• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Finale sezone u Londonu: Novak i 23-0 grupa!

Autor mondo.rs

Marej je žreban kao "Broj 1", a Đoković sa druge pozicije dobio rivale koji ga nikada do sada nisu pobedili.

Grupa Džon Mekinro:

(1) Endi Marej
(3) Sten Vavrinka
(5) Kei Nišikori
(7) Marin Čilić

Grupa Ivan Lendl:

(2) Novak Đoković
(4) Miloš Raonić
(6) Gael Monfis
(8) Dominik Tim

Alternative u slučaju povreda ili odustajanja su Tomaš Berdih i David Gofan.

Žrebom u Londonu, po jutros objavljenoj ATP listi na kojoj je novi "Broj 1" Endi Marej, četvorostruki uzastopni, a petostruki šampiona ATP finala sezone Novak Đoković dobio je protivnike u Grupi Ivan Lendl protiv koji nema poraz.

Odnosno, ima skor 23-0.

U "O2 areni" kapaiceta 17.500 gledalaca od naredne nedelje, 13. novembra, počeće borbe na poslednjem turniru sezone koji ove godine ima nagradni fond od sedam miliona dolara i na kom će osam najboljih tenisera u 2016. godini pokušati da se izbore za vredan trofej, milionsku nagradu i 1.500 ATP poena kojih petu godinu zaredom brani Đoković.

Da se zbog problema sa povredama nije povukao do 2017, Rafael Nadal zauzeo bi mesto među osam finalista sezone, ali je umesto njega "upao" devetoplairani u ATP trci, Austrijanac Tim.

Zapravo, naš teniser jedini je od onih koji učestvuju uspeo da osvoji nekadašnji Masters kup. Svima ostalima, pa i novom prvom teniseru sveta Mareju, uspeh u Londonu u nedelju bio bi prvi u karijeri.

Podsećamo, Rodžer Federer i dalje je najtrofejniji sa šest trijumfa, Đoković, Pit Sampras i Ivan Lendl imaju pet, Ilie Nastase četiri, Boris Beker i Džon Mekinro tri, Bjern Borg i Lejton Hjuit dve.

Đoković protiv Raonića ima 7-0, Monfisa 13-0 i Tima 3-0, međutim forma najboljeg srpskog sportiste svih vremena još od prošlog proleća nije takva da on slovi za nepobedivog što su u međuvremenu dokazali Sem Kveri, Huan Martin Del Potro, Roberto Bautista Ahut i Marin Čilić, a trojica od njih četvorice uspevali su po prvi put u karijeri da pobede jutros smenjenog "Broja 1".

Prvi meč na turniru, u nedelju u 15 časova, odigraće (2) Đoković i (8) Tim, a uveče od 21 čas sastaju se (4) Raonić i (6) Monfis.

Alternative će dobiti nagradu od 95.000 dolara, a učesnici od 167.000.

Potom, svaka pobeda u grupi vredeće 167.000 dolara i 200 ATP bodova. Finalista će dobiti još 510.000 i 400 bodova na zarađeno u grupi, a šampion 1.560.000 dolara i 900 bodova na zarađeno u grupi.

Drugim rečima, šampion koji bez poraza proše grupu može u 2017. da ponese 2.280.000 dolara i 1.500 bodova, što je gotovo u rangu trijumfa na gren slem turniru.

Posle dugo vremena, naš legendarni teniser Nenad Zimonjić neće se naći na zatvaranju sezone, a u konkurenciji parova ovako su žrebani timovi:

Grupa Fleming/Mekinro:

Henri Kontinen/Džon Pirs
Raven Klasen/Radžev Ram
Felisijano Lopez/Mark Lopez
Pjer-Juz Erber/Nikola Mau

Grupa Edberg/Žarid:

Džejmi Marej/Bruno Soareš
Bob Brajan/Majk Brajan
Trit Uj/Maks Mirnji
Ivan Dodig/Marselo Melo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC