• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

„Zmajevi“ složni: Pobjeda najbitnija

Autor mondo.ba

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je sinoć u Đakovici Kosovo rezultatom 33:29 u trećem kolu Grupe 1 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2017.

Izabranici Dragana Markovića pobjedom su ostali na vrhu tabele i imaju realne šanse da se na kraju kvalifikacionog ciklusa plasiraju u baraž.

Nikola Prce sa devet, te Dejan Malinović sa šest postignutih pogodaka bili su najefikasniji u redovima „zmajeva“.

"Bila je to teška utakmica iako smo kontrolisali igru i rezultat cijelim tokom meča. Možda je moglo završiti i većom razlikom, ali kad bi god poveli pet, šest golova razlike dolazilo je do opuštanja. Ipak, pobjeda i dva boda su najbitnija. Idemo dalje. Bitno je da se niko nije povrijedio ", rekao je Prce, a prenijelo „Oslobodjenje“.

Njegovo mišljenje dijeli i drugi najefikasniji u reprezentaciji BiH. Dejan Malinović smatra kako je u igri bilo dobrih momenata, ali i crnih rupa koje treba ispraviti u nastavku kvalifikacija.

"Teška utakmica, ne toliko zbog protivnika već zbog nas. Bilo je dobrih momenata, ali i nekih crnih rupa u našoj igri. Ipak, imajući u vidu atomsferu oko reprezentacije, nije bilo toliko loše. Ima tu dosta stvari da se popravi ali, mislim da će to sve doći na svoje", mišljenja je Malinović.

BiH je praktično cijelim tokom meča bila u prednosti. Na 15-ak minuta prije kraja vodila je sedam razlike (25:18), ali je domaćin u par navrata zaprijetio smanjivši zaostatak na „minus četiri“. Ipak, više od toga nije mogao.

"Imali smo sve u svojim rukama cijelu utakmicu, vodili 5 do 7 razlike. Malo opuštanje u igri nas je dovelo do toga da završimo sa četiri razlike, no najvažnije je da smo pobijedili i da nema povrijeđenih igrača. Igrali smo loše u odbrani, ali nastojaćemo to da ispravimo do slijedeće utakmice te potpuno spremni dočekamo Slovačku i Litvaniju", rekao je Ivan Karačić koji je utakmici završio sa pet postignutih pogodaka.

Naredni meč "zmajevi" igraju protiv istog protivnika i to u subotu u Tuzli od 20.15 sati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC