• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama u "Pioniru": Zvezda slomila Igokeu!

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Danilo Šibalić odigrao je simultanku u Beogradu, ali su crveno-bijeli uspjeli da se izvuku iz neprijatne situacije između tri velika ispita u Evroligi.

 Drama u "Pioniru": Zvezda slomila Igokeu! Izvor: MN PRESS

Iskusni KLS igrač sa solidnim iskustvom i u inostranstvu, Danilo Šibalić, spustio je 27 poena i pet trojki i obruč Crvene zvezde pred oko 2.500 gledalaca u "Pioniru", ali njegova partija sezone nije bila dovoljna za četvrtu pobjedu Igokee nad crveno-bijelima u Beogradu u šest ABA sezona.

U "pauzi" između tri evroligaška iskušenja, crveno-bijeli su na jedvdite jade, uprkos očajnom šutu za tri poena i nekim nerezonskim potezima u završnici, uspjeli da ostanu stoprocentni i poslije 6. kola regionalnog prvenstva.

Crvena zvezda - Igokea 68:66 (21:12, 19:17, 7:20, 21:17).

Izvor: MONDO

Šampion Srbije samo 48 sati ranije, u Istanbulu, odigrao je pakleno tešku utakmicu sa Galatasarajom i pobijedio u egal završnici, kakvu je odigrao i večeras u duelu sa, za Zvezdu, jednim od najneugodnijih rivala u regionu, koji je u tri od prethodnih pet gostovanja na Paliluli pobjeđivao.

I ovog puta bili su momci Dragana Bajića blizu podvigu koji su na istom mjestu postigli prošle sezone (81:87), ali im je za to bio potreban još jedan "Šibalić", za kojeg crveno-bijeli nisu imali rješenja, sve dok sam Bajić u finišu nije insistirao da se igra samo i isključivo na raspoloženog strijelca u napadu.

Takav pristup olakšao je posao umornim i prilično dekoncentrisanim crveno-bijelima, kojima utakmica na jednu loptu nije bila potrebna pred ulazak u nedjelju u kojoj će Barselona prvo gostovati u Beogradu (srijeda), a onda ekipa krenuti u Atinu na meč sa Panatinaikosom (petak).

No, poslije najgore četvrtine ove sezone sa svega sedam ubačenih poena, 20 primljenih i serije od šest i po minuta bez ikakvog koša, zvezdaši nisu mogli da se nadaju lako osvojenim bodovima, iako su odlično počeli meč i sve do sredine druge četvrtine lako kažnjavali solidnu, ali nepreciznu igru gostiju u napadu.

Dodatne probleme za Radonjića, koji je svakako želio do pobjede da stigne maksimalnom štednjom najvažnijih igrača, otežao je i Ognjen Kuzmić, koji je rano zaradio tri, a već u trećoj četvrtini i četiri lične greške, pa je na parketu proveo nepunih 15 minuta i to je neminovno poremetilo Zvezdine ustaljene rotacije i dovodilo do alternativnih petorki.

U namjeri da poštedi i istrošenog Stefana Jovića, Radonjić je večeras koristio povremeno i preciznog Čarlsa Dženkinsa na pleju, a ovaj igrač postigao je koš utakmice uz zvuk sirene za kraj prvog poluvremena, čime je svom timu vratio dvocifrenu prednost pred nastavak meča.

...
Izvor: YouTube

I ove večeri, pokazalo se da igra sa mladim Nikolom Rebićem na "pleju" nije nešto što uliva povjerenje, i upravo su to bili trenuci u kojima su Aleksandrovčani uspijevali da stignu do lakih poena iz kontri i otvorenih šuteva, koje je mahom uzimao i pogađao Šibalić (3/5 za dva, 5/11 za tri).

Da su ga bar malo poštedjeli, iako ga je skoro sve polazilo od ruke, možda bi gosti u penal završnici potražili i pronašli još neko rješenje osim smirene desne ruke krilnog centra Šibalića, na kojem je Radonjić promijenio nekoliko čuvara ne bi li ga na kraju zaustavio.

Utakmica je počela je na vrijeme, u 21 čas, iako je pola sata prije toga bio polomljen jedan od obruča u "Pioniru", kada je jedan od košarkaša Igokee toliko snažno zakucao da mu je obruč ostao u rukama.

Ovakvih scena bilo je i ranije u "Pioniru", doduše ne često, tako da je "služba održavanja" popularne beogradske hale bila spremna za brzu reakciju, poslije koje je omogućeno ekipama da odigraju susret u koji su crveno-bijeli ušli sa pet pobjeda, a gosti sa tri pobjede i dva poraza.



Igokea je jedan od najtežih rivala za Crvenu zvezdu, i generalno, a i u Beogradu gdje je skor između dva tima sada 3:3.

Između mečeva sa Galatom i Igokeom, doduše nezvanično, moglo je da se pročita da je beogradski tim angažovao svježe otpuštenog NBA plejmejkera, Nejta Voltersa, koji nije prošao u Denver Nagetsima. Pretpostavka je da će Radonjić poslije utakmice imati šta da kaže na tu temu.

Poslije svega, Radonjić bi trebalo da bude zadovoljan novim bodovima i činjenicom da su oni osvojeni uz 11 Jovićevih minuta na parketu, kao i da se u ovom malom košarkaškom maratonu za ekipu sa Malog Kalemegdana niko nije povrijedio.



TOK MEČA:

68:66 - Nisu uspjeli gosti da postignu trojku za pobjedu, odigrali su akciju koja je Šibalića dovela i situaciju da se "diže" za trojku iz okreta, van balansa, iz ugla terena - i da je pogodio, ne bi se važilo jer je vrijeme već bilo isteklo!

68:66 - Na četiri sekunde prije kraja uspjeli su gosti da fauliraju Gudurića, koji je ubacio jedno slobodno bacanje. Igokea ima lopta ispod svog obruča i četiri sekunde da izbori produžetak ili pobjedu.

67:66 - Crveno-bijeli su pustili Šibalića da "izdribla" loptu i faulirali ga prije šuta na osam sekundi prije kraja. Prva Igokeina opcija u napadu ubacila je oba penala, za 27 poena.

67:64 - Gledamo penal završnicu. Gudurić je pogodio oba penala na 13 sekundi prije kraja.

65:64 - Jedan penal pogodio je Bjelica poslije brzog napada Igokee, koja potom nije uspjela da stigne do šuta prije faula Simonovića nad Šibalićem - pogodio je dva penala za poen razlike na 14 sekundi do kraja. Opet tajm-aut Radonjića, Šibalić ima 25 poena.

64:62 - "Šibala, Šibala, kreni ovdje, otvori mi ovdje i daj trojku". Probao je Šibalić da ispuni treneru želju poslije tajm-auta ali je promašio iz ugla, na šta se Crvena zvezda nadovezala sa dva promašaja u jednom napadu i to je moralo biti kažnjeno - Šibalić se ispravio dvojkom za 23. poen i "minus 2" na 25 sekundi prije kraja. Sada je morao Radonjić da traži minut odmora.

64:60 - Gudurić! Zvezda ni ovog puta nije pogodila trojku, ali je Gudurić uzeo važan skok u napadu, pogodio, bio fauliran i imaće dodatno slobodno bacanje kada Bajić bude saopštio igračima kako da odigraju završnicu utakmice. Ubacio je i dodatno slobodno bacanje.

61:60 - Poena iz igre nema, ali ima sa penala: Dangubić 1+1, Šibalić 1+1, na minut i po do kraja i dalje je poen razlike.

59:58 - Bjelica je prvo leđima izbacio Mićovića iz igre, natjeravši ga na peti faul, a onda pogodio oba slobodna bacanja za tri razlike, međutim Robinson je na drugoj strani, iako ga nije išlo u većem periodu meča, lagano riješio 1 na 1 i smanjio na poen razlike na 2:15 do kraja.

57:55 - Na promašaj Šibalića, Dženkins je bacio NFL pas ka Simonoviću koji je bio u ofsajdu i lagano poentirao. Ušli smo u posljednja tri minuta.

55:55 - 19. poen Šibalića, koji pogađa iz svih uglova. Simonović je na drugoj strani promašio otvorenu trojku, Zvezda šutira 4/18 za tri.

55:53 - Serija promašaja na obje strane. Pogodio je samo Simonović i to s penala nakon što je fauliran kod šuta za tri poena (2/3). Rezultat poslije šest minuta igre u četvrtoj dionici je 8:4 za crveno-bijele.

53:53 - Bjelica, trojka! On je prvi u crveno-bijelom sa dvocifrenim brojem poena, međutim Albijanić je odradio još jednom dobru leđnu tehniku u reketu Zvezde i poentirao za izjednačenje.

50:51 - Gudurić ne pogađa trojku, Albijanić pogađa dvojku, vodi Igokea na 6:51 do kraja.

49:49 - Ako Igokea bude izgubila meč na kraju, dobrim dijelom to će biti i zbog slobodnih bacanja - 8/16 za sada.

Treća dionica: Najlošija četvrtina Crvene zvezde ove sezone, Umor je svakako faktor, ali i dekoncentracija.

47:49 - Šibalić! Peta trojka. Ovu dionicu Igokea je dobila rezultatom 7:20, Zvezda šest i po minuta bez poena na startu treće četvrtine.

44:46 - Rebić je pod pritiskom izgubio loptu, Pašajlić ostavio iza leđa, Albijanić "prikucao" za prvo izjednačenje od 2:2. Na sve se nadovezao i Gudurić novom izgubljenom loptom, što je penalima na drugoj strani kaznio Robinson.

44:42 - Šibalić! Četvrta trojka raspoloženog šutera. Igokea je na "minus 2".

42:37 - Gudurić za Kuzmića, Kuzmić zakucava, koš Zvezde poslije šest i po minuta igre u trećoj četvrtini. Već u narednom napadu, Kuzmić je napravio četvrtu ličnu grešku i morao je na klupu. Bjelica igra više nego što je možda Radonjić planirao.

40:37 - Skoro četiri minuta igre u trećoj četvrtini, a Zvezda nije dala koš. Nema ko nije probao i promašio. Serijom 0:8, Igokea je prišla najbliže favoritu od rezultata 2:2 na početku meča i natjerala Radonjića na tajm-aut.

Druga četvrtina: Dženkins 3/3 za dva, 1/1 za tri. Šibalić 11 poena, 3/6 za tri.

40:29 - KAKVA TROJKA DŽENKINSA! Izbacio je Amerikanac loptu par desetinki prije isteka druge četvrtine i pogodio "bez koske", što je oduševilo publiku. Sudije su pregledale snimak, sve je bilo čisto. Zvezda je malo stala u finišu poluvremena, ali je Dženkins pogodio i četvrti šut na utakmici za 11 razlike.

34:28 - Šibalić! Treća trojka!

34:25 - Na dva minuta do kraja druge četvrtine, poslije izgubljene lopte Mitrovića, trener gostiju zatražio je tajm-aut i saopštio igračima šta želi prije odlaska na odmor. U "Pioniru" mlaka atmosfera.

34:24 - Zvezda nije stala ni na početku druge četvrtine, ali je razlika u tome što je Igokea počela da pogađa šuteve koje nije prije toga. Šibalić igra dobar meč i ima već osam poena, a Kuzmić već tri penala.

Prva četvrtina: Zvezda je ubacila devet od 11 šuteva za dva poena.

21:12 - Šibalić je ubacio i dvojku za "minus 7" u jednom trenutku na šta je odgovorio Dobrić na pas Bjelice, a trojka Simonovića uz sirenu za kraj četvrtine nije "ušla".

19:8 - Ulazi Simonović, publika je na nogama. "Simone, Simone" ori se halom. Zašto? Krilni košarkaš Crvene zvezde odigrao je partiju karijere u petak, ubacio 23 poena Galatasaraju, započeo preokret poslije "tmurne" prve četvrtine i za to bio nagrađen titulom MVP kola Evrolige.

19:6 - Dženkins šutira 3/3 iz igre, Šibalić je potom ubacio prvu trojku za goste čim je ušao u igru, a Mitrović brzim poenima razbio pokušaj zone Bajićevog tima.

13:3 - Albijanić je pogodio jedno slobodno bacanje. Kuzmić i Lazić već imaju po dva penala.

13:2 - Igokea nije tajm-autom zaustavila seriju domaćina - kapiten Mitrović pogodio je za 11 razlike, na 5:20 do kraja prve dionice.

11:2 - Bajić je morao da zatraži tajm-aut poslije pada plavo-bijelih na osam poena zaostatka već poslije četiri minuta utakmice. Ništa do tada nisu mogli da pogode gosti, iako im napadi nisu bili besmisleni i rastrzani.

6:2 - Aplauz podrške domaćima poslije dva napada završena greškama. Igokea ne gubi toliko lopti, koliko promašuje, što je na ulasku u 4. minut kaznio Dženkis dugom dvojkom.



21.00 - Utakmica je počela na vrijeme! U praznjikavoj dvorani i ovog puta okupili su se samo najlojalniji navijači crveno-bijelih, njih oko 1.500 do 2.000, koji ne biraju rivale i takmičenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC