Samir Cacan/MONDO

...
Izvor: Samir Cacan/MONDO

Fudbaleri sarajevskog Željezničara u četvrtak igraju revanš utakmicu drugog pretkola Lige Evrope protiv malteškog Balzana, a u ekipi s Grbavice su optimisti uoči ovog susreta.

"Pred ovu utakmicu stvari su malo izvjesnije. Znamo kakav nas protivnik očekuje. Nadam se da ćemo odigrati još jednu dobru utakmicu i nametnuti svoj način igre. Uz ozbiljan pristup igrača očekujem plasman u sljedeće pretkolo. Mi smo se uporedo s ovom utakmicom pipremali i za prvenstvo i imali smo malo jače treninge. U prilog nam ne idu vremenske prilike. Ali mislim da ćemo biti spremni sutra i izbporiti plasman u sljedeći krug", kazao je trener Željezničara Milomir Odović.



Trener "plavih" je istakao zadovoljstvo što će na raspolaganju imati igrače koji nisu igrali u
prvoj utakmici.

"Raduje me što će Memija biti u konkurenciji za tim, jer je to mlad i veoma važan igrač za nas. Ovo je još jedna prilika da ovaj naš mladi tim stekne određena iskustva koja će nam koristiti. U narednom periodu ćemo imati još neke igrače, ali želja mi je da sutra uđemo maksimalno ozbiljno i koji god
rezultat bude bit ćemo zadovoljni".

...
Izvor: MONDO/Samir Cacan



Sličnog stava je i kapiten Željezničara.

"Nadam se da neće biti previše posla i da ćemo pobijediti. Prva utakmica je pokazala da smo kvalitetniji i nadam se da ćemo to uz pravi pristup pokazati. Sve osim naše pobjede bi bilo iznenađenje",  rekao je kapiten sarajevskih "plavih" Marijan Antolović.

O tome kako nije imao previše obaveza u prvom meču Antolović kaže:
"Ne treba potcjenjivati protivnika. To što nisam imao posla u prvoj utakmici nije mjerilo njihove kvalitete. Mislim da oni nisu došli do izražaja zato što smo mi odigrali dobro i nadam se da ćemo to pokazati i sutra".

...
Izvor: Samir Cacan/MONDO



Predstavnici gostujućeg tima bili su puni riječi hvale za gostoprimstvo u glavnom gradu BiH.

"Ljudi u Sarajevu su pokazali kao divni domaćini. Što se utakmice tiče biće teško. Igrati protiv tima kao što je Željezničar je velika stvar za nas. Naš protivnik je jako dobar, a pobjeda od 2:0 nam dodatno otežava stvar. Došli smo da igramo i da pružimo najbolji mogući otpor", rekao je Olivier Spiteri, trener gostujućeg tima.

On je dodao da se u prvom susretu vidjela razlika u kvalitetu ova dva kluba.

"Moji momci su doigrali dobru utakmicu, posebno u drugom poluvremenu", rekao je Spiteri i dodao da ne želi pružiti priliku igračima koji nisu u potpunosti spremni, s obzirom na to da ih očekuje početak domaćeg prvenstva.

...
Izvor: Samir Cacan, MONDO



Kapiten gostujućeg sastava rekao je da su bili svjesni da ih u prvom susretu očekuje teška utakmica.
"Znali smo da utakmica neće biti laka i očekivali smo težak susret. Ali kao što je trener rekao, imali smo svojih problema uoči utakmice. Mi smo poprilično mlada ekipa i ovo je za veliki broj igrača prvo iskustvo igranja u Evropi. Trudićemo se da pružimo dobru partiju i da ostvarimo dobar rezultat", kazao je Dilan Grimam, kapiten Balzana.

Podsjećamo, Željezničar je u prvom susretu slavio 2:0 golovima Rijada Bajića. Revanš susret igra se u četvrtak 9. marta na stadionu Asim Ferhatović Hase, s početkom u 21:15.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC