• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kurćubić za MONDO: Borcu ne prija uloga favorita

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Trener Borca Petar Kurćubić za naš portal prokomentarisao je ishod žrijeba u Kupu Bosne i Hercegovine u kojem će crveno-plavi u okviru osmine finala odmjeriti snage sa federalnim ligašem Bratstvom iz Gračanice.

 Petar Kurćubić o osmini finala Kupa BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Crveno-plavi su u četvrtak u hotelu "Park" u Vogošći dobro prošli na žrijebu osmine finala najmasovnijeg takmičenja u BiH jer su za rivala dobili ekipu iz Prve lige Federacije BiH.

Šef struke Banjalučana djelimično je zadovoljan, ali je naglasio da mlada ekipa Borca teško nosi breme favorita.

"U svakom žrijebu može da bude i bolje i gore. Generalno sam zadovoljan jer smo mogli da izvučemo neke timove iz vrha Premijer lige BiH. Dobra stvar je i da nam Gračanica nije daleko, a zbog odgođenog meča Kupa Republike Srpske (28. oktobar protiv Drine u Zvorniku), odigraćemo čak sedam utakmica u tri nedjelje, pa nam i ta činjenica nije nevažna", izjavio je Kurćubić za naš portal.

Prema njegovim riječima, bez obzira na ime rivala, "Velikan iz Platonove" uvijek ide na pobjedu iako je u ovom dvomeču nesporno "favorit na papiru".

"Moram da istaknem da u ovom trenutku ne razmišljamo o Bratstvu već jedino o prvenstvenoj utakmici protiv Slavije u Istočnom Sarajevu, a od ponedjeljka ćemo se maksimalno posvetiti pripremi prvog susreta sa ekipom iz Gračanice. Kup je uvijek specifično takmičenje gdje se često događa da na papiru bolje ekipe budu eliminisane. A naš mladi tim je dosad pokazao da teško nosi breme favorita".

S obzirom da je Bratstvo četvrto na tabeli Prve lige Federacije BiH sa samo bodom manje u odnosu na lidera Orašje, Kurćubić smatra da je to ekipa za svaki respekt.

"Kad se vidi položaj naš i njihov položaj na tabeli jasno je da ne možemo da shvatimo utakmice po principu 'lako ćemo'. Ne smijemo da dozvolimo da presudi njihov motiv, koji će sigurno biti veliki, već naša maksimalna koncentracija uz svo uvažavanje rivala", zaključio je šef struke crveno-plavih.

Prva utakmica osmine finala Kupa BiH igra se na banjalučkom Gradskom stadionu 21. oktobra, a revanš je 4. novembra u Gračanici.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC