• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS Grčke: Bosanci, izvinite

Autor mondo.ba

Fudbalski savez Grčke uputio je izvinjenje FS Bosne i Hercegovine zbog neprihvatljivih parola sa fašističkim sadržajem tokom sinoćnje utakmice u Atini u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine u Rusiji.

  U saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu, Grci su apsolutno i nedvosmisleno osudili parole sa fašističkim sadržajem koje su istaknute iza golmana "zmajeva" Asmira Begovića, ali i zvižduke nacionalnoj himni BiH.

"Takvi postupci negiraju fer-plej, ubijaju sportski duh fudbala i grčkog gostoprimstva. Takve akcije uradile su marginalizovane manjine koje su svojim ponašanjem nanijele veliku štetu ogromnoj većini grčkih navijača. Zbog toga se osjećamo dužni da uputimo izvinjenje ljudima iz Fudbalskog saveza BiH i svim prijateljski nastrojenim građanima ove zemlje", navedeno je u saopštenju grčkog Saveza.

Podsjetimo, ispred stadiona "Jorgos Karaiskakis" u Pireju, nakon napada domaćih huligana povrijeđeno je troje navijača BiH.

I gčki ministar kulture i sporta Jorgos Vasiliaidis tražio je hitno od Vlade Grčke da osudi i hitno identifikuje osobe koje su na stadionu istakle transparent "Nož, žica, Srebrenica".

On je, prema pisanju grčkih medija uputio pismo nadležnim institucijama u kojem stoji da isticanje transparenta koji sadrži direktne uvrede Bošnjacima je čin pojedinaca, koji su u manjini - te da se taj akt ne poklapa sa principima i vrijednostima Grčke, niti na bilo koji način odražava stavove grčkog naroda.

Dodao je da je iznenađen fašističkim ponašanjem na tribinama, te je od policije i nadležnih zatražio da se svi uključeni u incident identifikuju i kazne doživotnom zabranom ulaska na sportske manifestacije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC