• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEHA: Bravo Borac m:tel, bravo Stefane!

Autor mondo.ba

Iznenađenje u meču 10. kola SEHA lige u „Boriku“! Borac m:tel pobijedio je Tatran Prešov rezultatom 24:23 (10:14) predvođen sjajnim Stefanom Jankovićem, koji je postigao šest golova, a posljednji za pobjedu u posljednjoj sekundi!

 SEHA: Bravo Borac m:tel, bravo Stefane! Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Poslije eliminacije u trećem kolu Kupa EHF-a, Banjalučanima nije ostalo vremena za previše tugovanja jer im je u utorak stigao lider na tabeli SEHA lige i jedan od glavnih favorita za titulu, slovački Tatran Prešov.

S obzirom da su crveno-plavi pružili žestok otpor u Slovačkoj gdje su minimalno poraženi, trener Borca Boris Dvoršek je najavio „reprizu“ u Banjaluci iako je istakao da je Tatran apolutni favorit posebno jer je za razliku od prvog duela, stigao kompletan u grad na Vrbasu.

Borac je i u utorak uveče gubio najvećim dijelom utakmice, u rasponu od od 5. do 55. minuta, ali je bio najbolji kad je bilo najpotrebnije i stigao do druge ovosezone pobjede!

Borac m:tel - Tatran 24:23 (10:14).

U prvih pet minuta Borac je vodio sa pogotkom prednosti, a strijelci su bili Ratko Nikolić, Nikola Milošević, Stefan Janković i Srđan Trivundža, a isti tempom „gol za gol“ banjalučka publika gledala je i do 10. minuta.

U 13. minutu rezultat je poslije drugog pogotka Jankovića bio neriješen 6:6, a onda je uslijedila furiozna serija Tatrana predvođena sjajnim Radoslavom Antlom, koji je do tada već uknjižio četiri pogotka.

Sve do pogotka Davorina Vujovića u 24. minutu, lider na tabeli SEHA lige je napravio seriju od 6:0 i otišao na osjetniju razliku.

Pored Antla, kod slovačkog prvaka se u prvom poluvremenu istakao Oliver Rabek takođe sa četiri gola, dok su u taboru domaćina najefikasniji bili Stefan Janković i Đorđe Čelić sa po dva pogotka.

Golman Banjalučana Tibor Ivanišević imao je za njega skromne dvije uspješne odbrane, pa je u nastavku utakmice mrežu domaćih čuvao Damir Efendić.

Gosti su nastavili da održavaju vođstvo od tri, četiri pogotka, ali su Banjalučani ipak uspjeli da uvedu utakmicu u neizvjesnu završnicu.

Najprije je proradio Trivundža, a onda i raspoloženi Ćelić, da bi u 54. minutu preko Stefana Jankovića Borac stigao samo na „minus jedan“ (21:20). Već u sljedećem napadu je Marko Ćeranić pogodio za izjednačenje (21:21) za koje je dobrim dijelom zaslužan i golman Damir Efendić, koji je u drugom poluvremenu sakupio osam odbrana.

Statistika

Borac m:tel:Efendić, Janković 6, Vujović 2, Mijatović, Ivanišević, Bubić, Mikić 1, Hušić, Obradović 1, Stanković 1, Trivundža 3, Ćelić 4, Ćeranić 3, Nikolić 2, Milošević 1, Šekarić. Trener: Boris Dvoršek.

Tatran Prešov: Božić, Rabek 6, Kopčo 2, Hrstka 2, Krok 1, Sadovy 1, Šarpataky 1, Radčenko, Urban 2, Furlan 2, Pekar, Antl 6, Čuprina, Petro. Trener: Rastislav Trtik.

Borac je poslije početnog vođstva u prvih pet minuta, stigao do prednosti u 56. minutu golom Stefana Jankovića (22:21), ali je sve na početak vratio Radoslav Antl pred posljednja tri minuta.

Potom je opet Borac stigao do vođstva preko Jankovića, a Slovaci uzvratili i ostalo je malo vremena da Borac pokuša da stigne do trijumfa.

Na sreću i veliko slavlje banjalučkih navijača Janković je uspio da pogodi praktično u posljednjim trenucima sa svoje polivine i postane heroj, kojeg je nedavno trener Dvoršek nazvao "limitiranim" i "bez petlje", kao dio psihološke motivacije kako bi "razbudio" tim!

A Janković mu odgovorio na maesteralan način sa sa šest pogodaka!

Pored Jankovića, najefikasniji kod Banjalučana bio je Đorđe Ćelić sa četiri, a po gol manje upisali su Marko Ćeranić i Srđan Trivundža.

...
Izvor: YouTube

Kod Slovaka prva imena bili su Radoslav Antl i Oliver Rabek sa po šest golova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC