• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan i po magli bez rješenja za Atalantu

Autor mondo.ba

Klub iz Bergama odigrao bez golova protiv Milana u 17. kolu Serije A na maglovitom "San Siru".

Milanu uglavnom teško ili nikako ne ide protiv Atalante s obzirom da je u posljednjih osam međusobnih utakmica zabilježio samo tri pobjede, remi i čak četiri poraza.

U subotu uveče Milanisti takođe nisu imali rješenja za goste iz Bergama - 0:0.

Na "San Siru" Atalanta nije poražena skoro tri godine, odnosno još od januara 2014. kad je bilo 3:0 za Milan, dok su na kraju prošle sezone u Bergamu rosoneri izgubili rezultatom 2:1.

Zato je u subotu uveče Milan bio jako motivisan da se po maglovitom terenu revanšira Atalanti, kojoj na drugoj strani takođe nije nedostajalo motiva poslije dva uzastopna poraza (od Juventusa i Udinezea).

Šansi je bilo na obje strane, ali večeras nije bilo suđeno da se na "San SIru" zatresu mreže.

Izabranici Vinćenca Montele su žestoko krenuli i već u osmom minutu umalo poveli nakon što je Juraj Kucka odlično ispratio centaršut i bio za malo bio neprecizan.

U 21. minutu su uzvratili fudbaleri Atalante poslije akcije Alehandra Gomez, koji je pokušao da asistira saigračima u kaznenom prostoru, ali je Đanluiđi Donaruma napustio gol i izbacio loptu.

Gosti su i devet minuta kasnije imali odličnu šansu preko Andrea Petanje, koji je nanizao nekoliko defanzivaca Milana i sam izbio ispred Donarume, međutim, u ključnom trenutku se spetljao i prilika je propala.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela, mogli su pasti golovi na obje strane, najprije je Donaruma odbranio "zicer" Robertu Galjardiniju, da bi u sljedećoj akciji na drugoj strani stativa spasila Atalantu poslije "bombe" Luke Antonelija.

Potom su rosoneri preko Đakoma Bonaventure dva puta ozbiljno zaprijetili, zatim su se ređale šanse ispred golmana gostiju, ali na maglovitom "San Siru" večeras nisu viđeni pogoci do samog kraja, pa je meč okončan podjelom plijena.

Srpski internacionalac Aleksandar Pešić nije bio starter u gostujućem sastavu iz Bergama, dok je reprezentativac Bosne i Hercegovine Ervin Zukanović dobio priliku u 53. minutu umjesto Andree Masijela.

Empoli je nešto ranije savladao Kaljari (2:0) i prekinuo seriju od četiri utakmice bez trijumfa nakon kojeg je pobjegao iz zone ispadanja.

Čovjek odluke na stadionu "Karlo Kasteljani" bio je gruzijski napadač Levan Mhedlidze, koji je u osmom i 72. minutu pogađao mrežu golmana Marka Storarija na asistencije Gvida Marilunda.

...
Izvor: YouTube

Tim sa Sardinije u 81. minutu je imao priliku da se vrati u meč i eventualno stigne barem do boda, ali je udarac Brazilca Žoaa Pedra odlično odbranio golman domaćih Lukaš Skorupski.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić odigrao je svih 90 minuta za pobjedničku ekipu.

REZULTATI 17. KOLO

Empoli - Kaljari 2:0 (1:0)
/Mhedlidze 8, 72/

AC Milan - Atalanta 0:0

Juventus - Roma (20.45)

Nedjelja

Sasuolo - Inter (12.30)
U 15.00
Kjevo - Sampdorija
Napoli - Torino
Peskara - Bolonja
Udineze - Krotone
Đenova - Palermo (20.45)
Lacio - Fiorentina (20.45)

Tabela: Juventus 39, Roma 35, Milan (+1) 33, Napoli 31, Lacio 31, Atalanta (+1) 29, Fiorentina 26, Torino 25, Inter 24, Đenova 23, Kjevo 22, Sampdorija 22, Udineze 21, Kaljari (+1) 20, Sasuolo 17, Bolonja 17, Empoli (+1) 14, Krotone 9, Peskara 8, Palermo 6.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC