• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Enes Kanter promenio prezime u GULEN!

Autor mondo.rs

Turski košarkaš Enes Kanter, koga se odrekla porodica, uzvratio: "Od danas se prezivam Gulen i dao bih život za uverenja tog čoveka, najdražeg hodže". Poruka za sve: "Pobedićemo, braćo i sestre, Bog je na našoj strani".

Tužna i istovremeno potresna priča o životu turskog košarkaša Enesa Kantera. Potresna i tužna, jer je familija Kanter dozvolila da je politika pocepa, podeli...

Kanter je zbog svojih političkih uverenja izgubio CELU porodicu koja ga se odrekla, jer je javno podržao verskog vođu Fetulaha Gulena u turskom sukobu i suprostavljanju turskom predsedniku Redžipu Tajipu Erdoganu.

Košarkaš Oklahome Enes Kanter davao je podršku Gulenu, a njegov otac je potom javno obznanio da ga se cela porodica odriče, jer se on protivi Erdoganovom režimu. Erdogan je, inače, Gulena, svog nekadašnjeg bliskog saradnika, označio kao državnog neprijatelja broj 1 i optužio ga da stoji iza nedavnog neuspelog vojnog puča.

Gulen, koji živi u Americi, odbacio je te tvrdnje Erdogana.

Turski košarkaš Enes Kanter je danas porodici uzvratio: "Od danas se prezivam GULEN!".

Evo celog pisma Enesa Kantera, tačnije Enesa Gulena:

"O, Univerzume, čuj i moj glas. Izgubio sam majku, oca, braću i sestre, celu familiju i rođake danas, sve one koje sam voleo i poštovao 24 godine. Moj rođeni otac je želeo da promenim prezime. Moja majka koja me je rodila me se odrekla. Moja braća sa kojom sam odrastao više me ne poštuju. Moji rođaci više ne žele da me vide.

O ENESU KANTERU

Enes Kanter (Gulen) je rođen u Švajcarskoj, a pre odlaska u SAD na završnu godinu srednje škole bio je član mlađih kategorija Fenerbahčea. Zbog novca koji je primio od kluba, nije mu dozvoljeno da igra za tim univerziteta Kentaki, pa je posle godinu dana pauze izašao na draft. Trećim pikom uzela ga je Juta Džez, koja ga je februara 2015. "trejdovala" u Oklahomu. Za Tursku je nastupio na Eurobasketu 2011. u Litvaniji, a izostavljanje iz tima za šampionat Evrope 2015. shvatio je kao odmazdu za podršku Fetulahu Gulenu.

Ne samo jedan, već hiljadu Enesa bi se žrtvovalo za Himzet (Gulenov pokret u Turskoj)... Dao bih život po hiljadu puta za ovu stvar. Bog je dao moj život u ruke dragog hodže (Fetulaha Gulena). Žrtvovao bih se i otišao na nebo za Himzet, smejao bih se u lice paklu. Ljubav prema mom dragom hodži je veća od bilo koje ljubavi, od ljubavi prema majci, ocu, braći. Žrtvivao bih celu porodicu za Himzet, za 'našu stvar'.

Neka niko ne sumnja - Bog će prigrliti sve one verne članove ove stvari i doneće nam pobedu. Otpor braćo, otpor sestre! Budite strpljivi. Ne smemo da padnemo na ovom testu. Ne smemo da budemo gubitnici na putu pobede.

Od danas, moj otac, moja majka, moja braća i sestre su svi oni požrtvovani članovi Himzeta koji visoko drže turski barjak u više od 170 zemalja na svetu. Od danas, moja cela porodica je hodža Gulen. Ovi agresori će uskoro pasti, vrlo brzo. Budite strpljivi, Bog je na našoj strani, Bog će učiniti da sve bude dobro. Nećemo odustati od borbe!", napisao je ovaj košarkaš Oklahome i potpisao se kao:

Enes Gulen.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC