• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRAJ: Ana Ivanović završila karijeru!

Autor mondo.rs

Nekada prva igračica sveta donela je zvaničnu odluku o povlačenju iz tenisa.


Ana Ivanović više neće profesionalno igrati tenis!

Osvajačica Rolan Garosa 2008, nekada prva igračica sveta, donela je odluku o povlačenju posle jedne od najlošijih sezona karijere, u kojoj je ostvarila samo 15 pobeda.

Tu poruku saopštila je na svom Facebook nalogu, dok su navijači širom sveta nagađali da li će reći da ostavlja tenis, da ona i njen suprug Bastijan Švajnštajger očekuju prinovu ili nešto treće.

Ivanovićeva je u 29. godini procenila je da je pravo vreme da kaže "Zbogom" tenisu, u koji je ušla kao devojčica u Beogradu, trenirajući u praznom bazenu "11 april".

Odluku o povlačenju Ana je donela kao 63. igračica sveta, sa 15,5 miliona dolara zarađenih na teniskim turnirima.

Ana Ivanović se povukla
Izvor: YouTube


"Ovo još nikome nisam rekla, jer sam smatrala da vi zaslužujete da ovo prvi čujete", počela je Ana obraćanje na Facebook-u.

"O čemu se radi? Pa, nema drugog načina da se to kaže. Odlučila sam da se povučem iz profesionalnog tenisa. Bilo je teško doneti tu odluku, ali ima mnogo razloga za slavlje. Sanjala sam o tenisu od pete godine, kada sam videla Moniku Seleš na TV. Roditelji su me podržavali od početka, kao i u trenutku kada sam postala prva igračica sveta i osvojila Rolan Garos 2008. godine. Tada sam videla visine koje nisam ni sanjala da ću dostići"

"Osvojila sam 15 titula, igrala u tri grend slem finala, u finalu FED Kupa i odigrala sam toliko mečeva za pamćenje... Ipak, ostanak na vrhu i profesionalni sport uopšte iziskuju i velike fizičke napore, a svi su znali da sam imala problema sa povredom, tako da za sebe, moje navijače, devojke i dečake koji su me gledali, mogu da nastupam samo ako održavam svoj visoki standard. To više nisam mogla i vreme je da krenem dalje".

A, šta će raditi posle?

"Postaću ambasador sporta i zdravog života i istraživaću prilike u biznisu, modnoj industriji, između ostalog. Takođe, imaću više vremena za svoje filantropske aktivnosti, uključujući i rad za UNICEF. Pored toga, ko zna? Sve što mogu reći je da živim svoje snove i zaista se nadam da ću pomoći drugima da rade to isto. Zato, nemojte biti tužni. Budite optimistični uz mene. Šaljem ljubav i veliku zahvalnost svima koji su mi pomogli da živim najlepši život. Volim vas sve i hvala. Vaša Ana", završila je Ivanovićeva, drhtavim glasom, očigledno na ivici suza.




Zauvek ćemo pamtiti njen sjaj u Parizu 2008. godine, kada je osvojila Otvoreno prvenstvo Francuske i učinila da se na najvećoj sceni čuje himna "Bože pravde".

Tim uspehom postala je i prva teniserka sveta, a na čelu se zadržala do početka avgusta iste godine. Predvodila je WTA kolonu 12 nedelja.

"Možda sam prerano stigla do zvanja najbolje igračice sveta", znala je Ana potom da kaže, objašnjavajući svoj pad u godinama koje su došle.

Njeni najveći uspesi na grend slem turnirima su, svakako, osvajanje Rolan Garosa 2008, finale Australijan Opena 2008, polufinale Vimbldona 2007. i četvrtfinale US Opena 2012. godine.


VENČANJE



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC