• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEHA: „Borik“ još nije postao tvrđava

Autor mondo.ba

Rukometaši Borca m:tel nisu uspjeli da iznenade favorizovani Meškov Brest u 16. kolu SEHA lige u Banjaluci - 34:42 (16:20).

Iako su crveno-plavi najavili žestoku bitku protiv učesnika Lige šampiona, pominjan je skori pad „velikih“ i tvrdnje da će „Borik“ uskoro postati neosvojiva tvrđava, međutim, to se u petak uveče u sudaru sa Bjelorusima nije dogodilo.

Borac jeste "oprao" obraz zbog debakla u prvom dijelu sezone u 1200 kilometara udaljenom Meškovu, ali više od časnog poraza protiv jednog od favorita za osvajanje SEHA lige nije mogao ni pred solidno popunjenom dvoranom u Banjaluci.

Crveno-plavi, koji su večeras bili u kompletno plavoj opremi, poveli su na startu sa 4:2 i 5:3, a onda je bjeloruska mašinerija preuzela konce i okrenula prednost na svoju "vodenicu". Uspjeli su Banjalučani da smanje prije odlaska na odmor na podnošljivih četiri razlike, a početkom drugog dijela i na „minus“ tri“...

Tad se očekivao dodatni pritisak domaćeg tima, ali Rastko Stojković, koji je bio briljantan sa devet postignutih golova i ostatak „kompanije“ iz Bjelorusije su ubacili u višu brzinu i za tili čas je prednost narasla na dvije cifre (32:22) i tu je bio kraj nadanja crveno-plavih navijača.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Banjalučanima je ovo bio 12. poraz u regionalnom takmičenju, dok su igrači Meškova upisali 11. ovosezonski trijumf.

Najbolji u banjalučkoj ekipi bio je Ratko Nikolić sa šest postignutih pogodaka, Marko Ćeranić je postigao pet, a Ivan Dumenčić pogodak manje. Na drugoj strani, prvo ime gostiju bio je Rastko Stojković sa devet golova, dok je Maksim Baranau i Pavel Atman po pet puta pogađao mrežu Banjalučana.

Borac m:tel: Efendić (7 odbrana), Janković 4, Vujović 2, Ivanišević, Mikić, Obradović 2, Stanković 3, Trivundža 2, Ćelić, Dumenčić 4, Ćeranić 5, Nikolić 6, Smojver 2, Milošević 1, Glumičić 1, Šekarić 2. Trener: Boris Dvoršek.

Meškov Brest: Pešić (4 odbrane), Babičev 2, Kulak 3, Kristopans 5, Kamišik 1, Patotski (5 odbrana), Nikulenkau 4, Stojković 9, Atman 5, Čarapenka (1 odbrana), Vukić 3, Baranau 5, Razgor 2, Selviasiuk, Šilovič 3. Trener: Sergej Bebeško.  

TOK UTAKMICE

4 - Na samom početku meča, gosti su prvi došli do pogotka preko Maksima Baranaua, da bi Borac okrenuo golovima Branislava Obradovića i Marka Ćeranića, a potom je izjednačio Dainis Kristopans. U naredna dva napada Banjalučani su golovima Davorina Vujovića otišli na „plus dva“ (4:2).

7 - Bjelorusi su drugim golom Baranua uspjeli da stignu do izjednačenja (5:5), a prethodno je pogodak za Borac postigao Ratko Nikolić.

13 - Ivan Dumenčić je povezao dva gola i održao minimalno vođstvo Borca, ali gosti iz Bjelorusije nisu dozvolili da se Banjalučani odlijepe. Iako se glavnom u ovim trenucima igralo „gol za gol“, Bjelorusi su poslije početnih 0:1, drugi put poveli sa 8:9, a potom i 8:10, trećim golom Barenaua.

16 - „Minus tri“ (8:11) Borac je stekao poslije sedmerca Rastka Stojkovića, internacionalca iz Srbije, koji je u karijeri nosio i dres „Velikana iz Platonove“, a Baranau je nastavio da rešeta mrežu domaćina za prvu osjetniju prednost od četiri gola (8:12). Bio je to inače četvrti gol Maksima Baranaua.

20 - Nekadašnji reprezentativci Srbije Ratko Nikolić i Rastko Stojković su pogađali na suprotnim stranama, pivot Borca iz igre, a as Meškova iz dva uzastopna sedmerca (10:14), a potom poslije odlične solo akcije (10:15) za „plus pet“ Bjelorusa.

22 - Brzopletost u napadu i dobra odbrana gostiju rezultirala je novim laganim pogotkom Artsioma Kulaka (njegov treći), ali je prazne minute Borca prekinuo Dumenčić svojim trećim golom.

25 - Stojković je nezaustavljiv, njegov peti gol za Meškov i lagano održavanje šest pogodaka prednosti pa je trener domaćih Dvoršek pozvao minut odmora (12:18).

30 - Boris Šekarić je povezao dva pogotka u finišu prvog dijela za Borac, pogodio je i Srđan Trivundža pa je vođstvo gostiju smanjeno na četiri pogotka razlike (16:20).

Najbolji u banjalučkoj ekipi u prvom poluvremenu bio je Ratko Nikolić sa četiri postignuta pogotka, Ivan Dumenčić je dao tri, a Branislav Obradović, Davorin Vujović i Boris Šekarić su uknjižili po gol manje.

Na drugoj strani, prvo ime je Rastko Stojković sa pet pogodaka, dok je Maksim Baranau četiri puta pogađao mrežu Banjalučana.

DRUGO POLUVRIJEME

35 - Nikolić je otvorio nastavak meča u „Boriku“ (17:20), pogodio je i Trivundža, ali su mrežu Banjalučana zatresli i gosti preko Baranaua i Šahija Šiloviča za održavanje razlike od četiri pogotka u korist Meškov Bresta. Potom su domaći napravili nekoliko grešaka u napadu, što su Bjelorusi kaznili i povisili na „plus sedam“ - 18:25.

40 - Meškov je nastavio da rešeta mrežu Damira Efendića i lagano je dizao prednost u prosjeku od osam, devet golova i praktično je u „Boriku“ sve odlučeno.

42 - Prvi put dvocifrena prednost za Bjeloruse (32:22) za koju se postarao Ljubo Vukić, svojim prvencem na ovom meču, natjeravši Dvoršeka da reaguje i pozove prvi tajm-aut u nastavku.

48 - Stefan Janković, koji je već dogovorio saradnju sa Tatranom iz Prešova, dobio je minutažu i iskoristio je na pravi način, ali učesnik Lige šampiona je bez većih problema održavao dvocifrenu razliku (26:36).

56 - Ponovo je Janković povezao dva gola za Borac, pogodio je i Ćeranić, Dominik Smojver, kao i mladi Stanko Stanković, pa je razlika pala na „minus osam“ (31:39).

60 - Milan Glumičić je iz sedmerca postavio konačan rezultat 34:42.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC