• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma napadala, Sampa se radovala

Autor mondo.ba

Fudbaleri Sampdorije osvojili sva tri boda protiv Rome, iako je “vučica” konstantno napadala i nadigrala ekipu Valtera Zenge. Frozinone osvojio prvi bod, i to protiv Juventusa u Torinu!

Vanredno peto kolo Serije A donijelo je nekoliko zanimljivih rezultata uprkos činjenici da su na skoro svim utakmicama poslije prvih 45 minuta stajale nule.

Strelci su se probudili u nastavku, a tako je bilo i na Marasiju gdje je Sampdorija savladala Romu 2:1 u derbiju ovog kola.

Roma je učinila sve da pobijedi, odigrala vrlo dobro, konstantno napadala, redala šanse, ali kako je na kraju izašla kao poražena nije jasno nikome.

Duel bh. reprezentativaca Zukanovića i Džeke i Pjanića na drugoj strani dobio je stanovnik Đenove, koji je uprkos činjenici da nije mnogo učestvovao u napadu, bio vrlo zapažen u defanzivi i jedan od najzaslužnijih za trijumf.

Upravo tom odbranom i disciplinovanom igrom stigla je Sampdorija do pobjede, a odličan posao u špicu napravio je Eder koji je postigao prvi gol, ali i natjerao Manolasa na autogol koji je značio i prvi poraz Rome ove sezone.

Poslije prvih 45 minuta u kojima je Roma nadigrala Sampdoriju i svo vrijeme bila pred njenim golom, o čemu svjedoči i deset kornera u prvom poluvremenu, ista slika viđena je i u nastavku, ali je domaćin ipak poveo.

Eder je u 50. minutu zabio za vođstvo Sampdorije i upisao šesti gol ove sezone.

Emilijano Vivijano je bio odličan na golu i ulivao samopouzdanje svojoj ekipi braneći pokušaje Džeke, Pjanića, Salaha, ali je posljednji ipak u 68. minutu izjednačio poslije rutinske asistencije Pjanića.

Roma je nastavila sa napadima i visio je gol u vazduhu, međutim, umjesto Vivijana, kapitulirao je De Santis. Eder se našao u šesnaestercu poslije kontranapada i uputio udarac koji je izblokiran, ali je defanzivac Rome manolas katastrofalno reagovao i poslao loptu u svoju mrežu.

Inter je upisao petu pobjedu u isto toliko mečeva, a četvrti put ove sezone bio mu je potreban samo jedan gol. Felipe Melo bio je egzekutor protiv Verone za sva tri boda ekipe Roberta Manćinija. Adem Ljajić igrao je od početka a u drugom poluvremenu prepustio je svoje mjesto Jovetiću.

Podvig u ovom kolu napravio je Frozinone koji je osvojio prvi bod ove sezone i to protiv Juventusa.

Crno bijeli su vodili golom Zaze u 50. minutu, ali su propustili priliku da definitivno riješe pitanje pobjednika i to im se osvetilo u sudijskoj nadoknadi. Defanzivac Leonardo Brašan najbolje je skočio poslije slobodnog udarca i poslao loptu u mrežu Juventusa, na čijem golu je odlukom Alegrija umjesto Bufona stajao Neto.

SERIJA A, PETO KOLO:

Karpi – Napoli (0:0)

Kjevo – Torino 1:0 (0:0)

/Kastro 75/

Fiorentina – Bolonja 2:0 (0:0)

/Blažčikovski 72, Kalinić 82/

Inter – Verona 1:0 (0:0)

/Melo 56/

Juventus – Frosinone 1:1 (0:0)

/Zaza 50 – Blanšar 90+2/

Lacio – Đenova 2:0 (1:0)

/Đorđević 35, Anderson 62/

Palermo – Sasuolo 0:1 (0:1)

/Flokari 35/

Sampdorija – Roma 2:1 (0:0)

/Eder 50, Manolas 85 autogol – Salah 68/

Četvrtak (20.45)

Empoli – Atalanta

Odigrano u utorak

Udineze – Milan 2:3 (0:3)

/Badu 51, D. Zapata 58 – Baloteli 5, Bonaventura 10, K. Zapata 45+1/

TABELA: inter 15, Fiorentina 12, Sasuolo 11, Kjevo 10, Sampdorija 10, Torino 10, Milan 9, Lacio 9, Roma 8, Palermo 7, Napoli 6, Atalanta (-1) 5, Juventus 5, Empoli (-1) 4, Verona 3, Udineze 3, Đenova 3, Bolonja 3, Karpi 2, Frozinone 1

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC