• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo DEMOLIRAO Bešiktaš za Napoli i Benfiku!

Autor mondo.rs

Prva faza Lige šampiona u grupama A, B, C i D je gotova. Evo ko će u osminu finala i Ligu Evrope, a ko je ispao sa međunarodne scene.

Fudbalerima Pari Sen Žermena, Arsenala, Barselone, Mančester sitija, Atletiko Madrida, Bajern Minhena, Monaka, Bajer Leverkuzena, Borusije Dortmund, Real Madrida, Lestera i Juventusa, u osmini finala Lige šampiona pridružiće se i kolege iz Napolija i Benfike.

U utorak uveče odigrane su utakmice poslednjeg kola prve faze u grupama A, B, C i D. Dosta toga je bilo poznato, a najveću pažnju privlačili su dueli Benfika - Napoli i Dinamo Kijev - Bešiktaš.

Portuglaski, italijanski i turski predstavnik "jurili" su plasman među 16 najboljih u Evropi, dok su Ukrajinci igrali za čast. I, ispostavilo se, odigrali fantastično.

Dinamo Kijev je razbio Bešiktaš već u prvom poluvremenu (4:0), što je značilo da Napoli i Benfika bez obzira na ishod utakmice u Lisabonu idu dalje. Na kraju - u Kijevu 6:0, u Lisabonu 1:2, čime su Napolitanci "overili" prvo mesto.

Ako je za utehu Turcima, na proleće će igrati u Ligi Evrope, ali koliko im je značila ova utakmica, najbolje pokazuju suze pojedinih igrača već posle prvog poluvremena.

Sa prve pozicije u Grupi B dalje će Arsenal, koji je iako u kombinovanom sastavu u Švajcarskoj bio prejak za Bazel - 4:0. U centru pažnje bio je 28-godišnji Španac Lukas Perez. Bivši napadač Deportiva iz La Korunje postigao je tri gola već do 47. minuta.

"Tobdžijama" je dobro došao i rezultat u Francuskoj, gde je PSŽ iznenađujuće odigrao 2:2 sa Ludogorecom, koji je dva puta vodio, sve do trećeg minuta nadoknade. Motivisani gosti ovim bodom su izborili mesto u Ligi Evrope, koje su po prikazanom na evro-sceni ove sezone u potpunosti zaslužili!

U Grupi C sve je bilo poznato i pre šestog kola - Barselona će u osminu finala sa prvog mesta, Mančester siti sa drugog, dok će Borusija Menhengladbah u Ligu Evrope, a Seltik je završio sa međunarodnim takmičenjima za ovu sezonu.

Poslednju rundu u ovoj grupi obeležio je Arda Turan, trostruki strelac i asistent Lionelu Mesiju u pobedi Barse nad Borusijom Menhengladbah 4:0.

U derbiju večeri, po imenima timova ali ne i značaju utakmice, Bajern je u Minhenu savladao Atletiko Madrid 1:0, golom Roberta Levandovskog iz "slobodnjaka", međutim, gosti će sa prvog mesta dalje, dok će Bavarci morati da se zadovolje drugom pozicijom. Gol odluke dao je Robert Levandovski iz slobodnog udarca.

Mnogo važniji bio je duel u Holandiji, gde je PSV jurio pobedu protiv Rosotva da bi izborio Ligu Evrope, ali je utakmica završena bez golova, tako da je treće mesto pripalo Rusima.

GRUPA A:

TABELA: Arsenal 14, PSŽ 12, Ludogorec 3, Bazel 2.
Arsenal i PSŽ će u osminu finala, Ludogorec u Ligu Evrope.

PSŽ - Ludogorec 2:2 (0:1)
/Kavani 61, Di Marija 90+3 - Kavani Misidžan 15, Vanderson 69/

- Anhel Di Marija donosi izjednačenje domaćem timu, koje mu neće značiti u borbi za prvo mesto, ali ostavlja Bugare na trećoj poziciji.

- Greška Markinjosa, oduzeta lopta Kafua, a onda i povratno dodavanje za Vandersona koji je snažno šutirao sa ivice kaznenog prostora za novo vođstvo Ludogoreca. Od 69. minuta gosti imaju 2:1 u Parizu!

- Nekoliko očajnih reakcija igrača Ludogoreca, a onda majstorske "makazice" Edinsona Kavanija za 1:1 u 61. minutu.

- Ludogorec vodi na Parku Prinčeva i uz rezultat u Bazelu trenutno će bugarski predstavnik u Ligu Evrope. Strelac je bio Virdžil Misidžan u 15. minutu. Ostao je potpuno sam na centaršut sa leve strane i zatim precizno šutirao glavom.

Bazel - Arsenal 1:4 (0:2)
/Dumbija 78 - Perez 8, 16, 47, Ivobi 54/

- Utešni gol za Bazel posle sjajne akcije u 78. minutu. Strlac je bio Sejdu Dumbija, a asisten Mark Janko.

- Aleks Ivobi se upisao u strelce posle sjajne asistencije Mesuta Ozila u 54. minutu. Arsenal sada vodi 4:0!

- Het-trik Lukasa Pereza. Španac je iz kontranapada u 47. minutu postigao i treći pogodak za Arsenal i pokazao da bi Arsen Venger u nastavku sezone mogao i ozbiljnije da računa na njega. Bivši napadač Deportiva La Korunje stigao je ove sezone u Arsenal, ali je odigrao tek 87 minuta u Premijer ligi.

- Još jedan gol Lukasa Pereza! Ponovo je u akciji učestvovao Gibs, ovaj put je šutirao u 16. minutu, a golman gostiju kratko odbio loptu, što je iskoristio napadač Arsenala.

- Arsenal brzo stiže do prednosti u Švajvarskoj. Lukas Perez je u 8. minutu iskoristio odlično dodavanje Gibsa i lako zatresao mrežu.

GRUPA B:

TABELA: Napoli 11, Benfika 8, Bešiktaš 7, Dinamo Kijev 5.
Napoli i Benfika će u osminu finala, Bešiktaš u Ligu Evrope.

Dinamo Kijev - Bešiktaš 6:0 (4:0)
/Besedin 9, Jarmolenko pen 31, Bujalski 33, Gonzalez 45+3, Sidorčuk 60, Moraeš 77/

- Kijevljani stižu i do šestog gola! Goleadu je nastavio Žunior Moraeš u 77. minutu.

- Dinamo ne staje! Serhij Sidorčuk je u 60. minutu postigao i peti gol za svoj tim.

- Problemima Bešiktaša nema kraja. Od 56. minuta gosti će igrati sa dva igrača manje, pošto je besni Abubakar burno reagovao posle jednog prekida, šutnuo loptu i zaradio isključenje...

- Dinamo vodi 4:0! Derlis Gonzalez je u nadonakdi prvog poluvremena postigao još jedan pogodak za domaći sastav. Snažno je šutirao sa ivice kaznenog, lopta zakačila jednog od igrača gostiju, čini se Duška Tošića i preletela golmana Fabrija, koji je u suzama dočekao kraj poluvremna.

- Kako stvari stoje, već pre kraja prvog dela utakmice, možemo da konstatujemo da je Bešiktaš isao iz trke za osminu finala! Dinamo od 33. minuta vodi 3:0 pogotkom Vitalija Bujalskija... Duško Tošić je petljao, izgubio loptu, a Bujalski lepim lob udarcem sa velike udaljenosti pogodio mrežu.

- Posle asistencije, Andrij Jarmolenko je upisao i gol. Dinamo vodi 2:0 od 31. minuta, pogotkom iz penala. Da problem bude veći, Andreas Bek je dobio direktan crveni karton zbog faula kao poslednji igrač odbrane. Čini se, ipak, prestrogo dosuđeno isključenje i penal...

- Šok za goste, Artem Besedin je u 9. minutu iznenadio goste koji se bore za osminu finala. Andrij Jarmolenko je odradio veći deo posla i odlično asistirao.

- Duško Tošić je u startnih 11 gostiju.

Benfika - Napoli 1:2 (0:0)
/Himenez 87 - Kaljehon 60, Mertens 79/



- Velika greška Raula Albiola u 87, koju je umeo da kazni Raul Himenez i vrati nadu domaćinu.

- Dris Mertens je ušao sa klupe u 57. minutu, ali je stigao da posle asistencije upiše i pogodak u 79.

- Napoli vodi u Lisabonu od 60. minuta. Strelac je Hoze Kaljehon posle odličnog dodavanja Drisa Mertensa. Ovaj rezultat ostavlja Napoli na prvom mestu grupe, kao i remi.

- Ljubomir Fejsa je u startnoj postavi Benfike, dok je Nikola Maksimović među rezervama Napolija.

GRUPA C:

TABELA: Barselona 15, Mančester siti 9, Borusija Menhengladbah 5, Seltik 3.
Barsleona i Mančester siti idu u osminu finala, Borusija u Ligu Evrope.

Barselona - Borusija (M) 4:0 (1:0)
/Mesi 16, Turan 50, 54, 67/

- Arda Turan je stiže do het-trika u 67. minutu, posle asistencije Paka Alkasera.

- Još jedan gol Arde Turana! U 54. je uvećao prednost Barselone na 3:0 posle lepog povratnog dodavanja Aleiša Vidala i preciznog šuta iz prve.

- Samo pet minuta po povratku sa odmora trebalo je fudbalerima Barselone da dupliraju prednost. Učinio je to Arda Turan udarcem glavom na centaršut Denisa Suareza.

- Bez obzira na kombinovanu postavu, Barselona stiže do prednosti. Arda Turan je u 16. minutu poslao loptu ka Lionelu Mesiju, koji je odlično reagovao.

- Luis Enrike je prilično izmešao sastav za ovu utakmicu i šansu ukazao uglavnom igračima sa manjom minutažom ove sezone. Tu su, ipak, Maskerano, Inijesta i Mesi.

Mančester siti - Seltik 1:1 (1:1)
/Iheanačo 8 - Roberts 4/

- Samo četiri minuta trajala je prednost gostiju! Brzonogi Keleči Iheanačo umakao je odbrani Seltika i u 8. minutu izjednačio rezultat.

- Prošetao se Patrik Roberts kroz odbranu "građana" i doneo prednost Seltiku već u 4. minutu.

- Pep Gvardiola je dao slobodno veče gotovo svim standardnim prvotimcima.

- Štoper Tosin Aderabiojo je sa 19 godina i 76 dana postao najmlađi igrač Mančester sitija u Ligi šampiona ikada. Prestigao je Kelečija Iheanača (19 godina, 144 dana), koji je takođe u startnoj postavi.



GRUPA D:

TABELA: Atletiko Madrid 15, Bajern Minhen 12, Rostov 5, PSV Ajndhoven 2.
Atletiko i Bajern će u osminu finala, Rostov u Ligu Evrope.

- Atletiko će kao prvoplasirani u osminu finala, tamo će i Bajern, dok PSV ima šansu da pobedom na svom stadionu protiv Rostova završi ispred ruskog kluba i ostane na međunarodnoj sceni.

Bajern Minhen - Atletiko Madrid 1:0 (1:0)
/Levandovski 28/

- Lep gol Roberta Levandovskog u Minhenu. Napadač Bajerna matirao je Jana Oblaka iz slobodnog udarca na nekih 19 metara od gola.

PSV - Rostov 0:0

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC