• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od Vardara do Triglava nema boljeg od Edina!

Autor mondo.ba

Napadač Rome sa dva gola protiv Napolija prestigao Davora Šukera i postao najbolji strijelac u ligama Petice sa prostora bivše Jugoslavije.

Od Vardara do Triglava nema boljeg golgetera od Edina Džeke!

To je činjenično stanje nakon dva gola bh. napadača u derbiju za Romu protiv Napolija, kojim je postao najbolji ex-Yu strijelac pet najjačih evropskih liga (Španija, Engleska, Italija, Njemačka i Francuska) u istoriji.

Džeko je "dopjetom" prestigao Davora Šukera i sada na svom kontu ima 131 pogodak, dva više od legendardnog hrvatskog napadača. Nastupajući za Volfsburg u Bundesligi postigao je 66 golova, dok je u Premijeršipu u dresu Mančester sitija protivničke mreže tresao okruglo 50 puta.

IL GIGANTE

Poslije pobjede u "Derbiju sunca" protiv Napolija, navijači Rome dali su Džeki novi nadimak. Iako ga ljubitelji fudbala u BiH zovu "dijamant", italijanski simpatizeri prozvali su ga "Il Gigante" (ita. div, gigant, džin).

Nakon loše prve sezone u dresu Rome, u kojoj je na 31 nastupu postigao svega osam golova, Džeko je tekuću sezonu otvorio briljantno, pa je nakon osam odigranih kola prvi strijelac Serije A sa sedam pogodaka.

"Lično, mislim da je moj nastup bio bolji protiv Intera, ali ovo su bili moji prvi gostujući golovi ove sezone. Bila je ovo prelomna pobjeda za Romu", rekao je Džeko poslije pobjede 3:1 u Napulju.

...
Izvor: YouTube

Na trećem mjestu, iza Džeke i Šukera nalazi se Savo Milošević sa 128 pogodaka. U vrhu najboljih ex-Yu strijelaca su još tri fudbalera iz Bosne i Hercegovine: Meho Kodro (105), Vedad Ibišević (97) i Sergej Barbarez (95).

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

marko Knezović

Podaci su vam potpuno netočni za Miloševića, Kovačevića, Kodru..... Neću ni govoriti da je Džeko još daleko od najboljega, te možda nikada neće prestići Josipa Skoblara, koji je zabio 181 pogodak igrajući za Hanover 96 (30 pogodaka) i Marseille (151 pogodak). Skoblar je u sezoni 1973/74 za Marseille zabio 44 pogotka i osvojio Zlatnu loptu kao najbolji strijelac u Europi. Godinu kasnije zabio je 42 pogotka i bio drugi u Europi. ouvert

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC