• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Udineze dao, Inter uzeo

Autor mondo.ba

Tri poklona koje su dobili od domaćih igrača, fudbaleri Intera su objeručke prihvatili i upisali ubjedljiv trijumf, koji ih je još više učvrstio na liderskoj poziciji Serije A. Jovetić prekinuo troipomjesečni post.

"Nerauzi" nastavljaju sa sjajnim izdanjima ove sezone u Seriji A.

U 16. kolu došli su do bodova u Udinama, a domaći fudbaleri praktično su gostima poklonili tri boda, s obzirom da su tri od četiri gola igrači Intera postigli nakon katastrofalnih grešaka fudbalera u crno-bijelim dresovima.

UDINEZE - INTER 0:4 (0:2)

Iako su igrači Udinezea imali nekoliko odličnih prilika tokom meča, sjajan je ponovo na golu Intera bio Samir Handanović, koji je zaustavio sve udarce ka svom golu i omogućio napadačima svog tima da odrade ostatak posla.

Veliku grešku napravili su odbrambeni igrači Udinezea u 23. minutu. Bruno Fernandeš je predao loptu Mauru Ikardiju, a Orestis Karnezis nije uspio da zaustavi precizan šut napadača Intera, iako je loptu zakačio nogom, pa su domaći morali na centar.



Gotovo preslikana situacija u 31. minutu, samo je sada pogriješio Mauricio Domici. Kao na tacni ostavio je loptu Stevanu Jovetiću, koji je nakon tri i po mjeseca konačno prekinuo golgeterski post (posljednji gol postigao 30. avgusta protiv Karpija).



Prvi put je Inter ove sezone postigao dva gola u prvih 45 minuta i već na polovini susreta stigao do kapitalne prednosti, ponajviše zahvaljujući katastrofalnoj igri Udinezea u odbrani. Iako domaći nisu odigrali loše poluvrijeme, na pauzu su morali sa dva gola zaostatka.

I u nastavku ista slika na terenu. Domaćin se nudi, gost postiže golove. Ikardi je još jednom u 83. minutu kaznio nonšalanciju u redovima Udinezea i povisio na 0:3.



Konačno je tim iz Milana postigao i jedan gol bez pomoći domaćih igrača. Hrvatski internacionalac Marcelo Brozović promiješao je odbranu rivala, a onda fenomenalnim udarcem pogodio nebranjeni dio mreže Karnezisa za konačnih 0:4.

Prijetio je Udineze i u drugom poluvremenu, imao svoje prilike, ali bezuspješno. Vodeća ekipa italijanskog prvenstva sačuvala je svoju mrežu i zadala zadatak najbližim pratiocima, koji će svoje mečeve igrati u nedjelju.

Mnogo borbe očekuje se sutra u "Derbiju sunca", između Napolija i Rome, dok u Torinu Juventus dočekuje Fiorentinu.

SERIJA A - 16. KOLO:

Udineze - Inter 0:4 (0:2)
/Ikardi 23, 83, Jovetić 31, Brozović 86/

Palermo - Frozinone 4:1 (2:1)
/Goldaniga 5, Vaskez 17, Trajkovski 60, Đilardino 86 - Samarko 24/

Đenova - Bolonja 0:1 (0:0)
/Rozetini 90+2/

Odgođeno: Sasuolo - Torino

U nedjelju:

Kjevo - Atalanta (15:00)
Empoli - Karpi
Milan - Verona
Napoli - Roma (18:00)
Juventus - Fiorentina (20:45)

U ponedjeljak:

Lacio - Sampdorija (20:45)

TABELA: Inter (+1) 36, Fiorentina 32, Napoli 31, Roma 28, Juventus 27, Sasuolo 26, Atalanta 24, Milan 24, Torino 22, Empoli 21, Lacio 19, Kjevo 19, Bolonja (+1) 19, Palermo (+1) 18, Udineze (+1) 18, Sampdorija 16, Đenova (+1) 16, Frozinone (+1) 14, Karpi 10, Verona 6.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC