• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac očekuje spas od Dodika i Vlade RS!

Autor mondo.ba

Fudbalskom klubu Borac jedino može da pomogne predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Vlada RS, saopštio je prvi čovjek crveno-plavih u ostavci Draško Ilić.

 Fudbalskom klubu Borac jedino može da pomogne predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Vlada RS Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

  Banjalučki klub što je moguće ranije u četvrtak mora da pronađe 322.000 KM koje bi osigurale opstanak. U suprotnom, "Velikan iz Platonove" neće biti žrijeban u petak za novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"Već dva mjeseca apelujemo, ukazujemo na situaciju, tražimo rješenja i obraćamo se svima koji mogu da pomognu ili bi trebali da budu zainteresovani za sudbinu Borca. Ti razgovori još nisu urodili plodom, ali očekujemo pomoć Vlade RS i predsjednika Dodika, što bi za nas bio jedini mogući spas. Na žalost odluke dolaze '5 do 12'. U slučaju da ne dobijemo pozitivan odgovor, definitivno ćemo priznati kapitulaciju", izjavio je Ilić za "Press RS".

FS RS mirno gleda agoniju Borca

Ilić je takođe užasnut zbog ćutanja čelnika Fudbalskog saveza Republike Srpske o pitanju spasa najvećeg kluba u RS.

"Ne mogu da vjerujem da FS RS našu agoniju gleda sa strane! Bar da se oglase po pitanju eventualnog gašenja najvećeg kluba u RS. Da li oni, sjedeći u svojim kancelarijama smatraju da ne treba ništa da kažu? Godinama se održavaju na vlasti pričama o gostovanju reprezentacije Srbije. A ja postavljam pitanje, šta i ako dođu 'orlovi', šta mi time dobijamo? Politički udarac koji će poslije izazvati niz reakcija umjesto fudbalskog spektakla. A prvi su se fotografisali sa Srđanom Babićem, igračem kojem je njihova politika dozvolila da ode bez papira i prvi put registruje u Vojvodini, a da mi ne možemo da dokažemo da je četiri godine proveo u Borcu".

Predsjednik Borca u ostavci najviše je ogorčen tzv. "borčevcima" koji su na Gradskom stadionu steklu ugled i fudbalsko ime, a sada se svojski trude da ugase klub.

"Sve to nesavjesno poslovanje i nepoštovanje ugovora došlo je danas na naplatu! Stalno čitam izjave da niko iz kluba nije imao nikakve kontakte sa povjeriocima, da ih niko nije molio za pomoć, te da više nemaju strpljenja da čekaju svoje pare! Mislim da te izjave govore više o njima nego o Borcu. U ovih godinu i po, koliko sam na čelu kluba, svi su dobili dio svojih potraživanja".

Ilić je dodao da niko ne spori dug, ali da u ovom trenutku isplata dugovanja nije realna.

"Povjerioci su nas prošle godine koštali oko 700.000 KM. Ali, moraju biti svjesni da ukoliko Borac bude ugašen, prestaće bilo kakve obaveze prema njima i nikad ništa neće moći da naplate", zaključio je prvi čovjek crveno-plavih u ostavci.



Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Luxus

Nije Borac jedini sportski klub u Republici Srpskoj kome treba pomoc. Sjasite malo ima i drugih klubova iz drugih sportova koji su daleko ispred Borca. Nije Borac i Banja Luka, citava Republika Srpska.

Spas

Borac SPAŠEN

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC