• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedna smrt na fudbalskom terenu

Autor mondo.rs

Ben Idrisa Derme šesti je fudbaler koji je izgubio život na fudbalskom terenu ove godine, a 14. registrovani u poslednje dve.

Bivši reprezentativac Burkine Faso, Ben Idrisa Derme, preminuo je od posledica srčanog udara tokom meča 3. kola Kupa Francuske.

Njemu je pozlilo tokom susreta koji je njegov tim, Bižulja (šesti rang takmičenja) igrao u okviru završnih kvalifikacija za najmasovnije francusko fudbalsko takmičenje, u kojem pravo učešća imaju svi klubovi iz zemlje, ali i pojedinih francuskih teritorija širom sveta.

Prema izveštajima koji dolaze sa Korzike, gde se tragedija dogodila, lekarski tim nije imao nikakve šanse da sačuva život stamenom defanzivcu, već je posle nekoliko minuta borbe konstatovana smrt.

Idrisa Derme je šesti fudbaler čija je smrt registrovana ove godine u svetu, a 14. računajući i 2015. koja je bila jedna od najtragičnijih u tom smislu. Treba reći i da je ovaj broj verovatno veći, s obzirom na broj amaterskih i polu-amaterskih liga, koje su organizovane na svim meridijanima.

Ove godine baveći se fudbalom život je izgubilo pet muškaraca i jedna žena: Stefan Petrovski (18, Melaka junajted), Patrik Ekeng (26, Dinamo Bukurešt), Bernardo Ribeiro (26, Friburgense), Žanin Kristel Đomang (26, Femina Stars Ebolova), Mišel Umanika (20, Kazar Lankaran) i Idrisa Darme.

Računajući 2015. i 2016. godinu, polovina registrovanih tragičnih ishoda (sedam) dogodila se u maju.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC