• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Jel' Drina duboka ili "plitak potok"?

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Fudbaleri banjalučkog Borca u nedjelju od 18 časova ne bježe od uloge favorita protiv Drine iz Zvornika u derbiju 10. kola Prve lige Republike Srpske.

 Borac - Drina, najava  Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Iako je u narodnim pjesmama rijeka Drina gotovo uvijek duboka i teška za "preskočiti", u "Velikanu iz Platonove" pred dolazak Zvorničana u nedjelju se stekao utisak da je riječ o "plitkom potoku".

Sudeći prema izjavama trenera Vlade Jagodića i najmlađeg prvotimca Banjalučana Vladana Danilovića, uz svo uvažavanje prema gostima iz Zvornika, dileme ne bi trebalo da bude - na Gradskom stadionu će ostati tri boda i Borac će se dodatno učvrstiti na prvom mjestu na tabeli.

Ipak, Vlado Jagodić je u obraćanju novinarima najprije istakao veliki respekt prema narednom protivniku.

"Drina je zajedno s nama bila u Premijer ligi Bosne i Hercegovine prethodne sezone i imaće svoje ambicije u Banjaluci što je uostalom i okarakterisano kao derbi kola. Međutim, nadam se i vjerujem da ćemo nastaviti sa serijom uspjeha jer smo u posljednjih šest mečeva zabilježili četiri pobjede i dva remija. U lijepoj smo seriji i bilo bi neozbiljno da sad propustimo ovakvu 'meč loptu' odnosno da ne zabilježimo pobjedu iako je, naravno, u fudbalu sve moguće", rekao je šef struke crveno-plavih.
Optimizam Jagodića osim niza bez poraza baziran je i na činjenici da nema previše kadrovskih problema.

Danijel Majkić je dobar, ali...

Prethodnih dana u medijima se pojavila informacija da bi fudbaler slovačke ekipe Zlate Moravec Danijel Majkić uskoro trebao da obuče dres Borca, ali Jagodić je to demantovao. "Željeli smo ga prije mjesec dana, ali neozbiljno bi bilo dovesti takvog igrača sad kad je blizu kraj polusezone. Takvi igrači generalno trebaju Borcu, ali to u ovom trenutku nema smisla".

"Izuzev Borisa Gavrića i Darka Maletića, koji vjerovatno neće biti u timu do kraja polusezone, svi ostali su na raspolaganju. Armando Mance radi sa ekipom što je dobro za našu hroničnu neefikasnost i vjerovatno će biti među 18 što je dobro za ekipu".

Strateg Banjalučana kratko je analizirao rivala iz Zvornika.

"Drina prima jako malo golova, ali malo i postiže. Na posljednje četiri utakmice dali su dva, a primili jedan pogodak pa znamo s kim imamo posla. Nezgodni su, ali imamo sve u svojim rukama, igramo na svom stadionu i moramo da se ponašamo kao favoriti. Prethodno nam je Borac iz Šamca zadao grdne probleme pošto smo mlada ekipa. Razgovarali smo u svlačionici i osjetio sam da su igrači kritike prihvatili na pravi način. Zato vjerujem da u dobrom raspoloženju dočekujemo Zvorničane sa isključivim ciljem - tri boda".

Pojedincima u timu Jagodić nije zadovoljan zbog remija sa Sutjeskom u Foči (0:0) posebno jer je Borac imao više od 50 minuta igrača više. Zato je najavio i promjene u sastavu, iako nije želio da imenuje nikog od fudbalera Borca.

"To smo morali da iskoristimo, ali smo manje stvorili šansi nego u Janji protiv Podrinja gdje smo takođe odigrali bez golova. S te strane nisam zadovoljan i korekcija u timu će da bude u odnosu na prethodne dvije utakmice".

Statistika

Na posljednjih sedam međusobnih utakmica, Banjalučani imaju više razloga za optimizam jer su slavili četiri puta, dva puta je meč okončan neriješenim rezultatom uz samo jedan poraz.

 Novinari su podsjetili Jagodića da je prethodni mandat na klupi crveno-plavih okončao baš u Zvorniku i pitali da će zbog toga biti posebno motivisan...

"Izgubili smo u Zvorniku u mojoj posljednjoj utakmici prethodnog mandata, ali ovo je nešto drugo. Sigurno je da ću sve svoje kapacitete da uložim da se recanširamo Drini mada u svakom meču ja imam motiv više".

Najmlađi prvotimac Borca Vladan Danilović takođe smatra da pobjeda ne bi smjela da dođe u pitanje na banjalučkom Gradskom stadionu.
"Igramo protiv našeg najvećeg konkurenta za ulazak u Premijer ligu BiH, ali mi smo Borac i naš cilj je da osvojimo tri boda koja će nam mnogo značiti u daljem takmičenju. Želio bih da pozovem navijače da nas podrže kao i uvijek i vjerujem da pobjeda neće da izostane", izjavio je mladi Danilović.

PAROVI 10 KOLA

Subota (15.30)

Kozara - Sutjeska
Sloboda Mrkonjić Grad - Borac Šamac
Podrinje - Tekstilac
Slavija - Zvijezda 09
Sloga Doboj - Rudar Prijedor

Nedjelja (18 h)

Borac Banjaluka - Drina Zvornik

TABELA: Borac (BL) 18, Rudar Prijedor 17, Zvijezda 09 15, Tekstilac Kort 15, Podrinje 14, Drina 14, Kozara 12, Slavija 11, Sloga 11, Sloboda 11, Sutjeska 7, Borac (Š) 5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC