• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea opet pala u finišu...

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee upisali su peti poraz ove sezone u ABA ligi. U Laktašima ih je nadigrao Mega Leks u devetom kolu ABA lige - 64:67 (11:20, 12:11, 22:22, 19:14).

 Igokea opet pala u finišu... Izvor: MONDO/Nemanja Babić

Igokea je upisala peti poraz ove sezone, četvrti u Laktašima.

Bolji od prvaka Bosne i Hercegovine bio je Mega Leks - 64:67 (11:20, 12:11, 22:22, 19:14), koji je u Laktaše stigao poprilično oslabljen zbog povreda Radoslava Spasojevića, Stefana Glogovca, Ognjena Čarapića i Marka Tejića.

Međutim, kao i na mečevima protiv Crvene zvezde, odnosno podgoričke Budućnosti, "igosi" su položili oružje u samom finišu dvoboja.

Ovog puta ključni akter trijumfa gostiju iz Sremske Mitrovice bio je Ognjen Jaramaz i sa dvije vezae trojke "prelomio" utakmicu omogućivši Megi prvu gostujući pobjedu u ovoj sezoni regionalnog takmičenja.

Kapiten Aleksandrovčana Vuk Radivojević bio je najefikasniji sa 18 koševa, Džejms Robinson je upisao 12 poena, ali mu je u odlučujućim momentima zadrhtala ruka, Robert Rikić je uknjižio 10 i to su jedini "dvocifreni" domaći košarkaši na večerašnjoj utakmici.

Na drugoj strani, kod izabranika Dejana Milojevića, Rade Zagorac je bio prvi košgeter sa 18 koševa, Jovan Novak je postigao 13, a junak meča Ognjen Jaramaz "samo" devet pogodaka, ali onda kad je bilo najpotrebnije.

Šampion Bosne i Hercegovine je uprkos porazu zadržao šestu poziciju sa omjerom od četiri pobjede i pet poraza, dok su košarkaši Mege ostvarili tri trijumfa i nalaze se na mjestu ispod.

Igokea i Mega Leks do sada su se u ABA ligi sastajali sedam puta, a Aleksandrovčani su ostvarili četiri pobjede i tri poraza.

PAROVI I REZULTATI 9. KOLO:

Igokea - Mega 64:67

subota:

Karpoš Sokoli - Budućnost (17h)
Partizan - Cedevita (21h)

nedelja:

Krka - MZT (12h)
Olimpija - FMP (19h)
Morna - Zadar (21h)
Cibona - Crvena zvezda mts (21h)

TABELA: Crvena zvezda 8-0, Budućnost 8-0, Cibona 6-2, Partizan 6-2, Cedevita 5-3, Igokea 4-5, Mega Leks 3-6, FMP 3-5, Krka 4-3, Zadar 3-5, Mornar 2-6, MZT 2-6, Olimpija 2-5, Karpoš Sokoli 0-8

PRVA ČETVRTINA (11:20)

Igokea je loše ušla u utakmicu i gosti su pogocima Alfa Kabe, Jovana Novaka, Radeta Zagorca u prva tri minuta poveli sa 0:6. Prve poene na utakmici za Aleksandrovčane postigao je Draško Albijanić tek poslije više od četiri minuta.

Albijanić je u narednom napadu postigao je i prve koševe za igre, ali je uslijedilo "brutalno" zakucavanje francuskog košekaša Kabe za 4:10, a potom i šut sa distance Radeta Zagorca za "plus devet" gostiju (4:12).

Novak je trojkom odveo Megu na dvocifrenu prednost uz žestoku gestilaciju i ljutnju trenera "igosa" Bajića, ali je u narednom napadu uzvratio Strahinja Mićović uz poene i promašeno slobodno bacanje.
Druga trojka Mege, pogodio je Zagorac i odveo goste na "plus 12" (18:6).

Miroslav Pašajlić je u finišu prvog perioda ukrao prvu loptu i poentirao iz kotranapada, ali je Radovan Đoković sa zvukom sirene na isteku napada pogodio za 20:9.

Vuk radivojević je iz slobodnih bacanja smanjio, a onda i promašio sa svoje polovine trojku za kraj prvog kvartala - 11:20.

U prvoj četvrtini Albijanić je kod Igokee bio najefikasniji sa četiri poena, kod Mege su po pogodak više postigli Kaba i Novak.

DRUGA ČETVRTINA (12:11)

Tri minuta u drugom periodu nijedna ekipa nije postigla pogotke, a "mučenje" je prekinuo Blaž Mahkovič lijepim horogom pa je strateg predstavnika Srbije Dejan Milojević pozvao minut odmora.

Ipak, savjeti trenera nisu rezultirali poenima gostiju, ali jeste pogodio Strahinja Mićović (15:20), da bi potom zbog odlične odbrane domaćina neprecizni ponovo bili gosti u napadu, što je opet natjeralo Milojevića na tajm-aut.

Novak je prekinuo trojkom crne minute Mege, a potom i Zagorac je pogodio izvan 6.75 i gosti su vratili dvocifrenu prednost - +11 (15:26).

Mahkovič je ponovo uspio da poentira i uz dodatno slobodno bacanje je vratio na "minus osam", da bi Danilo Šibalić praktično na isteku prvog poluvremena pogodio prvu trojku Igokee u prvih 20 minuta (23:31).

Mićović sa šest i Mahkovič sa pet koševa su najbolji u domaćem timu, dok je u gostujućem taboru prvo ime Zagorac sa devet pogodaka.


TREĆA ČETVRTINA (22:22)

Danilo Šibalić, potom Vuk Radivojević i Robert Rikić uspjeli su da smanje vođstvo gostiju iz Sremske Mitrovice na četiri razlike, uzvratio je Zagorac, ali je potom Džejms Robinson pogodio prve poene, a ubrzo i asistirao Radivojeviću za prvu trojku kojom su "igosi" došli do prve prednosti na utakmici tek u 25. minutu - 37:35.

Izvan 7.65 uzvratio je i Kostja Mušidi, ali opet je pogodio za dva Robinson, a potom i Rikić (41:40).
Nastavljena je rezultatska klackalica do posljednjeg minuta trećeg perioda, kada je Đoković trojkom iz ćoška ponovo vratio prednost gostima na "plus pet", pa je Bajić bio primoran da pozove minut odmora.

Do ulaska u odlučujućih 10 minuta Mićović je poslije ofanzivnog skoka promašio "zicer", što je kaznio Glogovac devetom trojkom za Megu (45:53).

Radivojević i RIkić sa po 10 poena predvode Igokeu, dok je kod gostiju dvojac Zagorac/Novak uknjižio po tri koša više.


ČETVRTA ČETVRTINA (19:14)

"Igosi" su u početku odlučujućeg perioda brzo se vratili rezultatski u meč zahvaljujući preciznošću Mićovića i Radivojevića sa linije slobodnih bacanja, ali je uzvratio sa zvukom sirene preko ruke Radivojevića Ognjen Jaramaz - 52:58.

Imali su gosti priliku i za lagane poene i kad ih nisu iskoristili uzvratio je Robinson za "minus četiri", a potom i trojkom smanjio na samo pogodak razlike (57:58).

Nakon "egala" (59:59), uslijedilo je nekoliko nepreciznih napada na obje strane, koje je prekinuo Jaramaz trojkom, ali je poslije ofanzivnog skoka smanjio Albijanić (61:62). Gledaćemo neizvjesnu završnicu u posljendjih 60 sekundi, nema nikakve dileme.

Jaramaz je novom trojkom odveo Megu na pristojnijih četiri koša prednosti pa je morao ponovo da reaguje Bajić.

Robinson je solirao i bespotrebno iz teške situacije promašio, ali se ni u dugom napadu Megi isteklo vrijeme, Šibalić je promašio trojku na 10 sekundi do kraja za smanjenje rezultata na "minus jedan" i Igokea je zakoračila u novi poraz.

Peti ove sezone....


Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bl

Sport je sport i zasto politiku mjesati u sve. Mali pad, naprijed Igosi!

Rodjo

Ocajna kosarka..

Trebinje

Nista cudno, pa mora baja da vraca uslugu za proslu sezonu..

BL

Dace bog da se ugasi ovaj mutant kvazi biznismena

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC