• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muslin: Za dva dana dosta...

Autor mondo.rs

Novi selektor reprezentacije Srbije zadovoljan izdanjem njegovih izabranika. Pohvalio debitante, kudio neefikasnost, ali poručuje da je promenjen sistem igre i da zajedno rade svega 48 sati.

Muslinova era je počela pobedom.

Prva od tri test utakmice koje bi trebalo da pomognu novom selektoru Srbije Slavoljubu Muslinu u tome da vidi u kojem sistemu i sa kojim igračima želi da počne kvalifikacije za Svetsko prvenstvo završena je trijumfom.

Ofanzivna igra u prvih deset minuta utakmice protiv Kipra pomogla je reprezentativcima Srbije da postignu dva gola iz četiri šanse, a u nastavku su mogli još. Umesto toga, dozvoljen je poklon autogol Kipranima i šansa utakmice u nadoknadi vremena, ali kada se sve sabere i oduzme - "orlovi" su pred oko pet hiljada gledalaca u Užicu ostavili dobar utisak.

Tog mišljenja je bio i Slavoljub Muslin.

"Prezodovoljan sam, jer je meni bila važna disciplina u igri i borbenost", počeo je on.

Po imenovanju na funkciju obećao je efikasniji fudbal, a uprkos tome što su reprezentativci ulazili u šanse, na kraju su postigli dva gola. Utisak je da su mogli bar još toliko...

"Problem je neefikasnost, ali u ovoj fazi važna je ipak igra i njihovo ponašanje. Mislim da je bilo više dobrih perioda igre. Radimo tek dva dana, promenili smo sistem igre i imamo mnogo novih igrača", kazao je on i pritom nije želeo da posebno govori o nastupu debitanata Grujića, Pavlovića i Sedlara, ali je poručio da su se "dobro uklopili".

Govorio je i o novom sistemu igre 3-6-1, odnosno kako selektor kaže 3-4-3.

"Nadam se da ću istrajati, videćemo koliko će nam trebati vremena da se uklopimo. Novi sistem nam omogućava stvaranje većeg broja prilika, videlo se da smo stvorili mnogo šansi, samo da popravimo efikasnost. S druge strane oni nisu stvorili šansu a dali su gol, odnosno dali smo ga mi sami sebi", kazao je on.

Pre tri nedelje je postao selektor, a reprezentativci su se okupili u ponedeljak.

"Mislim da smo za dva dana dosta uradili, a najbitnija je želja koja se vidi kod igrača", kazao je on i za kraj se zahvalio publici i poručio da se nada da će se kod ljudi polako vraćati vera u reprezetativce.

Srbija naredni meč igra sa Izraelom u Novom Sadu (31. maj), a potom sledi duel sa Rusijom u Monte Karlu koji je zakazan za 5. jun.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC