• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borče Sredojević: Borcu presudila neuigranost

Autor mondo.ba

Trener Borca Borče Sredojević naglasio je da je porazu od Željezničara (0:2) u Banjaluci "kumovala" neuigranost njegovog tima u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine. Mulalić: Nije još gotovo.

  Željo je na Gradskom stadionu riješio pitanje pobjednika već u prvih 15 minuta pogocima Samira Bekrića i Ivana Lendrića, ali su crveno-plavi, poslije početnog šoka, uspjeli do kraja da koliko-toliko pruže solidan otpor plavima sa "Grbavice".

"Bila je ovo stvarno dinamična utakmica, bilo je naravno i grešaka, ali da bi jedna ekipa imala kontrolu, mora biti stamena i čvrsta, pogotovo u zadnjoj liniji. Vidjelo se da naša posljednja linija nije uigrana, igrači među sobom nemaju osjećaj povjerenja i zbog toga su se desile te situacije kod golova. Iz auta se prima pogodak, ili ovaj drugi, jedna lopta izbaci naša četiri fudbalera iz igre. Takve stvari se jednom ozbiljnom timu ne smiju dešavati. Preduslov za dobar napad i dobru igru je čvrsta odbrana", rekao je Sredojević i sportski čestitao Želji na zasluženoj pobjedi.

Željo ostao bez kapitena u Banjaluci

Kapiten sarajevskog Željezničara Aleksandar Kosorić zaradio je povredu na prvoj utakmici Kupa BiH protiv Borca i odsustvovaće sa terena do kraja sezone, prenijeli su sarajevski mediji.

Štoper i kapiten ekipe zbog udarca u glavu u Banjaluci će odsustvovati s terena od šest do sedam nedjelja, što praktično znači da ga neće biti do završetka sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Kako prenose mediji u Sarajevu, Kosorić se požalio na bolove u glavi i nije se najbolje osjećao, nakon čega se uputio u bolnicu, gdje je nakon dodatnih pretraga preporučeno mirovanje najmanje mjesec dana.

"I prije nastavka sezone u Premijer ligi BiH sam govorio da je Željo napravio odličan tim, spoj mladosti i iskustva i izvanredno vođenje sa klupe od strane trenera Edisa Mulalića. Posebno imponuje Želji jedinstvo klupe i igrača i navijača. Ja im čestitam i želim da kolega nastavi i dalje. Što se nas tiče, sigurno nas čeka dosta posla. Bilo je i dobrih stvari, posebno što smo mogli da izdržimo trku sa Željom, ali ove negativnosti moramo što prije da riješimo. Posvetićemo se uigravanju i samo uigravanju".

Šef struke Sarajlija Edis Mulalić odbacio je tvrdnje da je Željo već osigurao polufinale.

"Ovaj rezultat nama ne znači ništa jer se na 'Grbavici' igra još jedno poluvrijeme. I u najavi sam rekao da će odluka o polufinalisti pasti u revanšu i tako mislim i dalje. U fudbalu se nikad ne zna, zato je ovo najzanimljiviji sport. U Banjaluci smo i mi imali i dobrih i loših stvari. Ima još prostora za napredak u ekipi. Zbog prvenstvenog meča narednog vikenda, u ovom trenutku ne razmišljam o revanšu sa Borcem", rekao je Mulalić.

Revanš utakmica četvrtfinala Kupa BiH igra se 16. marta u Sarajevu.




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC