• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijerligaši BiH uz brazilski Šapekoense

Autor mondo.ba

Brojni fudbalski klubovi iz Bosne i Hercegovine izrazili su saučešće nastradalim u stravičnoj avionskoj nesreći u kojoj je poginulo 76 osoba u Kolumbiji, najviše brazilskih fudbalera.

 Premijerligaši BiH uz brazilski Šapekoense Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Hiljade i hiljade kilometara nisu i ne smiju da budu prepreka za elementarnu ljudskost, što su i pokazala saučešća brojnih klubova iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, između ostalih Zrinjskog, Željezničara, Radnika, Sarajeva i Širokog Brijega, upućena brazilskom narodu i tragično nastradalom Šapekoenseu.

Plavi sa Grbavice, mostarski "plemići", Širokobriježani, bijeljinski Radnik i "bordo" klub su putem svojih oficijelnih naloga na društvenim mrežama izrazili saučešće povodom stravične nesreće u kojoj su nastradali fudbaleri brazilskog Šapekoensea, koji je putovao iz Santa Katarine u Medeljin.

U tom kolumbijskom gradu je trebalo 1. decembra da odigraju prvu utakmicu finala Kopa Sudamerikana protiv Atletiko Nasionala.

"Jako tužan dan za fudbal. Riječima je teško izraziti iskreno žaljenje zbog tragedije u kojoj je život izgubio velik broj igrača i članova stručnog štaba brazilskog kluba Šapekoensea. Počivali u miru! Naše misli i naša srca su uz vaše porodice...", naveli su iz Zrinjskog.

Tužno je bilo i na "Grbavici"...

"Misli i molitve porodice FK Željezničar su sa Šapekoenseom", saopštili su iz Želje uz hešteg "Naprijed Šape".

Željin gradski rival Sarajevo je prije treninga odao počast tragično nastradalim kolegama iz brazilskog kluba, a misli i molitve upućene su i iz Širokog Brijega.

"Naše su misli sa Šapekoensea i svima onima koji su pogođeni današnjom tragedijom. Ovo je veoma tužan dan za fudbal. Počivali u miru!", napisano je na društvenim mrežama klub sa "Pecare".

Semberski premijerligaš Radnik iz Bijeljine takođe je uputio saopštenje u kojem je izrazio saučešće brazilskom klubu. "Počivajte u miru, fudbal Vas zaboraviti neće", saopšteno je iz bijeljinskog kluba.

Saučešću u bolu sa Brazilcima pridružio se i Fudbalski savez BiH.

"Svi smo danas uz Brazil. Fudbalski svijet potresen je tragedijom u kojoj su poginuli članovi brazilskog kluba Šapekoense. FS BiH upućuje izraze saučešća porodicama i prijateljima poginulih fudbalera, navijačima Šapekoensea kao i Fudbalskom savezu Brazila".

Saučešće su izrazili i dvojica kapitena fudbalske selekcije BiH Edin Džeko i Asmir Begović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC