• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Borusija stala u Hamburgu

Autor mondo.ba

Fudbaleri Hamburgera pobijedili su Borusiju iz Dortmunda (3:1) u prvoj utakmici 13. kola Bundeslige.

Zbog mjera predostrožnosti nakon nedavnih terorističkih napada u Parizu i otkazivanja utakmice u Hanoveru između Njemačke i Holandije, navijači su sporije ulazili na stadion "Folkspark" u Hamburgu, pa je početak susreta u petak uveče između domaćeg tima i Borusije iz Dortmunda kasnio 15-ak minuta.

Ipak, stadion je bio pun kao šipak (57.000) i nakon minuta ćutanja posvećenog žrtvama terorista utakmica je odigrana, a slavili su domaći igrači Bruna Labadije - 3:1 (2:0) i prekinuli seriju "milionera" od čak pet uzastopnih prvenstvenih pobjeda.

Hrvatski napadač u dresu HSV-a Ivo Iličević je prvi zaprijetio gostima u 15. minutu, ali je jako loše šutirao iz veoma dobre situacije, da bi poslije greške Sokratisa Papastopulosa dva minuta kasnije izborio jedanaesterac.

Iličević je oboren u šesnaestercu od strane golmana Romana Burkija, a sudija Feliks Cvajer nije mnogo razmišljao iako je mirne duše mogao da "iskulira". Pjer Mišel Lasoga je sa "kreča" bio neumoljiv upisavši šesti ovosezonski gol za vođstvo HSV-a (1:0).

...
Izvor: YouTube

TIm Tomasa Tuhela je pokušavao da stigne do izjednačenja, imali su više loptu u nogama, ali je uslijedila u finišu nova kontra domaćina i novi pogodak!

Nikolaj Miler je sjajno uposlio Luisa Holtbija, koji je primio loptu i pospremio je u mrežu za 2:0!

...
Izvor: YouTube


"Milioneri" su poslije pauze bolje ušli u nastavak utakmice riješeni da poprave utisak i rezultat, ali je jedan od najiskusnijih Mats Humels u 54. minutu autogolom zapečatio sudbinu svog tima poslije centaršuta iz kornera Luisa Holtbija (3:0).

...
Izvor: YouTube

Na pet minuta do kraja, Pjer Emerik Obamejang je poslije asistencije Adnana Januzaja postigao počasni gol za goste iz Dortmunda, a u sudijskoj nadoknadi mu je poništen pogodak zbog ofsajda poslije prave opsade gola HSV-a!

Reprezentativac Bosne i Hercegovine iz HSV-a Emir Spahić se povrijedio u prvom dijelu pa je zatražio izmjenu, dok je 70 minuta za Hamburger odigrao srpski internacionalac Gojko Kačar.

Na drugoj strani u gostujućoj ekipi u startnoj postavio nije bilo Srbina Nevena Subotića, koji je drugi ovosezonski poraz Borusije odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Ovim trijumfom, petim u sezoni, HSV je "skočio" četiri mjesta iznad na tabeli i trenutno je na sedmoj poziciji.

PAROVI 13. KOLA

Petak
Hamburger - Borusija Dortmund 3:1 (2:0)
/Lasoga 19 pen, Holtbi 41, Humels 54 autogol - Obamejang 85/

Subota

Ajtraht Frankfurt - Bajer Leverkusen
Keln - Majnc
Borusija Menhengladbah - Hanover
Štutgart - Augsburg
Volfsburg - Verder Bremen
Šalke - Bajern

Nedjelja
Herha - Hofenhajm
Ingolštat - Darmštat

TABELA: Bajern Minhen 34, Borusija Dortmund (+1) 29, Volfzburg 21, Herta 20, Šalke 20, Borusija Menhengladbah 19, HSV (+1) 18, Keln 18, Bajer Leverkuzen 17, Majnc 16, Ingolštat 16, Ajntraht Frankfurt 14, Darmštat 14, Verder 13, Hanover 11, Štutgart 10, Hofenhajm 8, Augzburg 6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC