• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Delfini", buđenje - u četvrtfinalu ste!

Autor mondo.rs

Još jedan trijumf Srba uz loše, pa dobre momente u igri. Ipak, sve se sada briše i fokusiramo se na eliminacije.

Počelo je košmarno, završeno je ipak relativno mirnom pobedom srpskih vaterpolista, za plasman u četvrtfinale olimpijskog turnira.

SRBIJA - JAPAN 12:8 (2:5, 3:0, 4:2, 3:1)

Filip Filipović postigao je šest golova i sa njim na čelu "delfini" su se izborili sa borbenim i zaista nezgodnim autsajderom, koji je samo u prvoj deonici postigao čak pet golova i još jednom pokazao na mane prvog favorita za zlato.

Na sreću, izabranici Dejana Savića pribrali su se i pre poluvremena, čvršćom odbranom obuzdali napade Japanaca, a mirnijim napadom odgovorili na konstantni presing protivnika. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 5:5, a na poslednju pauzu između četvrtina sa vođstvom "delfina" od dva gola razlike.

Kada je bilo najvažnije, Srbi su bili dovoljno prisebni da bez trzavica privedu meč kraju, iako ostaje žal zbog mučenja i sa autsajderom, s obzirom na to da u konačnoj kalkulaciji i gol-razlika može da bude faktor.

Koliko god bilo stresna, grupna faza je ipak završena, a vera u naš tim je podjednako jaka kao i pre turnira na kojem je ostvario po dve pobede (Australija i Japan), dva remija (Mađarska i Grčka) i poraz (Brazil).

Ime četvrtfinalnog rivala, "delfini" će saznati posle tri časa ujutro, čim bude odigrana utakmica Brazila i Mađarske, zakazana za 1.50 časova.

SRBIJA: G. Pijetlović (7 odbrana), Mandić 1, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 2, Nikić 1, Aleksić, Jakšić, Filipović 6, Prlainović, S. Mitrović 1, B. Mitrović (2 odbrane)

NAJAVA I TOK MEČA:

Računa srpskih vaterpolista je jasna - pobeda je imperativ!

Trijumf nad Japanom doneće "delfinima" plasman u četvrtfinale, gde još ne znaju protiv koga će igrati. Posle "kiksa" Hrvatske protiv Francuske, čini se da su potencijalni rivali našeg tima Španija ili Italija.

Ipak, računanje ostavimo za kasnije. Sada svu pažnju usmeravamo ka borbi našeg tima za drugu pobedu na turniru koji nisu počeli dobro, ali su u meču protiv Australije konačno skinuli teg sa leđa.

Vreme je za još jednu pobedu!

SRBIJA - JAPAN 12:8 (2:5, 3:0, 4:2, 3:1)

- KRAJ UTAKMICE -

ČETVRTA ČETVRTINA

6' 12:8 Ćuk definitivno stavlja tačku. Prvi put večeras šutira i pogađa.

5' 11:8 Prekršaj "delfina" (Ćuka) sa leđa i pogodak Japana iz najstrože kazne, za novi peterac. Peti pogodak Takeija.

3' 11:7 Zaista sjajan šut Filipovića, za njegov šesti gol večeras. Izašao je iz igre i motivisan stisnuo pesnicu ka srpskim navijačima.

2' Duško Pijetlović zaradio je isključenje i treću ličnu grešku. Neće igrati do kraja utakmice, pa će Nikiću na poziciji centra pomoći Mandić. Pre toga, tajm-aut.

1' 10:7 Počelo je golom Filipa FIlipovića. Solo-akcija najboljeg strelca "delfina" i pogodak o prečku.


TREĆA ČETVRTINA

- Sreća... Takei je šutirao pod odbranom "delfina", ali i promašio. Pauza, pa poslednja četvrtina.

- Zaštucao je napad "delfina", ali tu je Gojko Pijetlović da sačuva vođstvo. Dejan Savić zatražio je tajm-aut 41 sekund pre kraja treće četvrtine.

7' Igrač više za Japan, ali pre toga tajm-aut. Imaju šansu da u finišu deonice ponovo priđu na gol zaostatka.

6' 9:7 Japanci reaguju. Ranđelović je skrivio peterac, a Takei savladao Gojka Pijetlovića.

4' 9:6 Mandićev lob ne prolazi, ali tu je Stefan Mitrović da ipak pošalje loptu u mrežu.

4' 8:6Duško Pijetlović kažnjava široku odbranu Japana i daleko od svoje pozicije postiže drugi gol na ovoj utakmici.

3' 7:6 Japanci prekidaju seriju "delfina" 5:0. Igrač više za azijsku selekciju i pogodak Kadonoa. Odmah posle gola - novi presing čeka srpske vaterpoliste.

2' 7:5 I još jednom, Filip FIlipović! Prlainović mu je asistirao, "izbacio" ga u situaciju "jedan na jedan" i to je još jedan gol za Srbiju. Četvrti gol naše "desetke".

1' 6:5 Konačno, vođstvo! Filipović postiže prvi gol iz igre i produžuje seriju našeg tima 4:0. Valjda će sada biti sve lakše.

- Poluvreme -

- Između dve četvrtine, Savić menja golmane i Mitrovića menja Pijetlovićem.

DRUGA ČETVRTINA

8' 5:5 Izjednačenje! Dušan Mandić realizuje brzu kontru i produžuje seriju našeg tima 3:0. Deluje da su "delfini" konačno ozbiljno shvatili i zadatak i protivnika.

8' Sudije izvlače loptu iz gola Japanaca i dosuđuju "delfinima" faul u napadu. Nikić je bio u duelu sa rivalom.

7' 4:5 Konfuzna situacija i gol Duška Pijetlovića. Oduzeta nam je lopta, pa vraćena, što je srpski centar iskoristio za brzi pogodak.

6' 3:5 Pijetlović je iznudio peterac, a Filipović drugi put realizovao najstrožu kaznu. Dva od tri gola postigli smo iz ovog prekida.

- Dejan Savić reaguje i traži tajm-aut. Neshvatljivo mučenje šampiona sveta i Evrope protiv ekipe koja još nema nijedan bod u Riju.

- Kao da su i Japanci zbunjeni ogromnom šansom. Na drugoj strani, "delfini" ponovo ne pogađaju.

- Nema gola, pa nema. Šta se događa sa našim vaterpolistima?!? Prečka, odbitak... Lopta ne ulazi u mrežu.

- Pet minuta pre poluvremena, Japanci imaju tajm-aut.

3' Promašuje i Prlainović... Na drugoj strani ponovo brza kontra i samo nas je sreća sačuvala, jer su Japanci pogodili prečku.

2' Šanse "delfina" se nižu, ali golova nema. I Pijetlović i Nikić dobijaju šanse, ali lopta ne ulazi u mrežu.

- Iako smo mogli da imamo dva igrača više u prvom napadu, naši vaterpolisti nisu prvi došli do lopte u plivanju za prvi posed.

PRVA ČETVRTINA

- Dva igrača više za Srbiju u poslednjem napadu prve četvrtine. "Delfini" nisu ni pokušali da krenu u napad, čekajući plivanje na početku druge četvrtine.

8' 2:5 Još jedan košmarni period našeg tima u Riju. Takei beži Mandiću u kontri i lakše nego na treningu postiže PETI gol Japana u prvoj četvrtini.

- Konačno, odbrana Baneta Mitrovića!

6' 2:4 Konačno, malo ozbiljnosti. Slobodan Nikić trese mrežu posle pauze. Asistirao je Prlainović.

5' 1:4 Jako, jako loše! Japanci povećavaju vođstvo... Dejan Savić reaguje tajm-autom.

5' Neprijatno je! Japanci pogađaju za 1:4, ali srećom pogađaju prečku. Napad "delfina" apsolutno ne funkcioniše na početku, dok odbrana zaista štuca.

4' 1:3 Zaista nije dobro počelo. "Delfini" uspavanom odbranoom dopuštaju Japancima još jedan pogodak. Strelac je bio Takei.

3' 1:2 Ponovo gol Azijata. Popustila je koncentracija naših igrača i Japan stiče vođstvo, golom Koji Takeija, najboljeg strelca protivnika. Ovo je njegov deseti gol na turniru.

3' 1:1 Izjednačenje. Filip Filipović izveo je najstrožu kaznu, dosuđenu zbog faula na Živku Gociću u prostoru od dva metra.

2' Presing je važna osobina naših večerašnjih rivala. Igraju drugačije od ostalih rivala "delfina" i čine i kompletan meč drugačijim,

1' 0:1 Japanci počinju meč presingom i golom. Oduzeli su loptu "delfinima" u početnoj fazi i savladali Mitrovića. Strelac je Okava

Uskoro opširnije....

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC