• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li Borac do opstanka? (ANKETA)

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Banjalučki Borac je ŠESTIM uzastopnim porazom u subotu u Vitezu (0:1) jednom nogom zakoračio ka Prvoj ligi Republike Srpske! Da li crveno-plavi mogu da opstanu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine?

 FK Borac blizu ispadanja iz PL BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Nekadašnji šampion BiH i osvajač Kupa one velike Jugoslavije mogao bi na kraju sezone da ispadne iz elite bosanskohercegovačkog fudbala!

Poniranje „Velikana iz Platonove“ krenulo je dok je trener bio Vlado Jagodić, koji je odlično startovao i ostvario četiri utakmice bez poraza.

Jagodićev tim je izgubio tek u petom kolu od sarajevskog Olimpika (0:1), a nakon tog meča i od „fenjeraša“ Drine u Zvorniku (2:0) što je nekadašnjeg selektora mlade reprezentacije BiH koštalo posla.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Bolje rečeno, najtrofejniji trener u istoriji ne samo Borca već i cijele Republike Srpske sa 10 pehara uključujući i posljednju titulu koja krasi Trofejnu salu Gradskog stadiona je ponudio ostavku, a Upravni odbor Borca je prebrzo prihvatio.

Ekspresno je doveden Petar Kurćubić iz Srbije da proba da ugasi požar, iako to sad se slobodno može reći i nije bio požar već jedan mali plamen.

A to gašenje, iako nesumnjivo potaknuto dobrim namjerama klupskog rukovodstva, ispostavilo se da je bilo polijevanje benzinom!

Angažovani Kurćubić dobro je krenuo i na svom debiju savladan je Travnik na Gradskom stadionu (2:1), pa se isprva činilo da je „pozitivan šok“ razdrmao ekipu Banjalučana i da će nastaviti u dobrom ritmu.

Međutim, poslije očekivanog poraza od Sarajeva (2:0) i pomalo (ne)očekivanog trijumfa nad „plemićima“ u Banjaluci, crveno-plavi su krenuli silaznom putanjom koja je dovela do Kurćubićeve smjene i imenovanja trećeg trenera ove sezone Željka Vranješa na klupu, a kulminirala subotnjim porazom, šestim uzastopnim u  prvenstvu od Viteza (1:0)!

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Najprije je „mjeru“ banjalučkom timu uzeo Čelik (1:0), potom i prijedorski Rudar u derbiju Krajine (1:2), uslijedio je kasnije ubjedljiv poraz u Istočnom Sarajevu od Slavije (3:0), a nadovezao se sa dva domaća neuspjeha - protiv Širokog Brijega (0:2) i Radnika iz Bijeljine (0:1).

Uzalud je Vranješ govorio da crveno-plavi nisu zaboravili da igraju fudbal, što su pokazale dvije pobjede nad Bratstvom iz Gračanice (1:0, 0:2) u osmini finala Kupa BiH, ali se pomenuta ekipa ne takmiči za džabe u Prvoj ligi Federacije BiH.

A Vitez je ipak član elitnog društva što je i danas demonstrirao protiv crveno-plave čete.

Borac poslije ŠESTOG uzastopnog poraza ima samo 12 bodova i za 10. mjestom, koje je garant opstanka u Premijer ligi BiH i naredne sezone, zaostaje osam bodova. S tim što ekipe poput Željezničara i Olimpika imaju i meč manje...

Poslije nedjeljnih mečeva, kojima će biti kompletirano 15. kolo, premijerligašima predstoji reprezentativna pauza.

U Borcu već dugo vremena zvoni alarm za uzbunu, nadamo se da će ga neko čuti...

Anketa

Šta Vi mislite, da li će Borac uspjeti da ostane u bh. eliti?

  • Da

    33.55% (52)

  • Ne

    66.45% (103)

Šta Vi mislite, da li će Borac uspjeti da ostane u bh. eliti?

Rezultati

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Borac

Najbolji je svi to znamo i za njega navijamo.

Lesinar

Da li predsjednik kluba zeli da Borac ispadne iz lige kako bi ga lakse spojio sa Krupom? Tako treba da glasi anketno pitanje.

ФКБ

Са данашњим поразом значајно су отежане шансе за опстанак у лиги. Искључиви кривац за ово је аматерска управа која користи ово како би успјела погурати свој план гашења Борца. Ову управу сматрам највећим кривцима за тренутно стање на табели, нису играчи криви што не знају играти већ они што су их довели и што их констатно форсирају. УПРАВА НАПОЉЕ!

VOLIM BORAC

@ФКБ TAKO JE

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC