• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor ABA za MONDO: Druga liga? Nerazrađen plan

Autor mondo.rs

Krešimir Novosel govorio je o izvodljivosti projekta "Druga Jadranska liga". "Razgovora o tome će sigurno biti, ali tek bi trebalo videti kako stoje stvari".

 Krešimir Novosel o Drugoj Jadranskoj ligi Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Javno izrečena ideja o pokretanju drugog ranga regionalne lige zaintrigirala je košarkaški region i pokrenula raspravu o izvodljivosti tog projekta.

Ideja o pokretanju "B" ABA lige nije nova. I prošle i ove godine, u Crvenoj zvezdi i Mega Leksu govorili su o njenoj neophodnosti, koju je gostujući na Javnom servisu oživeo prvi čovek osvajača Kupa Srbije Miodrag Ražnatović. U sredu ujutro, iz Slovenije su poručili da je reaktiviran plan Romana Lisca, o kojem je nekadašnji prvi čovek lige govorio još 2006.

Direktor lige Krešimir Novosel u sredu je za MONDO govorio o izvodljivosti tog projekta i realnosti da to takmičenje bude pokrenuto.

"To je još sve na rekla-kazala nivou", počeo je prvi operativac regionalnog takmičenja.

"Uvek se pričalo da bi to moglo da postoji, ali na skupštinama nije bilo reči o tome. Sigurno će biti razgovora na tu temu na sledećoj ili na nekoj od sledećih skupština i onda ću moći da kažem nešto konkretno i službeno. Ideja kao ideja nije loša i tu nema spora. Međutim, treba još videti kako stoje stvari i treba razgovarati sa savezima", dodao je on.

Umorna od iscrpljujuće borbe na relaciji FIBA - Evroliga, košarkaška javnost u regionu zainteresovala se za ovu temu i već su počela nagađanja koji bi klubovi učestvovali u drugom po redu takmičenju, kako bi moglo da izgleda i kako bi funkcionisalo.

Uz još jedno podsećanje da je ta priča i dalje na dugačkom štapu, Novosel je poručio:

"Sigurno da je ljude umorila ta bitka i sigurno da više nikome nije lako da čita o tome. Iskreno da kažem, ove sezone se to nije razmatralo. Sve vreme se vodila bitka zbog FIBA i Evrolige, uz naše međusobne bitke i stoga mi je teško da zvanično govorim o ovome"

"Primarni zadatak bi trebalo da bude da se ustali aktuelna 'A' ABA liga, a moramo gledati kako da nadogradimo to takmičenje. Ovo bi bio jedan od načina, uz koje bi mogli da se organizuju i U-19 turniri ABA lige. Ima tu dosta stvari, postoje planovi, ali još nisu razrađeni do kraja", dodao je Novosel.

Anketa

Šta je rešenje za razvoj srpske košarke?

  • Povratak u granice Srbije i jačanje domaće lige

    36.36% (12)

  • Takmičenje sa timovima iz regiona, kroz "A" i potencijalno "B" ABA ligu

    63.64% (21)

Šta je rešenje za razvoj srpske košarke?

Rezultati

Sa druge strane, očekivani je stav košarkaških saveza iz regiona da žele svoje najbolje timove u domaćim okvirima. Isto tako, poznato je da bi ovaj projekat teško zaživeo bez podrške "kuća košarke" od Ljubljane do Skoplja.

"Moramo razumeti i saveze, jer bi oni hteli svoje ekipe u svojim takmičenjima. Stoga, treba tu mnogo stvari videti, da bi svi bili koliko-toliko zadovoljni, jer je nemoguće da svi budu zadovoljni. Sistem, raspodela klubova, sve su to otvorena pitanja, a to bi svakako trebalo da bude jako ozbiljan projekat, koji se ne bi napravio tek reda radi. Ako ABA liga stane iza njega, onda bi trebalo da bude na ponos svima. Da bude sprega za razvoj i afirmaciju košarke u čitavoj regiji", podvukao je Novosel.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC