• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mitrogol" doneo bod Srbiji u Kardifu!

Autor mondo.rs

Aleksandar Mitrović u 86. minutu poremetio planove Velšanima koji su bili na pragu prve pobede protiv Srbije. Vodili su skoro sat vremena golom Gereta Bejla, ali je "Mitrogol" svojim trećim golom u kvalifikacijama doneo veliki bod!

Grešili smo u odbrani protiv Irske i osvojili bod.

Grešili smo u odbrani protiv Austrije, ali postigli pogodak više i pobedili.

Grešili smo u odbrani i protiv Velsa – i imali mnogo sreće da ne budemo poraženi!

Fudbaleri Srbije se iz Kardifa vraćaju sa bodom koji je "veliki kao kuća" iako su gotovo sat vremena gubili od Velšana i nisu pružili naročito blistavu partiju pred protivničkim golom.

Aleksandar Mitrović je u 86. minutu ipak uspeo da poništi veliku grešku Matije Nastasića iz 30. minuta, kada je domaće u vođstvo doveo Geret Bejl, a isti igrač je samo 60 sekundi pre nego što je "Mitrogol" šokirao Velšane pogodio stativu gola Vladimira Stojkovića.

To znači da se naša dobra tradicija u međusobnim duelima protiv Velsa nastavila i nakon 12. okršaja, pa će ova reprezentacija morati da sačeka neki novi meč kako bi nas pobedila.

Ovi momci imaju karakter, a to su definitivno pokazali na današnjoj utakmici.

VELS - SRBIJA 1:1 (1:0)

Plan Krisa Kolmana da se igra u potpunosti umrtvi nakon pogotka Gereta Bejla u 30. minutu bio je na putu da se pokaže kao dobar. Tempa nije bilo, nakon svakog našeg iole ozbiljnijeg naleta njegovi igrači padali su na zemlju i tako na kratko "ubijali" momentum "orlova.

Njegov tim ni do tog pogotka u 30. minutu nije igrao naročito sjajno. Štaviše, moglo bi da se kaže da je Srbija u tom delu igre bila bolja, imala inicijativu, pokušavala preko Branislava Ivanovića, Dušana Tadića i Filipa Kostića, ali sve je to palo u vodu kada je Robson-Kanu "opljačkao" nesigurnog Matiju Nastasića koji je oklevao da izbaci loptu...


Usledio je brz pas za Bejla, a onda i rutinski pogodak, jako, po sredini gola.

Ispostaviće se - to je bila i jedina greška naše odbrane koja je, na kraju krajeva, ostavila dobar utisak i dobro izlazila na kraj sa svim igračima u završnici.

Pad u igri bio je očekivan i "orlovi" nisu bili ni blizu svog izdanja iz prvih pola sata igre.

U međuvremenu, "zaoštrio" se Vels koji je često faulirao naše igrače. Dušan Tadić je "prebijen". Ne samo da je zadobio razbijen nos, nego je trpeo udarce i po nogama, pa će se sutra probuditi u modricama, ali srećan zbog osvojenog boda.

Bejl je pripretio iz slobodnog udarca u nastavku, a naši napadi uglavnom su se završavali bez završnog udarca: bile bi to loše lopte ka napadačima, brze, prejake, golmanu u ruke.

Srbija je možda oštećena i za jedanaesterac u 70. minutu kada je nakon "loba" Nemanje Matića - rukom loptu odneo Džo Alen, ali sudija ništa nije pokazao. To je dodatno demoralisalo naše, a tačku na kraj mogao je da stavi Geret Bejl, koji je na ovom meču imao "free role", bilo ga je svuda, ali je zatresao samo stativu već savladanog Stojkovića.


Teško da je iko u tom trenutku pomislio da Srbija ima snage za izjednačenje, ali je imala.

Posle kombinacije Luke Milivojevića i Antonija Rukavine - naš bek je konačno poslao upotrebljivu loptu, a Aleksandar Mitrović se bacio na nju posle rvanja i povlačenja sa Česterom, i savladao Henesija za eksploziju oduševljenja na našoj klupi.

Njegov treći gol u ovim kvalifikacijama!

Posle četiri kola Srbija je drugoplasirana u grupi "D" sa 8 bodova. Ispred je Republika Irska sa 10, a Vels ima 6. Austrija ima svega 4, a slede Gruzija sa 2 i Moldavija sa 1 bodom.

VELS: Henesi – Ganter, Čester, Vilijams, Tejlor – Ledli, Alen – Remzi, Bejl - Vouks i Robson-Kanu (od 68. Lorens).

SRBIJA: Stojković – Ivanović, Maksimović, Nastasić – Rukavina, Matić, Milivojević, Obradović – Kostić (od 70. Katai), Tadić i Mitrović (od 88. Gudelj).


N A J A V A

Srbija želi nastavak dobrih rezultata u Kardifu, a Vels želi "osvetu".

I u najavi utakmice je selektor Kris Kolman kazao da je pobeda Srbije (6:1) protiv Velsa jedan od najvećih poraza u njegovoj, ali i karijerama njegovih fudbalera, i da je nakon tog novosadskog duela ostao "ožiljak" koji večeras u Kardifu žele da izleče.

U četvrtom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, na stadionu Kardifa, aktuelan je rezultat:

VELS - SRBIJA 1:1 (1:0)

Srbija je oslabljena neigranjem Aleksandra Kolarova (suspenzija), dok zbog povreda nema Jagoša Vukovića i Ljubomira Fejse, dok Velšanima nedostaju Ben Dejvis i Džejms Kolins, ali se vraća Aron Remzi. Tradicija je na strani naše reprezentacije, na koju je Muslin rekao da se ne oslanja, pošto u 11 susreta Srbija ima 8 pobeda i 3 remija.

Kris Kolman je promenio formaciju i počeće se četiri defanzivca u poslednjoj liniji, umesto kako je do sada igrao sa tri, pa ostaje da se vidi da li je u pitanju 4-2-2-2, sa Vouksom i Robsonom-Kanuom kao isturenima, ili je u pitanju 4-3-3.

Iznenađenje i u našem sastavu, ni Mladenović ni Tošić - nego Ivan Obradović.

Meč sudi španski sudija Alberto Undijano Maljenko.

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ! 1:1!

90' -
Žuti kartoni za Aleksandra Kataija i Ešlija Vilijamsa. Katai propušta naredni meč. Još tri minuta.

88' -
Gužva nakon koje Stojković dobija žuti. Mitrović izlazi, menja ga Gudelj. Katai će biti napadač.

86' - GOOOOOOOOL! ALEKSANDAR MITROVIĆ! 1:1!

Samo šezdeset sekundi nakon što je Geret Bejl imao šansu da reši utakmicu - na drugoj strani najbolja šansa za Srbiju i odmah gol. Kombinovali su Luka Milivojević i Antonio Rukavina na desnoj strani, a naš bek je konačno poslao upotrebljivu loptu u kazneni prostor.

Rvao se tamo "Mitrogol" sa defanzivcima, uspeo da zahvati loptu glavom i savladao je Henesija! BRAVO!

85' -
Geret Bejl pogađa stativu nakon dobrog napada Arona Remzija. Sreća, Stojković je već bio savladan, lopta je išla na dalju stativu...

81'
- Konačno nešto. Rukavina oštro sa desne strane, ali Mitrović nije na vreme krenuo...

79' -
Utakmica je potpuno umrtvljena, ništa naročito se ne dešava, ne nazire se naš gol.

70' -
Džo Alen igra rukom u svom kaznenom prostoru, sudija to ne vidi... Katai umesto Kostića.

68'
- Izlazi Robson-Kanu, a ulazi Tom Lorens. Posle "stotog" faula nad Tadićem "požuteo" je Ledli.

66'
- Konačno jedan obećavajući napad, ali centaršut Filipa Kostića ide Henesiju u ruke.

60' -
Prenemaganje Robsona-Kanua je trajalo tri-četiri minuta, jedva je izašao iz igre, kada je ona potpuno umrtvljena, a sekund po njenom nastavku tražio je od sudije dozvolu da se vrati na teren.

53'
- Još uvek krvari nos Dušana Tadića... A, sada dobija i po nogama. Žuti karton Alen.

50' - UF!

Snažno šutira Geret Bejl iz slobodnog udarca sa 25 metara, dugo je putovala lopta, a na kraju Vladimir Stojković "boksuje" dalje od sebe....

45+1'
- Faul Matije Nastasića nad Remzijem zbog kog dobija žuti karton, a to znači i suspenziju za naredni duel. To je bilo i sve što smo videli u prvom delu igre.


45' - Strašan udarac Nemanje Matića, lako je prevario Remzija, ali brani Henesi.

41' - Dušan Tadić se vratio na teren i nastaviće meč.

35' -
Tadić iz slobodnog udarca umalo pronalazi Nikolu Maksimovića na daljoj stativi. Dobra šansa. Žuti karton za Gereta Bejla, zbog prigovora, na travi je ostao Dušan Tadić kome je Nil Tejlor razbio nos - KOPAČKOM... A Velšani su protestovali jer je sudija svirao faul.

33' -
Očekivano, Vels je zaigrao još bolje, pa je Geret Bejl sa leve strane lepo pogodio Robsona-Kanua, ali on šutira pored desne stative. Srećom...

30' - GOL! VODI VELS! GERET BEJL! 1:0!

Srbija je bila ravnopravna, ako ne i bolja u prvih pola sata, ali velika greška Matije Nastasića, kada mu je loptu oduzeo Robson-Kanu, tri sekunde kasnije pretvorila se u gol Gereta Bejla.

Najbolji fudbaler Velsa je dobio loptu na ivicu kaznenog prostora, namestio se na levu nogu, i snažnim udarcem savladao Vladimira Stojkovića. Lopta je prošla Branislavu Ivanoviću kroz noge, a ispod našeg golmana - po sred gola.

Velika šteta!

27' - Šutira Filip Kostić sa 25 metara, ali vrlo loše. 

25' -
Srbija bolja u ovim trenucima, Dušan Tadić je dobio loptu u kaznenom, lažnjakom lako izbacio Džoa Ledlija, alinjegov snažan udarac pogađa Ešlija Vilijamsa u glavu.

23' -
Džo Alen gubi loptu, "pljačka" ga Nemanja Matić, lopta dolazi do Kostića koji je požurio i pokušao da sam zadrži akciju, a imao je još dvojicu igrača kao podršku.

17' - ŠANSA!

Branislav Ivanović sjajno šutira glavom nakon kornera Filipa Kostića, ali Nil Tejlor izbacuje loptu sa gol linije. Fantastično se izborio sa čuvarima, bilo je tu mnogo povlačenja, sjajno je i šutirao i da Tejlora nije bilo na drugoj stativi - to bi bio gol.

16' -
"Ulovio" je Dušan Tadić grešku Arona Remzija, a onda je u trk krenuo Filip Kostić, međutim taman pred udarac u okvir gola zaustavlja ga Kris Ganter.

12'
- Proba i Aron Remzi, ali odlično uklizava Luka Milivojević. 

10' - Prvi pokušaj na meču, Garet Bejl. "Okrenuo se" oko Nikole Maksimovića, namestio se na desnu nogu na ivici kaznenog prostora, ali je šutirao visoko preko gola. Nije bilo opasnosti.

5'
- Po korner za obe reprezentacije, ali bez šansi nakon njih.

1'
- Meč je počeo!

- Tu je i koreografija navijača Velsa u znaku "cveta maka" kojom su obeležili "Dan sećanja".

- Intoniraju se himne, početak utakmice vrlo brzo.

- Ivan Obradović је ove sezone odigrao samo 45 minuta, u meču belgijskog Kupa.

- Naši fudbaleri su izašli da provere teren...

- Pročitajte i našu najavu u kojoj smo apostrofirali "šest ključnih tačaka".

- Stadion u Kardifu prima 33.280 gledalaca. I rasprodat je.

- Džo Ledli je potpisivao autograme... A, ima i naših navijača.

- Reprezentacija Velsa će u ovom meču nositi "crni flor" kako bi obeležila "Dan sećanja".

- Ovako je trenutna situacija ispred stadiona u Kardifu...

Izvor: MONDO



- Srbija i Vels su se do sada sastale 11 puta, a mi ne znamo za poraz - 8 pobeda, 3 remija.

- Meč se igra u Kardifu u kome je danas temperatura oko 10 stepeni Celzijusa.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Republic Of Srpska

Mitro's on fire

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC