• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema nade! Česi su za Srbiju Brazil i Argentina!

Autor mondo.rs

Deklarativan optimizam razbijen je u Ostravi na sitne komade. Ništa novo od "A" fudbalske reprezentacije Srbije.

 Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je još jedan meč u svom, prepoznatljivom stilu.

U Ostravi, pred 15.000 gledalaca, izgubila je od Češke 4:1 i poslednji put bila na okupu sve do marta, kada će opet odigrati kontrolne utakmice.

Nećemo je se uželeti.

Uveravaće nas i na proleće, i igrači i selektori čelnici Saveza, da ima nade, da je budućnost svetla, da će ono pravo tek doći, kao da već ne znamo da naš tim može da pobedi samo fudbalski nedorasle rivale. One sa margine evropske i svetske fudbalske scene.

Pobeda u Albaniji bila je samo paravan iza koje se aktuelna vrhuška FSS sakrila i obezbedila sebi još nekoliko mirnih meseci na čelu Saveza, koji ne pamti kada je nadigrao i pobedio respektabilnog protivnika. Pa makar i u prijateljskoj utakmici.

Češka je, prema imenima, daleko od evropskog vrha, ali za Srbiju je Peleov Brazil i Maradonina Argentina!

I ovog novembra zračio je iz "orlova" ogroman optimizam, ređale su se poruke ohrabrenja... Sve dok naši igrači nisu stali na teren. Tamo se, već po navici, reprezentacija Srbije pretvara u grupu fudbalera koji kao da se međusobno ne poznaju i koji kao da ne veruju jedni drugima.

Ako je ovo bio početak projekta "Rusija 2018", onda je bolje da odmah pružimo šansu "orlićima", šampionima iz Litvanije i sa Novog Zelanda. Oni u najmanju ruku ne bi odigrali ništa lošije od vedeta evropskog fudbala, kojima okupljanje nacionalnog tima očigledno predstavlja opterećenje i muku.

A, opterećenje i muka je i gledati ih u dresu Srbije.

Koga interesuje kako je protekao sat i po agonije, a ne fudbala, u Ostravi, neka pročita izveštaj iz minuta u minut. Sivok, Necid, Krejči i Zahustel bili su strelci za Češku, a utešni gol za "orlove" postigao je Petar Škuletić u 78. minutu, nekoliko minuta pošto je ušao u igru.

ČEŠKA: Vaclik - Sivok, Pudil, Kadlec, Kaderabek, Dočkal, Pavelka, Darida, Skalak, Necid, Šural. Igrali su još: Plašil, Krejči, Zahustel i Vacek.

SRBIJA: Stojković - D. Tošić, Ivanović, Kolarov, Tomović, Matić, Tadić, Z. Tošić, Milivojević, Ljajić, Miutrović. Igrali su još: Katai, Kostić, Gudelj, Škuletić i Petković.

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ : POBEDA ČEŠKE 4:1!

4:1 Još jedan gol Čeha... Tačku na ovu utakmicu stavio je Ondrej Zahustel.

3:1ČESI OPET POGAĐAJU, 3:1! Kratko je trajala nada da bismo mogli da izjednačimo! Ladislav Krejči pogodio je mrežu našeg tima stotinak sekundi posle pogotka našeg tima.

2:1 SRBIJA SMANJU ZAOSTATAK! ŠKULETIĆ!

Evo reakcije našeg tima! Asistencija Aleksandra Kolarova, egzekucija centarfora Lokomotive iz Moskve. Njegov prvi gol u dresu Srbije.

72' Promene u ekipi nisu donele apsolutno nikakvu promenu na terenu. Bar ne za sada. Škuletić pred 15.000 gledalaca pokušava da reaguje na dodavanje sa leve strane, ali ostaje "kratak". Sada opet napada domaćin.

69' Još dve izmene u reprezentacijji Srbije. Luka Milivojević je izašao, ušao je Nemanja Gudelj. Izašao je i Aleksandar Mitrović, a ušao Petar Škuletić.

63' 2:0 ZA ČEŠKU! Strelac je Tomaš Necid. Stojković je "pročitao" stranu, ali je Čeh tako šutirao da srpski golman nije imao ni promil šanse da "skine" njegov udarac. Lošije od lošeg, tako sada izgleda reprezentacija Srbije.

62 Penal za Češku! Tomović je faulirao Pudila i arbitar nije imao izbora već da pokaže na belu tačku.

59' Izmene u reprezentaciji Srbije. Zoran Tošić ustupio je mesto Filipu Kostiću, a Dušan Tadić debitantu, najboljem igraču Crvene zvezde Aleksandru Kataiju. Mogu li rezervisti da unesu energiju?

57' Odličan udarac Pavelke i odbranu Stojkovića, sa oko 20 metara.

56' Stojković dobija žuti karton zbog igre loptom posle sudijskog zvižduka. Pravdao se srpski golman da nije čuo arbitra, ali ga to nije spasilo opomene.

49' Zaista iritantna igra "orlova" na momente. Dođu u kazneni prostor, ali tu kombinuju, prekombinuju i izgube.

- Počinje drugo poluvreme. Na terenu je isti tim Srbije koji u prvom poluvremenu nije uradio ništa.

45' Jako, jako loša igra našeg tima. Uputili su jedan udarac ka golu protivnika, koji ni po čemu nije pokazao da je iznadprosečna ekipa.

Pogledajte gol domaćina.

...
Izvor: YouTube

38' Srbija je ostala bez energije. Nova šansa za Češke. Kolarov je stvorio šansu Kaderabeku, ali je Stojković bio blizu.

- Sivok je igrač Bursaspora, a prethodno je igrao u Bešiktašu. Rođen je 1983, a za "A" reprezentaciju Češke igra od 2005.

31' Ruka pogađa kapitena Češke u kaznenom prostoru, ali sudija ne svira penal!

Odlično su Mitrović i Matić kombinovali, pre nego što je vezista Čelsija proturio loptu pored defanzivca domaćih i strelca gola. U padu, Sivok se poslužio i rukom, Matić tražio penal, ali penala nije bilo.

29' Mitrović ne da nije povređen, već stiže i da izvrši pritisak na Čehe, koji izbacuju loptu u korner. Nažalost, kombinacija naših igrača opet nije završena prilikom. Miran meč u Ostravi.

26' Veliki problemi naše reprezentacije posle kornera Češke. Aleksandar MItrović ostao je sada na zemlji, žaleći se na povredu. Čini se da je nezgodno doskočio, ali je brzo ustao i nastaviće utakmicu.

22' Pokušavaju "orlići" da se trgnu i reaguju na vođstvo protivnika, ali ne uspevaju da urade ništa konkretno. Lepu akciju odigrali su u 24. minutu, ali je zastala na ivici kaznenog prostora.

14' SRBIJA GUBI 0:1!

Strelac je Tomaš Sivok. Zatresao je mrežu posle kornera sa desne strane. Česi su dokazali da su i te kako opasni posle prekida. Ovo je bila i njihova prva šansa na utakmici.

11' Najbolja kombinacija na utakmici i šut Adema Ljajića. Pokušao je srpski ofanzivac sa oko 17 metara, ali je Vaclik bio na mestu. Prvo uzbuđenje pred punim stadionom u Ostravi.


U toku je prvo poluvreme pred odlično popunjenim tribinama, na kojima ima i srpskih trobojki. Naši momci igraju u potpuno beloj, Česi u crvenoj opremi.

Domaćini se spremaju za EURO 2016, a gosti se spremaju za kvalifikacije za Mundijal 2018. Takva je situacija...

I, iako smo juče saznali da Nemanja Matić neće imati pravo da igra na naredne tri zvanične utakmice reprezentacije Srbije zbog udaranja igrača Portugalije i isključenja u poslednjem meču kvalifikacija za EP u Francuskoj, a Aleksandar Kolarov jednu, takođe zbog crvenog kartona, selektor Radovan Ćurčić dao je šansu obojici od starta meča u Ostravi.

ČEŠKA: Valcik – Kaderabek, Sivok, Kadlec, Pudil – Pavelka, Darida, Skalak, Dočkal – Šural, Necid.

SRBIJA: Stojković – Tomović, Ivanović, D. Tošić, Kolarov – Milivojević, Matić – Z. Tošić, Ljajić, Tadić – Mitrović.


U odnosu na poraz od Portugalije u Humskoj (1:2), Ćurčić je napravio samo jednu izmenu – Duško Tošić počeo je u centru odbrane zajedno sa Branislavom Ivanovićem umesto Stefana Mitrovića. Inače, ni Tošić, ni Ivanović ne igraju na mestu štopera u klubovima, već na bekovskim pozicijama.

Kuriozitet vezan za duel sa Česima jeste da smo u ovoj zemlji odigrali prvu fudbalsku utakmicu od "raskida" sa Crnom Gorom i osamostaljenja, 2006. godine. Tada smo pobedili 1:3 i najavili svetlu budućnost u crvenim dresovima, pod himnom Bože pravde i nadimkom – orlovi.

I dalje čekamo da se ta budućnost dogodi, a ako je verovati našim fudbalerima, oni tvrde da od danas počinje budućnost zavana SP u fudbalu, u Rusiji.

Hajde da ih utoliko podržimo!

Naš kolumnista i suradnik Nebojša Petrović je na stadionu kapaciteta 15.000 mesta i javljaće nam sve ono što nećemo moći da vidimo na TV-u. Ostanite uz MONDO...

IZ MINUTA U MINUT:

1 - Počeo je meč!

20:28 - A, orlovi? Hah... Pazite ovu formu u poslednje dve godine:

Pobeda, pobeda, nerešeno, poraz, nerešeno, nerešeno, poraz, poraz, pobeda, poraz, pobeda, poraz, pobeda, poraz, pobeda, poraz!

20:26 - Reprezentacija Češke daleko od toga da je blistala u kvalifikacijama, ali je iskoristila proširenje na 24 selekcije i izborila direktan plasman u Francusku. Ipak, Česi su gubili od Turaka (0:2) i Islanđana (2:1), a u međuvremenu savladala su ih i bivša braća Slovaci, u prijateljskoj utakmici (1:0).

Međutim, ovaj tim ima nekoliko jakih skalpova u poslednje vreme – Holandija 2:3, Island 2:1, Turska 1:2, Holandija 2:1...

19:59 - Evo zašto su Matić i Kolarov napravili glupost, i evo kakva ih je potom kazna stigla.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC