• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Morata "pogurao" Juve

Autor mondo.ba

Španski napadač Alvaro Morata najzaslužniji je za tek prvu domaću, a ukupno drugu pobjedu Juventusa i to poslije preokreta nad Bolonjom (3:1) u sedmom kolu italijanske Serije A. Slavio i Lacio.

Morata je u nedjelju uveče u Torinu u svoju statističku rubriku upisao pogodak, iznudio je penal, koji je u gol pretvorio Paolo Dibala i na kraju asistirao Samiju Kediri kod prvenca njemačkog reprezentativca u dresu Juvea.

Torinski tim ove sezone ne igra ni približno svom renomeu, pa je posljednjeplasirana Bolonja stigla do prednosti već u petom minutu nedjeljne utakmice sedmog kola.

Fudbaler Bolonje Adam Masina uputio je loptu u šesnaesterac crno-bijelih, a tamo se odlično snašao Francuz Antoni Munije i iz "prve" savladao golmana Đanluiđija Bufona - 0:1.

...
Izvor: YouTube


Gosti su stigli da se brane i iznenadni pogodak ih je dodatno učvrstio u namjeri da više stegnu odbranu i vezni red, pa je Juveu uprkos brojnim napadima bilo izuzetno teško da stignu do izjednačenja.

A "viktoriju" ispred golmana Antonija Mirante prekinuo je u 33. minutu napadač domaćina Alvaro Morata, koji je vratio stvari na početak poslije odličnog udarca glavom - 1:1.

...
Izvor: YouTube


Centarfor torinske ekipe se u prvom minutu nastavka propisno obrukao jer je poslije odlične akcije Samija Kedire i povratne lopte Huana Kuadrada, sa 10 metara promašio praktično prazan gol!
Iskupio se Morata za promašaj već u 51. minutu kad je "iznudio" jedanaesterac, a siguran realizator sa "bijele tačke" bio je Argentinac Paolo Dibala za preokret - 2:1.

...
Izvor: YouTube

Morata je bio ključni faktor i kod trećeg pogotka, ovog puta kao asistent Kediri, koji je u 63. minutu postigao svoj prvi gol u crno-bijelom dresu i stavio tačku na tek drugu pobjedu ekipe iz Torina u šampionatu Italije.

...
Izvor: YouTube

Juve je poslije sedmog kola skočio za četiri mjesta na tabeli i sada je na 12. poziciji.

Na drugom susretu u terminu od 18 časova, rimski Lacio je teškom mukom slomio otpor novog prvoligaša Frozinonea golom Baldea Keita u 80. minutu, kada je sjajnim udarcem uz pomoć stative pogodio mrežu gostiju - 1:0.

...
Izvor: YouTube


Frozinone je bio odličan u Rimu, čak su pogodili i prečku u 66. minutu preko Leonarda Blanšara, ali ipak nisu uspjeli da izbore niti remi.


Srpski reprezentativci Filip Đorđević i Dušan Basta bili su u početnoj postavi nebesko-plavih iz Rima, kao i defanzivac selekcije Bosne i Hercegovine Senad Lulić, ali je Bastu u posljednjih pola sata zamijenio Holanđanin Edson Brafhajd.

Đorđević je u četvrtom minutu sudijske nadoknade "ovjerio" trijumf Lacija za treće mjesto na tabeli rimskog kluba.

...
Izvor: YouTube

SERIJA A, 7. KOLO

Empoli - Sasuolo 1:0 (0:0)
/Makarone 88/

Palermo - Roma 2:4 (0:3)
/Đilardino 58, Gonzales 90 - Pjanić 2, Florenci 14, Žervinjo 28, 90+3/

Sampdorija - Inter 1:1 (0:0)
/Muriel 51-Perišić 76/

Udineze - Đenova 1:1 (0:0)
/Di Natale 47- Peroti (p) 76/

Juventus - Bolonja 3:1 (1:1)
/Morata 33, Dibala 51 pen, Kedira 63 - Munije 5/

Lacio - Frozinone 2:0 (0:0)
/Keita 80, Đorđević 90+4/

Milan - Napoli (20.45 h)

Fiorentina - Atalanta (20.45 h)

Odigrano u subotu

Karpi - Torino 2:1 (0:0)
/Padeli autogol 55, Padeli 72 – Maksi Lopez pen 75/

Kjevo - Verona 1:1 (0:0)
/Kastro 83 - Pizano 69/

TABELA: Inter 16, Fiorentina (-1) 15, Lacio 15, Roma 14, Torino 13, Sasuolo 12, Kjevo 11, Atalanta 11, Sampdorija 11, Napoli (-1) 9, Milan (-1) 9, Juventus 8, Palermo 7, Empoli 7, Udineze 7, Đenova 7, Karpi 5, Frozinone 4, Verona 4, Bolonja 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC