• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pavlović ostaje u Seriji A

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Potencijalni bh. reprezentativac Daniel Pavlović, igrač švajcarskog Grashopersa, koji je proteklu sezonu proveo na posudbi u Frozinoneu, koji nije uspio izboriti opstanak u Seriji A, ipak ostaje u najjačoj italijanskoj ligi.

Daniel Pavlović (28), koji je prije godinu dana bio interesantan Mehmedu Baždareviću, selektoru fudbalske reprezentacije BiH, potpisao je ugovor sa Sampdorijom iz Genoe.

Pavlović, koji je igrač švajcarskog Grashopersa, proteklu sezonu proveo je na posudbi u Frozinoneu, koji nije uspio izboriti opstanak u Seriji A. No, njegove dobre partije nisu prošle nezapaženo, pa će u dresu Sampdorije i dalje imati priliku da igra u najjačem rangu italijanskog fudbala.

Pavlović je rođen u Švajcarskoj, ali je porijeklom iz BiH, pa je zbog toga bio zanimljiv Baždareviću. Bh. savez je za Pavlovića uputio Svjetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) zahtjev za promjenu sportskog državljanstva, ali ovaj slučaj još uvijek nije riješen. Ovaj iskusni odbrambeni fudbaler igrao je za reprezentaciju Švajcarske samo u mlađim kategorijama, pa postoji mogućnost da dobije dozvolu FIFA da nastupa za BiH.

Osim za Grashopers i Frozinone, Pavlović je tokom karijere igrao za drugu ekipu Frajburga, Šafhauzen i Kajzerslautern.

Sampdorija je na svojoj zvaničnoj web stranici objavila da je Pavlović novi igrač kluba, ali se ne navodi na koji period je potpisao ugovor.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC