• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majstorija Leonarda za novu pobedu Partizana!

Autor mondo.rs

Petu pobedu crno-belih u nizu, a sedmu u poslednjih osam mečeva, doneo je Brazilac Leonardo divnim golom u 61. minutu tvrdog meča u Gornjem Milanovcu, gde je Partizan ostavio bodove prošle sezone.

 Majstorija Leonarda za novu pobedu Partizana! Izvor: MN PRESS

Sa mesta na kom je Partizan ostavio bodove prošle sezone, Leonardo je pokupio sva tri maestralnim golom u 61. minutu, potezom koji je napravio razliku u tvrdoj utakmici jakog tempa.

U Gornjem Milanovcu, u 10. kolu Superlige: Metalac – Partizan 0:1 (0:0), uz četvrti gol Brazilca koji nije bio spreman za pohode crno-belih u Evropi, ali koji na superligaškim terenima počinje da potvrđuje hvalospeve kojima je dočekan u Humskoj.

/sve šanse i sporne detalje možete videti u "iz minuta u minut" sekciji izveštaja/

Posle turbolentnog starta sezone, rane eliminacije iz Lige Evrope, posrtanja u prvenstvu i smene trenera Ivana Tomića, povratak Marka Nikolića na klupu "Parnog valjka" promenio je stvari nabolje – crno-beli su u međuvremenu pobedili u "večitom derbiju" i nanizali pet uzastopnih trijumfa u dva takmičenja, odnosno sedam u poslednjih osam mečeva.

Borbeni fudbaleri Metalca, koje je strogu formaciju 4-5-1 postavio Nenad Vanić, mogli su da se pohvale da su u potpunosti porušili igru veznog reda Partizana, koja je bila presudan faktor u podizanju forme ovog septembra, da nije bilo greške iz 61. minuta posle čega je Leonardo imao sasvim dovoljno vremena i prostora da pokaže zbog čega su Brazilci uvek rado viđeni u evropskom fudbalu.

Iz potencijalnog napada domaćih, koji je započeo večeras odlični golman Nemanja Belić, očas posla lopta se našla u njegovoj mreži, posle minijature ofanzivnog veziste Partizana, strelca četiri gola ove sezone.

Leonardo.
Izvor: YouTube



Jedan sporan detalj

Arbitar Milan Ilić iz Ćuprije generalno je dobro vodio utakmicu i uspevao da smiri strasti kada su igrači ulazili u jače duele, ali moguće da je u 12. minutu napravio previd kada je dopustio da se igra nastavi posle faula golmana Metalca Belića nad agilnim Markom Jankovićem. Pogledajte.

Nikolić se odlučio da izostavi Valerija Božinova iz protokola i pošalje "Đ" tandem na teren, ali su i Uroš Đurđević i Nikola Đurđić bili odlično čuvani i pre svega odsečeni iz igre u prvih 45 minuta, kada je zona plavih na 30-40 metara od Belićevog gola bila garant sigurnosti mreže domaćih.

Odlični Marko Jevtović tukao je dva puta u prvom delu igre, iz slobodnjaka i potom iz igre, nateravši Belića na intervencije kojima je zaslužio status junaka meča, a to bi verovatno i ostao da Metalac na kraju nije bio žrtva sopstvene ideje o disciplinovanoj odbrani i čekanju šanse iz kontre.

Posle vođstva Partizana, pre kojeg su crno-beli imali odličnu priliku preko Đurđića, već u 47. minutu, Vanić je pokušao izmenama da promeni tempo utakmice i prebaci loptu pred gol koji je branio Filip Kljajić, no prvu sledeću, najveću šansu na meču, imao je gost – a dogodio se potencijalni promašaj sezone u izvedbi Đurđevića.

Mladi centarfor crno-belih, posle centaršuta Nemanje Miletića s leve strane, našao se sam pred golom i pogodio gol-aut u 79. minutu, a samo dva minuta kasnije Vanićeva treća izmena bila je na 20-ak centimetara od spuštanja gostiju na superligaškoj lestvici.

Hrvatski internacionalac Ante Mitrović, iako još nije bio postigao radnu temperaturu posle ulaska u igru u 77. minutu, nije časio časa, opalio je sa 22-23 metra svom snagom i umalo smestio loptu u gornji desni ugao Kljajićevog gola.

Uzdahnuli su u tom 81. minutu i navijači domaćih i navijači gostiju, koji zajedno nisu ispunili ni polovinu kapaciteta stadiona u Milanovcu, što je ujedno bilo poslednje uzbuđenje na utakmici, trećoj u nizu koju Metalac nije dobio na svom stadionu.

Rezultati 10. kola:

U petak:

Rad – Čukarički 1:1 (1:0)
/Maraš 13 – Fofana 54/

U subotu:

Voždovac – Novi Pazar 2:0 (0:0)
/Stojanović 83, 90/

Metalac – Partizan 0:1 (0:0)
/Leonardo 61/

Borac – Javor (19.00)
Crvena zvezda – Vojvodina (19, Arena sport)
Mladost – Bačka (19.00)
Napredak – Spartak (19.00)
Radnički – Radnik (19.00)

Tabela: Vojvodina 23, Crvena zvezda 22, Partizan (+1) 19, Radnički 17, Spartak 16, Mladost 15, Metalac (+1) 14, Voždovac (+1) 14, Napredak 13, Rad (+1) 12, Radnik 9, Novi Pazar (+1) 8, Javor 8, Bačka 7, Čukarički (+1) 6, Borac 5.

Na istom mestu, 1. novembra prošle godine, Milanovčani su golom Nemanje Mladenovića sa bele tačke u 16. minutu savladali u tom trenutku aktuelnog šampiona Srbije i doprineli burnim događajima u Humskoj potom. Ipak, za razliku od turbolentne sezone 2015/16, ali i leta koje nije donelo promene na bolje, crno-beli ove nedelje popodne stigli su na teško gostovanje u odličnoj formi, bez povređenih i suspendovanih igrača.

S druge strane, momci koje predvodi Nenad Vanić potvrdili su da nisu u najboljoj formi, mada su sezonu počeli odlično i sakupili na vreme bodove koji ih i dalje drže u gornjem delu tabele. No, u poslednje vreme Metalac ne beleži dobre rezultate, kod kuće je u mečevima sa Novim Pazarom, Radničkim i Partizanom osvojio bod, a u međuvremenu ekipa je eliminisana i u šesnaestini finala Kupa uprkos vođstvu od 0:2 protiv Žarkova na Banjici.

Metalac: Belić – Nikodijević, Otašević, Bondarenko, Simović – Panić – Rovčanin (od 67. Tomić), Mijić (od 77. Mitrović), Stojanović, Kaseido (od 67. Mladenović) – Jovanović.

Partizan: Kljajić – Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić – Jevtović, Everton, Janković (od 81. Stevanović), Leonardo (od 87. Mihajlović) – Đurđević, Đurđić.

Meč je sudio Milan Ilić iz Ćuprije.

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ: Jedna greška domaćih i odmah potom jedna majstorija gostiju napravili su razliku ove nedelje u Gornjem Milanovcu, gde je od starta utakmice bilo jasno da mnogo golova neće biti i da će, kao što se i dogodilo, presuditi detalj, sitnica. Bio je to potez Leonarda iz 61. minuta, koji je crno-belima doneo tri važna boda, petu pobedu u nizu i sedmu u poslednjih osam mečeva.

81 - Prva izmena u Partizanu, Stevanović je zamenio Jankovića koji je mnogo pretrčao danas.

81 - MITROVIĆ!?

Nije rezervista Metalca ni postigao radnu temperaturu posle ulaska u igru u 77. minutu, a u 81. mogao je da postigne jednako efektan gol kao Leonardov za 0:1. On je bukvalno naišao na jednu "ničiju" loptu na oko 22-23 metra od gola Partizana, pogledao i pucao svom snagom - uzdasi u Milanovcu, lopta je proletela 20-ak centimetara pored mesta gde se spajaju perečka i stativa.

Metalac
Izvor: YouTube



Umalo da onaj "nemogući" promašaj Đurđevića višestruko dobije na značaju.

79 - ĐURĐEVIĆ!?

Mladi napadač Partizana kandidovao se za promašaj sezone ovog 25. septembra predveče. Crno-beli su napadali preko desne strane, Leonardo je promenio stranu i na levom krilu lob pasom pronašao Miletića, koji je odlično centrirao, poslao loptu tačno tako da ni odbrana, ni Belić ne mogu do nje, a kada je pred njim ostala samo mreža - Đurđević je sa četiri metra pogodio gol-aut.

Metalac - Partizan 0:1 Neverovatan promasaj Djurdjevica 78'/
Izvor: YouTube



77 – Posle vođstva Partizana, Vanić je probao sa izmenama. Prvo je uveo Tomića umesto Rovčanina, pa Mladenovića umesto Kaseida, pa Mitrovića umesto Mijića.

62 - MAJSTORIJA! PARTIZAN VODI!

Metalac je krenuo u napad posle nove odbrane Belića i - u sekundi - posle greške u dodavanju, Partizan je poveo. I to kako... Leonardo je sačekao "ničiju" loptu na levom krilu, veštim driblingom sebi otvorio put ka sredini gde odbrana Metalca nije imala "ključ", a onda jak i precizan udarac u gornji levi ugao golmana Belića koji ovog puta nije mogao ništa - 0:1.

Četvrti gol Brazila u crno-belom dresu.

51 - Partizan se vratio na teren još oštriji i angažovaniji u odnosu na prvo poluvreme. Tukao je Leonardo sa distance, nije to bila loša pozicija, ali jeste loš šut.

47 - ĐURĐIĆ!

Šansa utakmice, za sada! Čim su se crno-beli vratili na teren krenuli su unapred i prva prava šansa stigla je već posle stotinak sekundi u drugom poluvremenu, a propustio ju je Đurđić. Napadač aktuelnog osvajača Kupa Srbije našao se sam na petercu, odakle je trebalo samo spustiti loptu glavom u mrežu - preko gola!

Đurđić
Izvor: YouTube



46 - Bez izmena u timovima nastavljamo dalje!

Kraj prvog poluvremena: Igra veznog reda Partizana presudna je bila u podizanju forme od dolaska Nikolića na klupu crno-belih, ali su petorica Vanićevih aduta u manevru u prvih 45 minuta uspeli borbenošću da poremete ritam favorita i odseku "Đ" tandem u napadu. Metalac, u isto vreme, nije bio bezopasan rival, koji je šansu uglavnom tražio iz kontre, tako da nas uprkos "nuli" očekuje zanimljivo drugo poluvreme u kojem bi i umor mogao da igra značajnu ulogu.

45 - Burni protesti s klupe Partizana posle bega Jankovića na sredini terena, vezista crno-belih prevario je jednog, ali potom imao nesreću da se na njegovom putu nađe drugi igrač Metalca koji je imao samo jedan cilj - lopta može, igrač ne može da prođe. Jak, ali profesionalan faul, vredan žutog kartona, Stojanović je u smiraj prvog poluvremena sprečio potencijalno opasnu kontru gostiju.

Požuteo je odmah i Everton, koji se preterano angažovao u raspravi sa arbitrom Ilićem.

42 - JEVTOVIĆ - BELIĆ (2)!

Ovog puta iz igre, sa oko 20 metara, najbolji igrač u Partizanu u dosadašnjem toku utakmice, Jevtović, "nategao" je drop kik iz sve snage i naterao Belića na novu odličnu intervenciju kojom je zaslužio status junaka prvog poluvremena. Nije bilo mnogo šansi na ovom meču, ali su prava uzbuđenja izazvali pokušaji Jevtovića.

38 - Lepu akciju Partizana po levoj strani, gde je probio Miletić i centrirao po zemlji, golova željni Đurđić možda bi i pretvorio u vođstvo gostiju da Bondarenko nije krajnjim naporima uklizao i nadoknadio izgubljeno u kratkom sprintu sa centarforom crno-belih.

35 - KAISEDO!

Levi bek Partizan Miletić podlegao je pritisku Kaiseda i loše pokušao da vrati loptu pozadi, što je brzonogi Ekvadorac iskoristio, zahvalio se na poklonu, pobegao mu, ali onda izveo jedno veliko ništa - ni šut, ni centaršut.

32 - JEVTOVIĆ - BELIĆ!

Odlično je visoki vezista Partizana tukao iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, lopta je zaobišla živi zid, "krenula" donjem desnom uglu Belićevog gola, ali je čuvar mreže Metalca bio spreman i staložen, tako da je izbio loptu ka korner zastavici, odakle je usledio novi centaršut, skok Đurđevića, udarac glavom i nova ključna odbrana Belića u samo nekoliko sekundi.

29 - Veliku borbu vode vezni redovi dva tima od prvog minuta, što se odražava na koncentraciju u poslednjoj trećini terena. Uspevaju i plavi i beli da povežu nekoliko dobrih pasova, međutim kada lopta stigne nadomak kaznenog prostora po pravilu sledi greška.

22 - Prvi žuti karton na utakmici, zasluženo, nakon što je Otašević nepotrebno rukom udario Đurđića u jednom vazdušnom duelu. Iz prekida, Jevtović je odlično centrirao na peterac, tamo niko nije uspeo da "zakači" loptu, a ona je umalo i bez toga završila u mreži statičnog Belića.

18 - Metalac nimalo nije inferioran za sada. Uglavnom preko bokova, Kaseida, Nikodijevića i Rovčanina, domaći traže pravi potez ka sredini, gde je Jovanović dobro čuvan, ali gde se u 18. minutu iz drugog plana pojavio Stojanović i bio izblokiran u poslednji čas. Da nije, ta lopta išla je u okvir gola...

12 - Panika pred golom domaćina posle prodora Jankovića i pasa ka Leonardu, koji je za sekund zakasnio na loptu u trenutku kada je Belić već ležao na zemlji savladan. Plavi su uspeli da se odbrane požrtvovanom reakcijom odbrane.

Sudija Ilić odlučio je da pusti akciju Partizana da teče, iako je Belić prilikom klizećeg starta oborio Jankovića, a do lopte nije stigao Leonardo. Pogledajte.

7 - Partizan je pritiskao od starta, ali je prvu intervenciju zabeležio Kljajić. Kaisedo je pretrčao Miletića i centrirao oštro po zemlji, ali je mladi golman Partizana smelo izašao sa crte i zaustavio akciju plavih.

3 - Ulaznice za ovu utakmicu koštale su 300 i 500 dinara.

1 - Utakmica pred prilično praznim tribanama je počeo, Metalac igra u plavoj, Partizan u beloj opremi.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC