• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosovo u UEFA - šta je rekao Dejo Savićević?

Autor mondo.rs

Da li je i predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević glasao za prijem Kosova u UEFA? Pojedini mediji tvrde da jeste, ali on je rekao nešto sasvim drugo za govornicom Kongresa u Budimpešti.

 Kosovo u UEFA - šta je rekao Dejo Savićević? Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Težak udarac dobila je danas Srbija. I ne samo Srbija, već i međunarodno pravo.

Ako je najviši zakonik jedne organizacije/udruženja/federacije... upravo njen Statut, onda ga se svi moraju pridržavati. Da, on može da bude promenjen, ako se za to izjasni većina.

Delegati Kongresa UEFA danas su napravili opasan i sraman presedan. Najpre, nije prošao predlog da Statut bude promenjen tako da Kosovo bude primljeno u punpravno članstvo UEFA. Za to su bila potrebna još tri glasa.

Međutim, uprkos tome delegati UEFA su se izjašnjavali o ulasku Kosova u UEFA i izglasali su da samorpglašena Republika Kosovo, odnosno "Fudbalski savez Kosova", bude 55. članica Evropske fudbalske federacije.

U medijima u regionu počela je i polemika ko je sve glasao za prijem Kosova. Među onima čije se ime sada "povlači" po društvenim mrežama je i predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević.

Iako je bilo tajno glasanje, mnogi "znaju" da je on glasao za prijem Kosova. Pogotovo na tome insistiraju kosovski mediji.

Hm, da li je Savićević baš tako glasao?

On je uoči glasanja, za govornicom, rekao nešto sasvim drugačije, ukazujući na pravne nedostatke:

"Da li ovo znači da je Kongres UEFA jači i veći od statuta UEFA koji nije promenjen? Šta će nam onda Statut ako ga ne poštujemo".

Crna Gora je odavno priznala nezavisnost Kosova i glasala je nedavno i za prijem KOsova u UNESKO, ali treba sačekati izjavu Savićevića o današnjem glasanju.

Uoči glasanja, za reč se javio i predsednik FS Kosova Fadilj Vokri:

"Sve evropske federacije iz drugih sportova, kao i Međunarodni olimijski komitet, primili su Kosovo pod svoje okrilje, a FSS nam to ne dozvoljava već četiri godine".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC