• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hidink: Momci, ne bi trebalo da sam ovde...

Autor mondo.rs

Holandski stručnjak po dolasku u Čelsi odmah održao "lekciju" igračima, objasnio im kako stoje stvari i istakao šta su ciljevi

Gus Hidink (ne)očekivano je uleteo u cipele Žozea Murinja i preuzeo Čelsi. Dobio je težak zadatak da podigne ekipu posle loše polusezone.

On je u prvom obraćanju medijima jasno i glasno poručio koje su mu namere i šta očekuje od ekipe.

"Ne bi trebalo da sam ovde na polusezoni, ali jesam, i to je realnost. To je dokaz da stvari ne idu dobro", prvo je saopštio Hidink.

"Ipak, drago mi je što sam se vratio. II pre nekoliko godina sam bio u sličnoj situaciji, pa ću i ovog puta pokušati da pomognem. Stvari stoje tako i zadovoljstvo mi je što ću raditi sa igračima", rekao je trener koji je i pre šest godina kratko vodio tim, nakon smene Luisa Felipea Skolarija.

Hidink je naveo da je "dil" postignut do kraja sezone, kada će ponovo sesti za sto sa gazdom Romanom Abramovičem i odlučiti da li će saradnja biti produžena.

"Načelni dogovor je da ostanem u klubu do maja, ali se nadam da će to biti i malo duže. Videćemo... To nije odluka koja se donosi preko noći, jer pre svega moram da osetim tu vezu sa ekipom".

On se osvrnuo i na svog prethodnika koga je nasledio na klupi Čelsija.

"Ako pogledamo Murinjov učinak, ne znam tačno šta je uradio, koliko je pobeđivao, ali bez obzira na to imam veliko poštovanje za te rezultate", dodao je Holanđanin.

Iskusni stručnjak rekao je i da je porazgovarao sa igračima. On je naveo da je svakoga od njih zamolio da se pogleda u ogledalo, da bude samokritičan i da se suoči i skoncentriše na ono što dolazi.

"Obratio sam se timu i rekao im da se ovakve stvari dešavaju u fudbalu, ali da moraju da se pogledaju u ogledalo, suoče sa realnom situacijom i da vide kako mogu da doprinesu da se situacija poboljša. Oni su svesni da moraju da preduzmu inicijativu i da se maksimalno založe da se situacija popravi. Sada moraju da se pokažu".

Uprkos lošoj situaciji na tabeli i tek 15. mestu, Hidink ne smatra da su za Čelsi izgubljene sve šanse ove sezone. On priznaje da jeste teško, ali ne i nedostižno da obezbede mesto koje sledeće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Matematički je moguće, liga je jaka, svako svakog može da pobedi, što su ove godine pokazali Lester, Kristal Palas i Votford", poručio je Hidink.

Gus Hidink će na klupi "plavaca" ponovo debitovati narednog vikenda protiv Votforda, koji je u seriji od četiri uzastopne pobede.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC