• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siti nosi bodove sa Old Traforda!

Autor mondo.rs

Prvi gradski derbi u eri Murinja i Gvardiole pripao "građanima", koji su do 40. minuta dominirali, a onda jednom greškom odbrane vratili Junajted u život.

Mančester junajted - Mančester siti 1:2 (1:2) u derbi meču 4. kola Premijer lige!

Siti je ovim trijumfom održao stoprocentan učinak i sa 12 bodova će ostati na vrhu tabele, dok je Junajted doživeo prvi poraz ove sezone i ostaje na osvojenih devet bodova.

Strelci za goste bili su Kevin De Brujne u 15. i Keleči Ihenačo u 35. minutu, da bi Zlatan Ibrahimović u 42. postigao, pokazaće se, počasni pogodak za domaćina.

Aleksandar Kolarov odigrao je celu utakmicu, praktično bez greške. Bio je jedan od najboljih u pobedničkom sastavu, a njegovom preciznom dugom loptom počeo je napad za vođstvo od 1:0.

Gvardiola je suspendovanog Aguera zamenio mladim Ihenačom, koji mu se odužio asistencijom i golom, isti učinak imao je i De Brujne.

Za razliku od svog kolege, Murinjo može samo da žali što je perspektivnog i energičnog napadača Markusa Rašforda "bacio u vatru" tek od 46. minuta, dajući prednost potpuno indisponiranom Džesiju Lingardu.

Siti je 40 minuta dominirao, držao loptu u nogama, brzo kombinovao i tražio šupljine u odbrani "crvenih đavola", koji su bili ograničeni na retke kontre.

Činilo se da gosti imaju bar jednog igrača više u polju, ali vodeći gol nisu postigli iz pas igre kojoj teže, već na direktan način, kada je Ihenačo dodavanje Kolarova prosledio De Brujneu, a ovaj lako pobegao Dejliju Blinda i matirao Davida De Heu.


Kompletna odbrana Junajteda kao hipnotisana je posmatrala šut De Brujnea u stativu i rutinsku realizaciju Ihenača za 0:2.


Činilo se da je na pomolu debakl sličan onom iz oktobra 2011, kada je u gradskom derbiju na Old Trafordu bilo 1:6, ali se situacija na terenu bitno promenila posle greške debitanta na golu Sitija, Klaudija Brava.

Čileancu je prilikom istrčavanja na centaršut ispala lopta, a Ibrahimović je majstorski reagovao i smanjio na 1:2.


Od tog trenutka je Murinjov tim bio znatno agresivniji i hrabriji, a Siti je izgubio kontrolu i čitavih pola sata bio bezopasan, sve do trenutka kada je De Brujne ponovo pogodio stativu i propustio šansu da svom timu obezbedi mirnih 15 minuta do kraja meča.

Rašford je nešto ranije, u 70. minutu, uspeo da postigne gol, ali izjednačenja ipak nije bilo, jer je lopta pogodila Ibrahimovića kada se nalazio u ofsajdu i promenila pravac.

Zaslužena pobeda Mančester sitija, čiji trener je na početku mnogo bolje postavio utakmicu i koji je imao sreće da brojne nesigurnosti i nesmotrenosti golmana Brava prođu bez posledica. Revanš je 25. februara na "Etihadu".

JUNAJTED: De Hea, Valensija, Baji, Blind, Šo (od 81' Marsijal), Felaini, Pogba, Mkitarjan (od 46' Erera), Runi, Lingard (od 46' Rašford), Ibrahimović.

SITI: Bravo, Sanja, Stouns, Otamendi, Kolarov, Fernandinjo, Silva, De Brujne, Nolito (od 90' Zabaleta), Sterling (od 60' Sane), Ihenačo (od 53' Fernando).


IZ MINUTA U MINUT

90+5' Ko zna koja nesigurna intervencija Brava, lopta se od Pogbe odbila u pravcu gola, ali "čisti" Stouns! KRAJ - 1:2!

90' Ulazi Zabaleta, nema dileme šta je Gvardiolin cilj u sudijskoj nadoknadi.

87' Odbrana Sitija nekako odoleva pritisku. Fernandinjo je u poslednjem trenutku sklonio loptu ispred Runija.

82' Runi dobija žuti karton zbog starta na golmanu Bravu, koji je ponovo preterao sa zadržavanjem lopte.

81' Murinjo i poslednju kartu baca na napad. Antoni Marsijal menja Luka Šoa.

74' STATIVA! Iz dugog napada Junajteda, u kome je Klatenburg propustio da svira tri-četiri faula (na obe strane), izrodila se kontra gostiju. Sane je vukao loptu dugo i ne tako brzo, pa uposlio De Brujnea, koji je sa desetak metara pogodio okvir gola - drugi put na meču. Ovog puta je odbitak bio takav da niko nije mogao da reaguje.

71' De Hea brani dobar pokušaj Fernandinja glavom posle kornera.

70' OFSAJD! Zatresao je mrežu Markus Rašford nakon dijagonale Blinda i odličnog trka po levom boku. Na žalost navijača Junajteda, lopta je zakačila Ibrahimovića, koji je stajao u ofsajdu ispred Brava.

68' Siti sa manje energije nego u prvom poluvremenu, mladi Nemac Sane nije doneo ništa posebno na desnom krilu otkako je zamenio Sterlinga. Junajted bez prave šanse posle Rašfordovog prodora u 46. minutu, ne računajući "Bravovu bravuru".

56' Penal za Junajted?! Bravo je potpuno izgubljen na svom premijerligaškom debiju! "Lažnjakom" je pokušao da skloni loptu od Erere, ona mu je pobegla i usledio je "50:50" start posle koga je Runi ostao da leži u šesnaestercu. Čini se da su bukvalno u istom trenutku došli do lopte.

53' Povređenog centarfora Ihenača menja "vezista" Fernando. Sada Siti mora da igra sa "lažnom devetkom", a kandidata za tu ulogu ima napretek.

52' U kratkom razmaku žuti kartoni Ibrahimoviću i Felainiju, posledica znatno veće agresivnosti Junajteda u odnosu na prvo poluvreme.



46' Prvi kontakt Rašforda sa loptom i odmah šansa. Prevario je Sanju na levom boku, majstorski uposlio Ibrahimovića, kome Kolarov nije dozvolio da uputi precizan volej levicom. Junajted je odlučan u nameri da što pre izjednači!

- Murinjo je u pauzi obavio dvostruku izmenu - Rašford i Erera ušli su umesto Mkitarjana i Lingarda.

- KRAJ PRVOG POLUVREMENA, 1:2.

45+2' Još dve šanse za Ibrahimovića! Na centaršut Runija tukao je glavom iz "mrtvog" ugla u dobro postavljenog Brava. Nedugo zatim, Bravo i Sanja su se spetljali, izgubili loptu na 15 metara, ali Zlatan ovog puta nije uspeo da šutne ni blizu onako dobro kao kada je dao gol. Lako je moglo da bude 2:2, a Junajted je do 42. minuta delovao izgubljen...

42' GOOOL - 1:2, Zlatan Ibrahimović! Već četvrti "Ibrin" pogodak u Premijer ligi. Odlična reakcija švedskog veterana na grešku Brava, koji je istrčao na centaršut, sudario se sa Stounsom i ispustio loptu pravo na nogu jednog od najboljih evropskih centarforova. Poklon gol.


41' Žuti karton Silvi zbog faula na Valensiji, koji je prethodno prevario Kolarova, a posle Silvinog starta dobio udarac i od Otamendija.

- I drugom golu prethodio je naivan pokušaj presinga "crvenih đavola" na poslednju liniju Sitija, gotovo na korner liniji.

35' GOOOL - 0:2, Keleči Ihenačo! Napadači Sitija su kombinovali u kaznenom prostoru, De Brujne je lukavo tukao iskosa sa desne strane, pogodio stativu, a Ihenačo potpuno neometan na petercu smestio odbitak u mrežu. Blind je zaostao i nije bilo ofsajda...


32' Sitiju nedostaje samo završni pas. U delu terena između centra i Junajtedovog šesnaesterca su potpuno superiorni.

28' Mkitarjan je pobegao odbrani, ušao u kazneni prostor i pao u duelu sa Bravom. Bilo bi zanimljivo videti kako bi sudija procenio ovu situaciju, da igra nije ranije prekinuta zbog minimalnog ofsajda. Izgleda da će Junajted pokušavati i dugim loptama.

25' Siti i dalje opasniji, mada je Junajted malo uravnotežio posed lopte. Gvardiolini igrači odlično kombinuju na malom prostoru i traže šupljine u odbrani, a na drugoj strani ne ostavljaju puno mogućnosti da se ugrozi Klaudio Bravo.

15' GOOOL - 0:1, Kevin De Brujne! Kolarov je poslao dugu loptu praktično od korner zastavice na svojoj polovini, Ihenačo je glavom prosledio De Brujneu, koji je ostavio za sobom ukopanog Blinda i sa 16 metara pogodio donji desni ugao. Potpuno zasluženo vođstvo "građana".


14' Junajted je ograničen na retke kontre, igrači Sitija napadaju kao osice svaki put kada lopta pređe u protivnikov posed.

7' Siti je mnogo više držao loptu u nogama, igralo se na polovini Junajteda, uz dobre dubinske pasove za De Brujnea i Sterlinga, ali njihovi centaršutevi nisu napravili problem odbrani domaćih. Prvi šut ipak je uputio Junajted - Pogba je završio polukontru solidnim pokušajem sa 20 metara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC