• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FF: Sutjeska bolja od Zvezde, Željo od Sarajeva

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Pod sloganom "Jedna lopta - jedno igralište", na Gradskom stadionu u Foči sinoć je zvanično otvoren tradicionalni međunarodni omladinski turnir "Football Friends".

Pod sloganom "Jedna lopta - jedno igralište", na Gradskom stadionu u Foči sinoć je zvanično otvoren tradicionalni međunarodni omladinski turnir "Football Friends", koji već 11. godinu za redom organizuju asocijacija "Football Friends" iz Beograda i Opština Foča.

U najzanimljivijem takmičarskom dijelu prvog dana "Football Friends - Foča 2015" odigrana su četiri meča, od kojih je svakako najinteresantniji bio onaj između starih gradskih rivala, Sarajeva i Željezničara. Uspješniji je bio tim sa "Grbavice", koji je pogocima kapitena Denisa Žerića slavio sa 2:1. Utješni gol za ekipu sa Koševa postigao je Stefan Bošnjak iz penala.

Ništa manje zanimljivo nije bilo ni u susretu između Rijeke i podgoričke Budućnosti, koji je predstavljao svojevrsnu reprizu prošlogodišnjeg finala. Iako su gubili sa 2:0 na poluvremenu, gosti iz Hrvatske su uspjeli da se vrate u igru i izjednače na 2:2. Pobijedili su tek nakon izvođenja devet serija penala sa 10:9.

I ljubljanska Olimpija prolaz u polufinale izborila je tek nakon izvođenja jedanaesteraca. Slovenci su savladali novosadsku Vojvodinu rezultatom 4:1, dok je u 90 minut igre bilo 1:1.

Domaća Sutjeska je, kao i prošle godine, već u prvoj fazi takmičenja savladala Crvenu zvezdu. Fočaci su golovima Vladana Danilovića (2) i Marka Ivanovića slavili nad gostima iz Srbije rezultatom 3:2.

Utakmicama za razigravanje od petog do osmog mjesta turnir se nastavlja danas od 16 sati. Prvi meč će odigrati Crvena zvezda i Vojvodina, a od 17:30 sati sastaće se Budućnost i Sarajevo. Polufinalni mečevi na programu su od 19 sati, kada će snage odmjeriti Sutjeska i Olimpija. U 20:30 na teren će istrčati omladinci Željezničara i Rijeke. Isti rivali nedavno su se sastali na turniru u Sarajevu, kada je tim sa "Grbavice" bio bolji i slavio sa 3:0.

U sklopu ovogodišnjeg "Football Friendsa" za danas u podne planiran je okrugli sto, na kome će svi učesnici potpisati Deklaraciju kojom će se založiti za neprikosnoveno pravo na igru svakom pojedinca, bez bilo koje vrste diskriminacije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC