• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK Borac m:tel startao pobjedom

Autor mondo.ba

Rukometaši Borca upisali pobjedu na startu sezone u Premijer ligi BiH.

 RK Borac pobijedio Maglaj 32:28 Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Borac je upisao prve bodove pobjedom nad Maglajom 32:28 (13:15).

Gosti iz Maglaja pružali su odličan otpor domaćinu čitavo poluvrijeme, vodili tri, pa i četiri gola razlike i na odmor otišli sa prednošću 15:13.

Odbrana Borca nije bila na nivou koji su najavljivali u taboru crveno-plavih pred ovaj duel, međutim, u nastavku je Borac nametnuo svoj ritam i slomio pomalo umornog protivnika.

Đorđe Ćelić predvodio je svoju ekipu do pobjede, a pivotmen Borca, poznat po odličnoj igri u odbrani ovaj put istakao se i pred protivničkim golom. Postigao je sedam golova i uz Đurđevića bio najefikasniji u ekipi Borca, a treba istaći i odličnog Efendića na golu, koji je sakupio 15 odbrana.

U ekipi Maglaja najefikasniji su bili Mehinagić i Čičkušić sa po sedam, te Komnenović sa šest postignutih golova.

Sljedeći protivnik Borca je Zrinjski.

BORAC m:tel: Memić 3, Grahovac, Đurđević 6, Hercegovac 3, Daničić 4, Bubić, Efendić (15 odbrana), Nježić 1, Majić 6, Lukić, Knežević, Lončar 1, Ćelić 7, Šešić 1. Trener: Ratko Đurković.

MAGLAJ: Mehinagić 7, Omerović 4, Alić, Mutapčić, Karabegović, Birdahić, Ridžal 1, Smajlović, Džanbegović, Abdurahmanović 3, Bajraktarević, Hadžihasić (13 odbrana), Komnenović 6, Čičkušić 7. Trener: Mahmut Obralić.

Tagovi

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Drasko

Ljudi svaka cast na pobjedi ali ovo nije bio niti Veszprem niti Zagreb na primjer. Maglaj alooo? Ne moze jedan Borac igrati u egalu sa Maglajem , uz duzno postovanje prema protivniku.Zapitajte se gdje je Borac danas a pogotovo vi sto slavite "maestralnu" pobjedu.

podmladjivanje

Nasa djeca griju klupu a polovnjaci stranci se vuku po terenu

xyz

Svaka cast momcima! Nadam se da ce dezurni dusebriznici da se bar malo ugrizu za svoje zle jezike! Naprijed BORAC, Banjaluka je uz vas!!!

propast je blizu

@xyz ha ha ha ,koji komentar ,ti mora da si tata jednog od onih NESIINIH talenata(VJEROVATNO SI BIO I ZA STOLOM ZA KOJIM SE SLAVILO ,I PLATIO RACUN JER ONI NEMAJU CIME PLATITI).nemoj zaboraviti gdje su zavrsili oni sto su pre tvoga bili talenti.koja sramota za klub sa takvom tradicijom ,igrati sa jednim golmanom.islaviti pobjedu nad Maglajom.i nemoj mene stavljati u svoj kos,jer TI SAM NISI BANJA LUKA.

xyz

@xyz Ja nemam pojma o cemu Vi pricate! Nije ni bolest sve sto boli 😳

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC