• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mažić oštetio Engleze, ali oni pobediše u 95!

Autor mondo.rs

Burna utakmica u Trnavi. Crveni za divljaka Škrtela, velika greška Mažića u 90. minutu i onda gol Lalane u 95. za ludnicu na stadionu.

Bura na startu kvalifikacija u Grupi F!

Fudbaleri Engleske, na debiju novog selektora Sema Alardajsa, stigli su do pobede u Slovačkoj golom Adama Lalane u 95. minutu utakmice, minut nakon isteka nadoknade vremena koju je odredio sudijski tim na čelu s našim Miloradom Mažićem.

Slovačka - Engleska 0:1 (0:0) u uzbudljivoj utakmici u kojoj Mažić nije odmah isključio neverovatno prljavog kapitena domaćeg tima Martina Škrtela, ali je posle morao to da uradi za divljaštvo.

Završeno je umalo kobnom greškom našeg arbitra, koji je u 90. minutu poništio čist gol rezerviste Tea Volkota, za verovatnu pobedu, koja nije izostala zahvaljujući najboljem igraču na terenu ove nedelje uveče - asu Liverpula, Lalani.




On je na isteku 95. minuta, na oduševljenje svojih, a zaprepašćenje većine navijača na "City Areni", proturio loptu kroz noge Matušu Kovačiku, golmanu koji je do tog trenutka branio sjajno, ali i golmanu kojeg je u 76. minutu spasila stativa posle bombe Lalane iz velike udaljenosti.




Taj udarac Lalane bio je najbliže što su Englezi prišli pogotku, i kad je Slovačka imala 11, a i od 57. minuta kada je ostala sa deset igrača u polju.

Slovačka i Engleska sastale su se nedavno u prvoj fazi EURO 2016 i bilo je 0:0.

Usledio je furiozan finiš "albiona", s tri izmene u nizu (Deli Ali umesto Džordana Hendersona, Volkot umesto nevidljivog Rahima Sterlinga i Danijel Staridž umesto isprebijanog Harija Kejna), a ovaj hazarderski pristup isplatio se "Big Semu", na čiji račun je internet već pravio šale jer je igra Engleske na njegovom debiju neverovatno podsećala na sive dane pod vođstvom letos ispraćenog Roja Hoždsona.

Škrtel je u 25. minutu u vazdušnom duelu udario Kejna laktom u glavu, zbog čega mu je Mažić pokazao žuti karton i praktično ga častio ostankom na terenu, međutim umesto da smiri ekipu i bude pravi kapiten, bivši štoper Liverpula a sada igrač Fenerbahčea nastavio je sa grubostima, a tuča Kejna završena je u 56. minutu kada je Škrtel ružno, bezobrazno, divljački i opasno nagazio na nogu engleskog napadača, sa ciljem da ga povredi.

Dobio je direktan crveni karton i pozvao Englesku u juriš koji je završen pobedom posle dodatna četiri minuta, zbog čega će Slovaci biti sigurno ljuti, ali...

...ruku na srce moralo je da bude 0:1 još u 90. minutu.

Jer, Volkot jeste bio u ofsajd poziciji, ali mu pas nije poslao engleski, već slovački igrač. Mažić i njegovi pomoćnici tu sitnicu nisu primetili. Uzalud se dugo potom bunio novi rekorder po broju nastupa za englesku reprezentaciju (ne računajući golmana Pitera Šiltona), Vejn Runi.

Pogledajte sve šanse, kao i poništen gol gostiju.


Slovakia 0-1 England - All Goals & Full...by fotlive

Po svemu prikazanom - zasluženo!

Alardajs je na debiju izveo tim: Hart - Voker, Kejhil, Stons, Rouz - Henderson (Ali), Dajer - Sterling (Volkot), Runi, Lalana - Kejn (Staridž). Na klupi su ostali: Antonio, Klajn, Drinkvoter, Hiton, Džaglejka, Mekarti, Smoling i Vardi.

Gol duboko u nadoknadi vremena rešio je i drugi meč Grupe F koji je počeo u nedelju u 18 časova.

Slovenci su bili nadomak katastrofe u Litvaniji, za dva minuta igre u prvom poluvremenu (32. i 34. minut) primili su dva gola, potom uspeli nekako da se vrate u igru pogotkom u 71. minutu a bod im je pravo niotkud doneo Boštjan Cesar golom u...

...93. minutu meča - 2:2 (2:0), kao pobeda za "zmajčeke".

Golove za Litvance postigli su Fedor Černič u 32. minutu i Vikintas Slivka u 34. Slovenija je zaostatak smanjila u 71. minitu preko Renea Krhina, da bi Boštjan Cesar u 93. izjednačio rezultat.

Pogledajte sve detalje.


Lit-Slo Highlightsby fanatycy-piki

REZULTATI 1. KOLA:

Grupa C

San Marino - Azerbejdžan 0:1 (0:1)
/Gurbanov 45/

Češka - Severna Irska 0:0

Norveška - Nemačka 0:3 (0:2)
/Miler 16, 60, Kimih 45/

Grupa E

Kazahstan - Poljska 2:2 (0:2)
/Hizničenko 51, 58 - Kapustka 9, Levandovski pen 35/

Danska - Jermenija 1:0 (1:0)
/Eriksen 17/

Rumunija - Crna Gora 1:1 (0:0)
/Popa 85 - Jovetić 87/

Grupa F

Slovačka - Engleska 0:1 (0:0)
/Lalana 90+5/

Litvanija - Slovenija 2:2 (2:0)
/Černič 32, Slivka 34 - Krhin 71, Cesar 90+3/

Malta - Škotska 1:5 (1:1)
/Efiong 14 - Snodgras 10, 61p, 84, Martin 53, Flečer 78/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC