• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dortmund razočarao za rođendan, Bajern odmiče

Autor mondo.ba

Na proslavi 106. godine od osnivanja, Borusija poražena u Kelnu, dok su Bavarci minimalcem u Hanoveru na najbolji način završili 2015. godinu i na zimsku pauzu odlaze sa velikom prednošću od osam bodova.

Nismo navikli da se utakmice Bundeslige rješavaju jednim golom, a 17. kolo obilovalo je "minimalcima".

Nakon jučerašnjeg trijumfa Šalkea protiv Hofenhajma, u kojem je jedan gol odlučio pobjednika, na čak tri od pet današnjih mečeva koji su igrani od 15:30 viđen je isti epilog. Na svim ovim susretima radovali su se gosti!

Tomas Miler igra u životnoj formi. Svojim 14. ovosezonskim golom, donio je novi trijumf Bajern Minhenu i već sada, na polovini prvenstva, oborio sopstveni rekord po broju postignutih pogodaka u jednoj sezoni Bundeslige!

Bavarci su do tri boda stigli više nego zasluženo, s obzirom da su dominirali tokom cijelog susreta, rezultat 0:1 nije pravi odraz dešavanja na terenu.

Golman domaćih Robert Ciler činio je čuda na golu Hanovera u prvom poluvremenu, imao je i sreće u 34. minutu, kada je Robert Levandovski pogodio stativu, ali nije mogao da odbrani šut Milera sa 11 metara u 40. minutu.

Minut ranije, Kristijan Šulc reagovao je na ivici peterca u stilu čuvara mreže, pokupio loptu rukom, a sudija Manuel Grefe pokazao na "kreč", odakle su gosti stigli do prednosti.



I u nastavku su gosti dominirali, ali se rezultat nije mijenjao. Hanoveru je ovo bio peti poraz u posljednjih šest utakmica, čime je zadržao poziciju koja na kraju sezone vodi u baraž za opstanak.

Borusija iz Dortmunda potpuno je razočarala na svoj 106. rođendan. Uprkos vođstvu, poražena je od Kelna u nastavku, pa se zaostatak za vodećim Bajernom sve više povećava i na kraju prvog dijela sezone iznosi čak osam bodova.

Sokratis Papastatopulos postigao je gol glavom u 18. minutu, što je bio 47. pogodak tima iz Dortmunda ove sezone. Zanimljivo, isti broj golova Borusija je prošle sezone postigla za cijelu sezonu!

Ipak, da gostima pokvare rođendansko slavlje bodovi i zadrže bodove na "Rajn Energi" stadionu, domaći fudbaleri pobrinuli su se u nastavku meča. Prvo je Simon Celer sedam minuta prije kraja susreta izjednačio na 1:1, a veliko slavlje "jarčevima" Antoni Modest u 90. minutu.


Gol vrijedan tri boda postigao je i Havijer Ćićarito. Meksikanac nastavlja sa sjajnim partijama u prvom dijelu prvenstva. Već je postigao 11 golova, od ukupno 25 "apotekara" i skoro da sam drži ekipu pri vrhu tabele.

I Partizanog "dželat" Augzburg osladio se u gostima. Četvrtu pobjedu u posljednjih pet mečeva donio je češki internacionalac Jan Moravek u 76. minutu.

Uz duel u Kelnu, jedino se na meču u Frankfurtu mreža tresla više od jednom. Iako u gosti iz Bremena poveli golom veterana Klaudija Pizara, Ajntraht je uspio da preokrene i slavi i tako prekine crnu seriju od četiri poraza u nizu, te pretekne na tabeli današnjeg rivala.

Bundesliga, 17. kolo:

Ajntraht - Verder 2:1 (1:1)
/Majer 31, Ajgner 48 - Pizaro 29/

HSV - Augzburg 0:1 (0:0)
/Moravek 76/

Hanover - Bajern Minhen 0:1 (0:1)
/Miler pen 40/

Ingolštat - Bajer Leverkuzen 0:1 (0:0)
/Ćićarito 73/

Keln - Borusija Dortmund 2:1 (0:1)
/Celer 83, Modest 90 - Papastatopulos 18/

Štutgart - Volfzburg (18:30)

Odigrano u petak:

Šalke - Hofenhajm 1:0 (1:0)
/Čupo Moting 28/

U nedjelju:

Herta - Majnc (15:30)
Borusija Menhengladbah - Darmštat (17:30)

TABELA: Bajern Mihnen 46, Borusija Dortmund 38, Herta (-1) 29, Bajer Leverkuzen 27, Šalke 27, Volfzburg (-1) 26, Borusija Menhengladbah (-1) 26, Majnc (-1) 24, Keln 24, HSV 22, Ingolštat 20, Augzburg 19, Darmštat (-1) 18, Ajntraht 17, Verder 15, Hanover 14, Hofenhajm 13, Štutgart (-1) 12.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC