• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Nigdje nema ovakve "sječe" trenera!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

U samo sedam kola Premijer lige Bosne i Hercegovine otpušteno čak šest trenera od ukupno 16 klubova.

 Šest trenera otpušteno nakon sedam kola PL BiH Izvor: MONDO/Samir Cacan

Vjerovatno nigdje u svijetu ne mijenjaju se treneri kao u klubovima Premijer lige Bosne i Hercegovine, o čemu svjedoči i početak ove sezone.

U samo sedam kola šampionata, šest od ukupno 16 klubova promijenilo je šefove stručnih štabova, odnosno šest trenera ostalo je bez posla.

Ovosezonska „crna trenerska priča“ krenula je iz Viteza, kada je otkaz dobio Valentin Plavčić i to samo nakon dva kola. Vitežane, kojima ne cvatu ruže u dosadašnjem toku prvenstva, sa klupe sada vodi hrvatski stručnjak Branko Karačić.

Nadalje, od starta sezone i Slavija je promijenila trenera. Umjesto Milana Gutovića doveli su Darka Vojvodića. Uprava trenutno posljednjeplasiranog Veleža smijenila je Dželaludina Muharemovića, a ekipu posljednjih dana, do izbora novog šefa struke vodi Adis Obad.

Vlado Jagodić, iako je dobro otvorio sezonu sa neiskusnom ekipom Borca nije dugo izdržao na užarenoj klupi banjalučkog premijerligaša. Nakon tri kiksa čelnici crveno-plavih zahvalili su mu se na saradnji, pa je za novog trenera izabran Petar Kurćubić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević



Davor Mladina učetvrtak je dobio otkaz, a Slaven Musa novi je, stari trener Širokog Brijega. I Milomir Odović radi neočekivano lošeg starta u prvenstvu od danas više nije trener Željezničara. Plavi tim do izbora novog šefa stručnog štaba sa klupe će predvoditi dosadašnji Odovićev asistent, Edis Mulalić, saopštili su sa stadiona „Grbavica“.

Stolica se jedno vrijeme "drmala" i Dženanu Uščupliću u Sarajevu sa kojim je prošle sezone osvojio titulu prvaka, a u sezoni 2013/14. i Kup BiH. Evropski, ispravan trend saradnje sa trenerima jedino je primjenjen u Olimpiku. Čelnici popularnih „vukova“ na početku sezone kada je njihova ekipa gubila utakmice produžili su ugovor treneru Mirzi Varešanoviću, poštujući dotadašnji rad stručnjaka sa kojim je Olimpik osvojio prvi trofej, Kup BiH u prošloj sezoni, te u ovoj premijerno izašao na međunarodnu scenu.

Međutim, sudeći po dosadašnjoj dinamici smjena u ogromnoj većini klubova neće se dugo čekati na odgovor ko je nova „trenerska žrtva“ u Premijer ligi BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC