• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ples Tadića u Beogradu, "triler" pobeda Srbije!

Autor mondo.rs

Srbija u dramatičnom meču pobedila Austriju u Beogradu (3:2) i sa Ircima se izdvojila na vrhu tabele Grube D kvalifikacija za Mundijal 2018. Velemajstorska partija Dušana Tadića.

Veliki korak za Srbiju, "mali" i neophodan na putu ka Rusiji!

Mundijal je daleko, ali "orlovi" opet pobeđuju i plasman na Mundijal više ne deluje samo kao san. Vera u reprezentativni fudbal se polako vraća...

Srbija je u trećem kolu Grupe D pobedila na stadionu "Rajko Mitić" Austriju 3:2 (2:1) i puna samopouzdanja, motiva i želje da sa tri vezana trijumfa dočeka odlučujuću 2017. godinu odmara do 12. novembra i gostovanja u Kardifu. Dušan Tadić je opet bio motor našeg tima. Postigao je odlučujući gol, a pre njega je dva puta asistirao Aleksandru Mitroviću za vođstva 1:0 i 2:1. Strelci za goste bili su Marsel Zabicer i Marko Janko.

Nije loše ni kada se poklope rezultati, kao u Kardifu!


OSTALI REZULTATI I TABELA GRUPE D

Srbija raste kao ekipa!

I ovaj put je bilo puno propusta, pogotovo u odbrani i njenom saradnjom sa veznim redom. Uspeli su "orlovu" da se izdigne iznad teške situacije, odigraju meč za gol više i upišu velika tri boda. Defanzivno su delovali konfuzno, u pojedinim trenucima vrlo nesigurno, ostavljajući dosta prostora austrijskim napadačima Marku Arnautoviću, njegovom imenjaku Janku i Zabiceru.

U nekoliko navrata je i Vladimir Stojković "skidao" zicere. Ali, i pored velikih prilika, Austrijanci su postigli dva neregularna gola. Kod prvog je lopta upućena Janku, koji se nalazio u ofsajdu pre nego što je Stefan Mitrović "presekao" pas, dok je kod drugog, opet posle Mitrovićeve greške, Arnautović iz nedozvoljene pozicije prvi šutirao.

Napad je imao snage da nadoknadi sve nedostatke i propuste.


Dušan Tadić!

Ime fudbalera Sautemptona odjekivalo je pod svodovima stadiona Crvene zvezde. Nezaboravna partija krunisana je prelepim golom u 74. minutu, majstorijom kojom bi se pohvalili i Leo Mesi i Kristijano Ronaldo. Lucidno je prebacio Kevina Vimera, da bi kao iz topa opalio po lopti i smestio je u bliži ugao Ramazana Ezkana. Pobeda!

Navijači su bili u transu. Bio je i Tadić, s razlogom.

Jonas Erikson, švedski sudija, imao je razumevanja za radovanje reprezentativca Srbije, jer je komotno mogao da mu pokaže drugi žuti karton i put ka svlačionici.

Na najbolji način vratio se i Aleksandar Mitrović - sa dva pogotka!

Sve bolju napadačku formu potvrdila je perfektna akcija izvedena u šestom minutu. Filip Kostić je petom kod aut linije vratio loptu u sredinu ka Tadiću. Kreator "orlova" već je bio slobodan, okrenuo se ka golu, a zatim uputio pas po zemlji za najisturenijeg fudbalera. Mitrović je iz prve pogodio levi ugao!

GOLOVI:

1:0


1:1


2:1


2:2


3:2


Neshvatljivo su fudbaleri Srbije počeli da greše. Nizali su se propusti, tako da se nije mnogo čekalo na pogodak Austrije. Florija Klajn je ostavljen sam na 17-18 metara od gola "orlova", tražio je rešenje, a onda se odlučio da kroz sredinu odigra prema Janku u ofsajdu. Pomoćnik nije primetio nedozvoljnu poziciju, a kada je Mitrović presekao pas i odigrao do Zabicera već je bilo kasno. Austrija je izjednačila u 15.

Nekoliko minuta vladala je panika u redovima srpskog tima. Otklonjena je golom u 23. minutu. Luka Milivojević je odložio loptu na desnu stranu, Tadić je sada podigao, na glavu Mitroviću, a ovaj se poklonio i po drugi put zatresao mrežu.

Potpuno je nejasno kako su se čak trojica igrača Austrije našla ispred našeg golmana u 62. minutu. Jedan šut je Stojković mogao da odbrani, drugi već nije...

Ali, "orlovi" su znali u kom pravcu lete! Ka pobedi!

Srbija će 12. novembra gostovati u Velsu i tom utakmicom završiti 2016. godinu. Nažalost, Muslin neće moći da računa na Alkesandra Kolarova koji je dobio drugi žuti karton i moraće da pauzira. Sa druge strane, u tim se vraća Nemanja Matić.

SRBIJA: Stojković - Ivanović, S. Mitrović, Nastasić - Rukavina (od 90. N. Maksimović), Milivojević, Fejsa, Kolarov - Tadić, Kostić (od 65. Katai), A. Mitrović.

AUSTRIJA: Ozkan - Klajn, Dragović (od 70. Predl), Hintereger, Vimer - Baumgartlinger (od 58. Ilsanker), Alaba - Arnautović, Junuzović (od 63. Šef), Zabicer - Janko.


UŽIVO:

GOTOVO! Bodovi ostaju u Srbiji, Austrija je "pala"!

89' - Rukavina ide na odmor, na terenu je Maksimović.

88' - Prilika da rešimo utakmicu je propala. Dušan Tadić je čudo napravio uz levu aut liniju, video slobodnog Rukavinu u kaznenom prostiru na drugoj strani, lepo prebacio loptu do njega, ovaj povratnu prema Gudelju, a vezista Srbije šutira preko prečke.

- Stadion skandira Arnautoviću "Marko, Srbine". Imao je priliku, ali očajno šutirao...

80' - Glupost Kolarova i žuti karton. Nećemo ga imati u Velsu!

77' - Strelac dva gola, Aleksandar Mitrović, izlazi, a ušao je Nemanja Gudelj.

74' - GOOOOL!

Majstorija iz snova. Pas Kolarova na ivicu kaznenog prostora prema Dušanu Tadiću, koji se maestralno rešio Vimera i onda razantnim udarcem pogodio! Bravo!!!


72'
- KRIZA! Valjda ćemo izdržati...

65' - Filip Kostić izlazi, na terenu je Aleksandar Katai.

64' - Mitrović je propustio drugu priliku za het-trik!

62' - GOL!

Iz ofsajda, u kojem se našao Arnautović. Strelac je Marko Janko. Potpuno konfuzija u odbrani našeg tima sada je kažnjena, ali iz nedozvoljene pozicije. Stojković je odbranio prvi pokušaj, ali se Janko, jedan od trojice Austrijanaca ispred našeg golmana, lepo snašao.


59' - Opet se budi Srbija i izvodi drugi korner zaredom.

55' - STATIVA!

Pokušaj da se Austrijanci uhvate u ofsajdu ne da nije uspeo, već su dvojica igrača u belim dresovima ostala sama ispred Stojkovića, koji je krenuo, pa se vratio. Arnautović je leđima okrenut od gola pokušao glavom i pogodio stativu.

- Počinje drugo poluvreme, igrači su na terenu, opet.

45' - NOVA ŠANSA!

Šteta, u poslednjem minutu prvog dela imali smo šansu i za treći gol. Pogrešila je odbrana Austrije, Filip Kostić je snažno šutirao sa penala, ali je na mestu bio golman gostiju. Šteta. Napad sjajan, odbrana loša!

41' - Šta je sa našom odbranom?

Arnautović je iz mesta, u koraku, ostavio trojicu srpskih fudbalera iza sebe i opet imao dobru priliku. Ponovo pored gola. Neverovatno kako su "orlovi" ispali, pre svih Rukavina i kapiten Ivanović.

37' - Žuti za Milivojevića, posle greške Stefana Mitrovića.

- Srbi u Beču gledaju utakmicu i to izgleda ovako:



- Žuti karton za Tadića. Zaslužio ga je.

27' - PRILIKA!

"Pakovanje" Tadića za Mitrovića ovaj put nije prošlo. Jeste dodavanje, uspeo je napadač Srbije i da šutira, ali je Ozkan napustio gol, skratio ugao i odbranio.

25' - Odbrana nam je loša, baš! Marsel Zabicer je imao "jedan na jedan" sa Stojkoviće, ali naš golman brani i skida zicer.

23' - GOOOOL!

Opet Mitrović i opet Tadić! Konačno smo uspeli da prenesemo loptu na polovinu Austrije i odmah novi gol. Luka Milivojević je vukao loptu, odigrao desno ka Tadiću, a onda je usledio još jedan hirurški napad na glavu Mitrovića i sigurna realizacija.

Bravo!


21' - Po običaju... Raspadamo se na terenu, Austrija je sve opasnija i hitno mora nešto da se menja. Ako ostane ovako, primićemo sigurno još koji gol, jer je upravo Marko Janko imao novu priliku. Srbija ne može da pređe polovinu terena.

16' - GOL!

Šteta! Raspala se naša odbrana, razlog - nepoznat! Klajn je gledao kome da odigra, tražio, tražio, a rešenje mu je našao Stefan Mitrović. Defanzivac Srbije presekao je pas prema Janku (bio u ofasajdu) i samo "kao na tacni" posužio Marsela Zabicera.

Srbija je posle postignutog gola - STALA!


- Navijači Austrije u Beogradu.

austrija
Izvor: MONDO/J. Terzić


9' - PRILIKA!

Ali, za Austriju. Sve je lepo uradio Marko Arnautović, izgradio je idealnu poziciju da ugrozi Vladimira Stojkovića, ali je šutirao preko gola. Sreća!

6' - GOOOOL!

Veoma lepa kacija Srbije i pogodak! Filip Kostić je "izabcio" Dušana Tadića petom, ovaj video samog Aleksandra Mitrovića kako se ubacuje, uspeo je da doturi loptu do njega, a napadač Njukasla da je smesti u mrežu. Vrlo lepo za odličan početak.


4' - Antonio Rukavina je sjajno centrirao, a Aleksandar Mitrović u padu pokušao glavom i nije bio precizan. Bilo je to prvo uzbuđenje, a odmah i drugo...

- Počela j utakmica, napad za Srbiju...

- Iz početne postane Nastasić, Kolarov i Stefan Mitrović imaju kartone.

- Zvižuci himni Austrije. Sada se čuje "Bože pravde".

20.38 - Igrači obe selekcije izlaze na teren. Na tribinama nema puno publike.

20.27 - "Orlovi"!



20.10 - Dragović!



19.55 - Lepa vest stiže iz Kardifa za Srbiju i Austriju. Gruzija je uspela da odigra 1:1 sa Velsom. Ostaje da vidimo ko će se večeras više radovati na stadionu "Rajko Mitić".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC