• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napoli "nokautirao" Inter!

Autor mondo.ba

Napolitanci su sa dva gola na startu prvog i jednim pogotkom na početku drugog poluvremena bacili na pod milanski Inter - 3:0 (2:0) na otvaranju 15. kola italijanske Serije A.

Milanski plavo-crni stigli su na "San Paolo" s namjerom da prekinu neugodnu tradiciju jer "pod Vezuvom" nisu slavili pobjedu od oktobra 1997. godine, ali su doživjeli klasičan "nokaut".

Napoli - Inter 3:0 (2:0).

...
Izvor: YouTube

Gosti su već poslije minuta imali "dva gola minusa" nakon što je u praktično prvom čestitom napadu Pjotr Zjelinski "ispratio" sjajnu loptu i iz prve pogodio mrežu Samira Handanovića - 1:0.

Nisu se gostujući fudbaleri ni oporavili od šoka, a već je na semaforu pisalo 2:0 nakon odlične akcije i još boljeg udarca Mareka Hamšika - 2:0.

Mogli su Napolitanci da u prvih dvadeset minuta da riješe riješe utakmicu, međutim u nekoliko navrata su neprecizan bio Manolo Gabijadini i samo zahvaljujući Samiru Handanoviću, Inter je u drugo poluvrijeme ušao sa koliko-toliko aktivnim rezultatom.

Plavo-crni su prvi put zaprijetili preko Manuela Ikardija, koji je šutirao iskosa, ali je golman Pepe Reina refleksno odbranio i izbacio loptu u korner, da bi u nastavku akcije, poslije greške odbrane ponovo kapiten Intera imao priliku, ali je izblokiran.

Bez obzira na ove dvije prilike, Napoli je bio mnogo bolji rival u prvom dijelu i samo zahvaljujući Handanoviću gosti su koliko-toliko imali aktivan rezultat.

Trener ekipe sa "Meace" Stefano Pioli u drugom poluvremenu je uveo Edera umjesto Evera Banege što je rezultiralo dobrom šansom u 48. minutu, ali je Ivan Perišić sa ivice kaznenog prostora šutirao tik pored desne stative.

A kad to nije ušlo, uslijedila je kazna za pečatiranje pobjede domaćina - Roberto Insinje je pogodio mrežu za 3:0.

Na "San Paolu" su domaći navijači transparentom odali počast tragično nastradalim fudbalerima brazilskog Šapekoensea: "Za smrt ne postoje boje ni nacije. Zbogom šampioni".


SERIJA A, 15. KOLO

Napoli - Inter 3:0 (2:0)
/Zjelinski 2, Hamšik 5, Insinje 50/

Subota

Juventus - Atalanta (20.45)

Nedjelja

Milan - Krotone (12.30)
15.00
Lacio - Roma
Peskara - Kaljari
Sampdorija - Torino
Sasuolo - Empoli
Fiorentina - Palermo (20.45)

Ponedjeljak

Kjevo - Đenova (19.00)
Udineze - Bolonja (21.00)

TABELA: Juventus 33, Roma 29, Milan 29, Lacio 28, Atalanta 28, Napoli (+1) 28,Torino 25, Inter (+1) 21, Fiorentina (-1) 20, Đenova (-1) 19, Sampdorija 19, Kaljari 19, Kjevo 18, Bolonja 16, Udineze 15, Sasuolo 14, Empoli 10, Peskara 7, Krotone 6, Palermo 6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC