• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković opet dominira! U nedelju za tron

Autor mondo.rs

Novak u polufinalu završnog Mastersa u Londonu deklasirao Keija Nišikorija - 6:1, 6:1. Protiv Mareja od 19 časova.

Nema više dileme, Novak Đoković se vratio!

Kuburio je Nole tokom čitave jeseni, ostao bez velikog broja bodova od prošle godine, zatim posle 122 nedelje i bez prvog mesta na ATP listi, ali kako igra na ATP šampionatu u Londonu, završnom Mastersu za 2016. godinu, ima realne izglede da se u nedelju uveče ponovo nađe na vrhu piramide, nakon samo 15 dana na "broju 2".

Da li je potrebna bolja potvrda ovih reči, od desete uzastopne pobede nad petim teniserom sveta - 6:1, 6:1, za samo 66 minuta?!

Novak je diktirao igru od početka do kraja meča. Napravio je simboličnih 12 neiznuđenih grešaka, savršeno reternirao i uzeo šest od sedam gemova na Nišikorijev servis.

Prema prikazanoj igri, nije bio daleko od maksimalne pobede 6:0, 6:0, ali pitanje je da li je u susretu tako visoko rangiranih igrača moguće biti 100 odsto koncentrisan u svakom poenu i ne načiniti bar neku grešku. Pri čemu Nišikori u subotu uopšte nije bio loš kao što se može zaključiti pogledom na konačan rezultat.



Sada je, prvi put u istoriji, na redu borba za trofej i ujedno za prvo mesto na ATP listi, u poslednjem meču sezone (ne računajući finale Dejvis kupa).

Novak će u okršaj zakazan za 19 časova sigurno ući svežiji, jer je poslednjih nedelja, na ovom turniru, a pogotovo u polufinalnom programu, proveo na terenu znatno manje vremena od Endija Mareja.

Britanac je u subotu savladao Miloša Raonića posle više od tri i po sata žestoke borbe, bio je suočen sa meč loptom protivnika i to je moralo da mu odnese mnogo energije. Ostaje da se vidi koliko je dubok njegov "rezervoar" u ovoj fazi sezone i da li će uspeti voljnim momentom da prevaziđe fizički umor.

Treba naglasiti da se on nalazi u seriji od čak 23 pobede, počev od septembarskog polufinala Dejvis kupa protiv Argentine, a da je Đoković za isti taj period odigrao samo 11 mečeva.

Novak u međusobnim susretima vodi protiv Mareja 24:10, samo ove godine je 3:1. Savladao ga je u finalima Australijan opena, Rolan Garosa i Mastersa u Madridu, a izgubio u finalu Mastersa u Rimu.

Biće to meč koji se ne propušta...


IZ GEMA U GEM

DRUGI SET

Đoković 6:1 - POBEDA! Šesti brejk srpskog tenisera, koji završava posao u polufinalu posle samo 67 minuta. Nišikori je vodio 40:0 i nije uspeo da dobije ovaj gem. Za kraj, dva vinera skraćenim dijagonalama iz forhenda.

Đoković 5:1 - Bez izgubljenog poena.

Nišikori 4:1 - Tek iz šestog pokušaja Kei uspeva da osvoji gem na svoj servis. I za to može da zahvali Novaku, koji je pri vođstvu od 0:30 promašio lagan udarac. Nakon toga je proradio Nišikorijev prvi servis i Srbin nije mogao ništa da uradi.

Đoković 4:0 - Deseta uzastopna pobeda nad Nišikorijem je na vidiku...

Đoković 3:0 - PETI BREJK iz pet gemova na servis Nišikorija! Japanac se servisima izvukao iz zaostatka od 15:40, ali time je samo odložio egzekuciju.

Đoković 2:0

Đoković 1:0 - ODMAH BREJK! Gde je stao u prvom, nastavio je na početku drugog seta. Maestralna igra Đokovića, pri čemu Nišikori uopšte ne igra slabo.

PRVI SET

Đoković 6:1 - Nole je na pola puta do pobede i finala, mada je opet imao problema posle vođstva od 40:15. Nišikori je neke poene odigrao maestralno, pa je Đoković asovima morao da spasi dve brejk lopte.

Đoković 5:1 - BREJK BROJ 3! Zakomplikovao je Novak sebi život, jer je na 0:30 imao praktično rešen poen, pa pogrešio. Međutim, da nije tada pogrešio, ostali bismo uskraćeni za "milimetarski" precizan lob, posle kog je Nišikori poslao smeč u mrežu i ponovo izgubio gem na svoj servis.

Nišikori 4:1 - Vraćen je jedan brejk. Đoković je vodio 40:15, delovao impresivno, a onda kao da ga je poremetio Nišikorijev viner direktno iz reterna. Ušao je u seriju neiznuđenih grešaka, izgubio četiri poena zaredom, a time i gem.

Đoković 4:0 - DRUGI BREJK! Sve bolji Novak, odlično reternira i dovodi Nišikorija u neuobičajeno tešku situaciju, u ovoj fazi meča. Samo jedan poen za Japanca u četvrtom gemu, i to pri 0:40.

Đoković 3:0 - Veoma sigurna igra.

Đoković 2:0 - BREJK! Velika borba u prvom gemu na servis Japanca. Propustio je tri prilike da reši gem u svoju korist, a Novak iskoristio drugu da ga "brejkne".

Đoković 1:0 - Lagano osvojen gem, za početak drugog polufinala.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC